Tampereen yliopisto

Uudet tietotekniikan tutkinto-ohjelmat vastaavat digiajan osaajapulaan maakunnissa

Jaa
Tampereen yliopisto vahvistaa tietotekniikan koulutuksen saavutettavuutta Porin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa, joissa käynnistyy syksyllä 2022 uusi tietopohjaisten web-järjestelmien tutkinto-ohjelma. Opinnot on rakennettu vastauksena alueellisten yritysten tarpeisiin rekrytoida tietotekniikan alan asiantuntijoita.
Kuvituskuva: Shutterstock
Kuvituskuva: Shutterstock

Tutkinto-ohjelma on suunnattu soveltuvan alemman korkeakoulututkinnon suorittaneille ja ohjelmasta voi valmistua tietojenkäsittelyn filosofian maisteriksi tai tietotekniikan diplomi-insinööriksi. Koulutukseen valitaan 20 opiskelijaa sekä Porissa että Seinäjoella. Hakuaika alkaa ensi keväänä osana yhteishakua 16.3.-30.3.2022.

Tietopohjaisten web-järjestelmien opintojen tavoitteina on tarjota taitoja suunnitella ja toteuttaa laajoja tietojärjestelmiä sekä hallinnoida ja kehittää ohjelmistojen tuotantoprosesseja. Opinnoissa korostuvat web- ja pilvipalveluiden lisäksi mm. tietoturva, big data ja IoT.

Uusia tietotekniikan osaajia Satakuntaan ja Etelä-Pohjanmaalle

Ohjelmistoala kasvaa ennätysvauhtia ja samalla tarvitaan valtava määrä uusia osaajia. Alan oman kasvun lisäksi ohjelmistoala luo digitaalista kilpailukykyä ja kasvuvoimaa muihin yrityksiin, sillä lähes alasta riippumatta ohjelmistoja kehittämällä ja niitä hyödyntämällä voidaan luoda parempaa tuottavuutta, kilpailukykyä, kasvua ja työtä. Maakuntien yrityksillä on jo nyt pulaa ohjelmistoalan asiantuntijoista ja tarve kasvaa tulevaisuudessa. Uudet tutkinto-ohjelmat ovat vastaus tähän tarpeeseen.

Tampereen yliopiston provosti Jarmo Takala ja koulutuksen vararehtori Marja Sutela toteavatkin, että yliopisto haluaa lisätä koulutuksen saavutettavuutta myös maakunnissa. Syksyllä Porin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa käynnistyvä ohjelmistoalan tutkintokoulutus huomioi alueiden tarpeet. Koulutus toteutetaan ketterästi kolmen kampuksen välillä monimuotoista oppimista ja opetusta hyödyntäen.

Porissa ja Seinäjoella uutinen koulutuksen lisäämisestä on otettu ilolla vastaan.

– Seinäjoen kaupunki kiittää Tampereen yliopistoa nopeasta reagoinnista. Yrityksemme tarvitsevat ohjelmistoalan osaajia ja tämä koulutus on vastaus tähän tarpeeseen, kiittelee Seinäjoen kaupunginjohtaja Jaakko Kiiskilä.

– Pori on monipuolinen opiskelija- ja korkeakoulukaupunki. Porin tavoitteena on edelleen laajentaa ja monipuolistaa korkeakoulutarjontaa, josta käynnistyvä tietojenkäsittelyn maisteriohjelma on hyvä esimerkki. Porin yliopistokeskus tarjoaa nykyaikaisen opiskelu- ja kehitysympäristön opiskelijalle sekä toimivat yhteydet alueen elinkeinoelämään, iloitsee Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen.

Yhteyshenkilöt

Anna-Mari Viitala, koulutuksen sisällöt
anna-mari.viitala@tuni.fi
+358 40 198 1941


Eija Reinikka, Tampereen yliopisto Porin yksikkö, Porin yliopistokeskus
eija.reinikka@tuni.fi
+358 40 937 4141


Mari Kekola, Seinäjoen yliopistokeskus
mari.kekola@tuni.fi
+358 50 591 7181

Kuvat

Kuvituskuva: Shutterstock
Kuvituskuva: Shutterstock
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tampereen yliopisto
Tampereen yliopisto
Kalevantie 4
33014 TAMPEREEN YLIOPISTO

p. 0294 5211https://www.tuni.fi

Tampereen yliopisto kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Teemme kumppaniemme kanssa yhteistyötä, joka perustuu vahvuusalueillemme sekä uudenlaisille tieteenalojen yhdistelmille ja niiden soveltamisosaamiselle. Luomme ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luontoympäristön turvaamiseen sekä yhteiskuntien hyvinvoinnin ja kestävyyden rakentamiseen. Yliopistossa on 21 000 opiskelijaa ja henkilöstöä lähes 4 000.
Rakennamme yhdessä kestävää maailmaa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen yliopisto

Väitös: Juurtunut ikäsyrjintä hankaloittaa työttömien pääsyä takaisin työelämään19.3.2024 09:49:20 EET | Tiedote

Aika ajoin pinnalle nousee uutinen ikäsyrjinnästä työmarkkinoilla. Väitöskirjatutkija Katri Keskiselle aihe on hyvinkin tuttu, sillä hän on tutkinut yli 50-vuotiaana työttömäksi jääneiden työnhakua ja työurapäätöksiä laadullisen seurannan keinoin. Tutkimus perustuu Tampereen yliopiston Kohti Kaksitahti-Suomea -hankkeeseen, jossa seurattiin yt-neuvotteluiden yhteydessä työttömäksi jääneiden postilaisten elämää vuosina 2015–2018. – Urapolkuja ja -historioita on ollut monenmoisia. Missä suurin osa eläkeiän saavuttaneista käytti mahdollisuutta pehmittääkseen laskua eläkepäiviin, eläkeiän alle jääneillä valinta oli monimutkaisempi. Osa työllistyi heti, osa löysi uuden kutsumuksen toiselta alalta ja osa kohtasi hankaluuksia työnhaussa, Keskinen toteaa. Keskisen mukaan tutkimuksessa ei ollut havaittavissa selkeitä eroja koulutuksen tai sukupuolen perusteella. Ikä kuitenkin nousi esiin ongelmallisena tekijänä, sillä moni työnhakija koki sen esteekseen. Ikäsyrjintä saa juurensa ageismista, käsi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye