Business Finland

Uudet veturiyritykset valittu: Bittium, Danfoss, Konecranes, Orion sekä Ponsse ja Epec

Jaa
Business Finland on tehnyt positiiviset rahoituspäätökset yhdelle uudelle veturiyritykselle, Konecranesille, sekä viidelle haastajaluokan veturiyritykselle, jotka ovat Bittium, Danfoss, Orion sekä Ponsse ja Epec yhdessä. Business Finland voi rahoittaa veturiyritystä 20 miljoonalla eurolla, ja haastajaluokan vetureita 10 miljoonalla. Lisäksi Business Finland varautuu rahoittamaan veturiyrityksen ekosysteemiä yhteensä 50 miljoonalla eurolla ja haastajaluokan veturien ekosysteemiä 20 miljoonalla.
Kuva: Business Finland
Kuva: Business Finland

Rahoituspäätökset ovat jatkoa joulukuussa 2022 tehdyille päätöksille. Joulukuussa rahoitetut sekä nyt rahoitettavat yritykset sitoutuvat yhteensä 375 miljoonan euron tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan lisäyksiin rahoitettujen projektiensa aikana.

– Veturiyritysten kolmannen haastekilpailun kaikki voittajat ovat alansa eturivin yrityksiä, joiden TKI-investointeja vauhditamme Suomen kilpailuedun kehittämiseksi. Yrityksillä on kyky aktivoida liiketoimintaekosysteemiä kansainvälisillä markkinoilla ja näin saamme aktivoitua myös yksityistä rahoitusta TKI-investointeihin. Ilahduttavaa on, että tällä kertaa mukana on niin monta haastajayritystä, sanoo Business Finlandin pääjohtaja Nina Kopola.

Business Finland käynnistää seuraavan veturiyritysten haastekilpailun kuluvan kevään aikana.

Uudet veturihankkeet esittelyssä

Bittiumin Seamless and Secure Connectivity (saumaton ja tietoturvallinen liitettävyys) -hankkeessa kehitetään yhdessä ekosysteemin kanssa tulevaisuuden saumatonta, päästä-päähän ulottuvaa tietoturvallista liitettävyyttä ja viestintää.

Danfossin ’Fossil Free Future’ (Fossiilivapaa tulevaisuus) -ohjelmassa rakennetaan innovatiivisia fossiilivapaita ratkaisuja, joiden ansiosta teollisuudessa ja liikenteessä tarvittavan energian tuotannosta ja kulutuksesta tehdään älykästä, vastuullista ja tehokasta.

Konecranesin Zero4-projektin visiona on digitalisoitu materiaalivirran hallinta, jossa automaatio, ekotehokkuus sekä työntekijät ovat tuottavuuskehityksen keskeiset tekijät

Orion käynnistää hankkeen, jonka tarkoituksena on rakentaa Suomeen ainutlaatuinen dataa ja tekoälyä hyödyntävä virtuaalinen lääkealan tutkimusekosysteemi yhdessä muiden yritysten, tutkimuslaitosten ja korkeakoulujen kanssa.

Ponsse ja Epec toteuttavat yhdessä FORWARD’27-ohjelmaa, jonka tavoitteena on kehittää ratkaisuja liikkuvien työkoneiden merkittäviin päästövähennyksiin, pienentää niiden energiankulutusta ja parantaa tuottavuutta. Tärkeässä osassa ohjelmaa ovat myös esimerkiksi kuljettajan työolojen helpottaminen avustavien toimintojen ja automaation avulla.

Tarkemmat projektikuvaukset pdf-liitteenä

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja medialle


Karin Wikman
Johtava asiantuntija
Business Finland
karin.wikman@businessfinland.fi
+358 50 557 7723


Kaj Nordgren
Head of Marketing
Business Finland
kaj.nordgren@businessfinland.fi
+358 50 557 7714

Kuvat

Kuva: Business Finland
Kuva: Business Finland
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Business Finland
Business Finland
PL 358
00180 Helsinki

http://www.businessfinland.fi

Business Finland on suomalainen julkinen toimija, joka tarjoaa innovaatiorahoitusta ja kansainvälistymispalveluita sekä edistää matkailua ja investointeja Suomeen. Organisaatiossa työskentelee 760 asiantuntijaa noin 40 toimipisteessä maailmalla ja 16 toimipaikassa Suomessa. Business Finland on osa Team Finland -verkostoa. www.businessfinland.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Finland

Plug Power och dess partner planerar tre anläggningar för produktion av grön vätgas i Karleby, Borgå och Kristinestad30.5.2023 14:30:00 EEST | Tiedote

Det amerikanska företaget Plug Power Inc. planerar att utveckla tre produktionsanläggningar för grön vätgas i Finland. Plug är en ledande aktör inom den gröna vätgasekonomin och är noterat på New York-börsen. Företaget levererar nyckelfärdiga vätgaslösningar för den globala gröna vätgasekonomin. Plugs planerade produktionsanläggningar för grön vätgas förväntas skapa cirka 1 000 direkta arbetstillfällen och över 3 000 indirekta arbetstillfällen i Finland.

Plug Power suunnittelee kumppaneidensa kanssa kolmea vihreän vedyn tuotantolaitosta Kokkolaan, Porvooseen ja Kristiinankaupunkiin30.5.2023 14:30:00 EEST | Tiedote

Yhdysvaltalainen Plug Power Inc. suunnittelee rakentavansa Suomeen kolme vihreän vedyn tuotantolaitosta. Plug on johtava vihreän vetytalouden toimija, joka on noteerattu New Yorkin pörssissä. Yhtiö toimittaa vetyratkaisuja maailmanlaajuisesti avaimet käteen -periaatteella. Plugin suunnittelemien vihreän vedyn tuotantolaitosten odotetaan luovan Suomeen 1 000 suoraa työpaikkaa ja yli 3 000 välillistä työpaikkaa.

Plug Power together with its partners plans to develop three green hydrogen production plants in Kokkola, Porvoo and Kristinestad30.5.2023 14:30:00 EEST | Press release

US based Plug Power Inc., a leading provider of turnkey hydrogen solutions for the global green hydrogen economy listed on the New York Stock Exchange, plans to develop three green hydrogen production plants in Finland. Plug’s planned green hydrogen production sites are expected to create around 1,000 direct jobs and over 3,000 indirect jobs in Finland, significantly boosting the local economy.

Yhdysvaltalaisdelegaatio hakee Suomesta ratkaisuja metsä- ja puusektorinsa uudistamiseen23.5.2023 07:33:21 EEST | Tiedote

Team Finland ja Business Finland järjestävät historiallisen laajan metsä- ja puutuoteteollisuuden ja puurakentamissektorin matkan Yhdysvalloista Suomeen 22.–26. toukokuuta. Amerikkalaiset hakevat nyt esimerkiksi tehokkaita ratkaisuja puutalorakentamisella. Liiketoimintamahdollisuus suomalaisille on merkittävä. Matkaan osallistuu lähes 70 amerikkalaista viidestä osavaltiosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme