HUS

Uusi palvelu avuksi koronaviruksen tartunnanjäljitykseen

Jaa

HUS on tuottamassa palvelua, jossa koronavirustartunnan saanut voi itse kirjata tiedot henkilöistä, jotka ovat voineet altistua tartunnalle. Palvelun käyttö nopeuttaa tartunnanjäljitystä.

Positiivisen koronanäytevastauksen saatuaan henkilö voi Koronatietoni.fi-palvelussa antaa tartunnanjäljittäjille esitietoja tartunnanjäljityksen nopeuttamiseksi. Palvelun kautta voi täyttää altistuneiksi oletettujen henkilöiden nimet ja puhelinnumerot sekä muut altistumisiin liittyvät tiedot.

Palvelussa annettuja tietoja käytetään tartunnanjäljityksen esitietoina. Kunnan tartunnanjäljitystä tekevä ammattilainen näkee annetut tiedot ja käy ne läpi normaalin tartunnanjäljityspuhelun aikana. ”Arvio altistumisesta on aina ammattilaisella. Kun ammattilainen on täydentänyt tiedot tarvittavilta osin ja kuitannut tehdyt merkinnät, tiedot siirtyvät tartunnanjäljitykseen vahvistettuina altistumisina, joita käsitellään tästä eteenpäin samalla tavoin kuin muitakin altistumisia”, kertoo apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen HUSista.

Ruotsalainen kertoo, että palvelun tavoitteena on helpottaa ja nopeuttaa kuntien tartunnanjäljityksen toimintaa. Vastaavaa palvelua voidaan jatkossa hyödyntää myös muiden tartuntatautien leviämisen ehkäisyssä.

Palvelu pyritään saamaan käyttöön syyskuun ensimmäisellä puoliskolla. Julkaisun jälkeen se on käytettävissä HUSin, Kymsoten, Eksoten ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien alueilla siltä osin, kuin kunnat itse haluavat ottaa sen käyttöön.

Lisätietoja medialle: 

HUSin mediapalvelun yhteystiedot 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme