Uusi Vaikuttavuussäätiö sai toimitusjohtajan

Jaa

Keväällä 2019 Suomen valtion perustama, huippututkimuksen ja elinkeinoelämän välisiä yhteyksiä vahvistamaan tarkoitettu Vaikuttavuussäätiö on nimittänyt toimitusjohtajakseen valtiotieteiden tohtori Petro Poutasen. Uuden säätiön on tarkoitus käynnistää rahoituksen myöntäminen vuoden 2020 aikana.

Petro Poutanen
Petro Poutanen

Vaikuttavuussäätiö (”Tutkimuksen vaikuttavuuden tukisäätiö sr”) on nimittänyt toimitusjohtajakseen valtiotieteiden tohtori Petro Poutasen, 37. Poutanen on työskennellyt tutkimustehtävissä ja konsulttina tutkimus- ja rahoitusalalla. Lisäksi hän on yrittäjänä edistänyt tiede- ja asiantuntijaviestintää, josta häneltä on ilmestynyt muun muassa tietokirja.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että säätiölle on löytynyt osaava ja dynaaminen toimitusjohtaja, jonka kanssa yhteistyössä hallitus pääsee käynnistämään toimintaa”, säätiön hallituksen puheenjohtaja Lauri Oksanen sanoo.

Poutasen mukaan uudella säätiöllä on mahdollisuus edistää suomalaisen huippututkimuksen vaikuttavuutta koko suomalaisen yhteiskunnan hyväksi.

”Olen innoissani mahdollisuudesta päästä viemään eteenpäin uuden rahoitusalan toimijan johdossa sellaisia asioita, joiden parissa olen työskennellyt aiemmin esimerkiksi tutkijan ja yrittäjän roolissa”, Poutanen sanoo.

Poutasen mukaan tutkimusmaailman ja elinkeinoelämän yhteyksien vahvistaminen siten, että sen vaikuttavuus näkyy esimerkiksi uusina oivalluksina, joilla on sekä tieteellistä että tuotannollista merkitystä, on kunnianhimoinen ja tärkeä tavoite.

”Koen että tällä saralla on paljon voitettavaa”, Poutanen sanoo.

Vaikuttavuussäätiö on Valtioneuvoston keväällä 2019 perustama tutkimusrahoitustoimija, jolle valtio lahjoitti peruspääomaksi 60 miljoonan euron arvoisen osakepääoman. Säätiön tavoitteeksi on asetettu edistää suomalaisen huippututkimuksen vaikuttavuutta tutkimusmaailman ja elinkeinoelämän yhteistyötä vahvistamalla.

”Tutkimuksen ja yritysmaailman yhteistyö on monilla tieteenaloilla arkipäivää, mutta meillä on myös parannettavaa”, Lauri Oksanen sanoo.

Oksasen mukaan yhä nopeutuva kehitys ja isot systeemiset ongelmat ovat yhteisiä haasteita, joiden ratkaiseminen vaatii entistä tehokkaampaa yhteistyötä tutkimuksen ja elinkeinoelämän välillä.

”Säätiö tähtää tämän yhteistyön parantamiseen eri keinoin, jotta valtion, säätiöiden ja muiden toimijoiden tukema hyvä tutkimustyö saadaan tehokkaammin käyttöön”, Oksanen sanoo.

Säätiön työ käynnistyi keväällä säätiön hallituksen nimittämisen yhteydessä. Säätiön hallitukseen kuuluu seitsemän jäsentä, jotka ovat kokeneita asiantuntijoita elinkeinoelämän ja tutkimusmaailman rajapinnasta. Toimitusjohtajan nimityksen myötä säätiön toiminta jatkuu rahoitusmuotojen määrittelyllä, perustoimintojen käynnistämisellä sekä säätiön viestinnän kehittämisellä. Ensimmäinen rahoitushaku on suunniteltu järjestettävän vuoden 2020 aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lauri Oksanen
Vaikuttavuussäätiön hallituksen puheenjohtaja
p. 050 584 2143
lauri.oksanen@nokia-bell-labs.com

Petro Poutanen
Vaikuttavuussäätiön toimitusjohtaja
p. 040 767 1631
petro.k.poutanen@gmail.com

Kuvat

Petro Poutanen
Petro Poutanen
Lataa
Lauri Oksanen
Lauri Oksanen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tutkimuksen vaikuttavuuden tukisäätiö sr
Mariankatu 5A
00170 Helsinki

+358 40 767 1631http://www.vaikuttavuussaatio.fi

 

Vaikuttavuussäätiö on Valtioneuvoston keväällä 2019 perustama tutkimusrahoitustoimija, jolle valtio lahjoitti 60 miljoonan euron peruspääoman. Säätiön tavoitteeksi on asetettu edistää suomalaisen huippututkimuksen vaikuttavuutta tutkimusmaailman ja elinkeinoelämän yhteistyötä vahvistamalla.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tutkimuksen vaikuttavuuden tukisäätiö sr

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme