Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Uusia linja-autovuoroja reitille Kuusamo-Taivalkoski-Pudasjärvi-Oulu kesäkuussa 2023

Jaa
Arkiaamujen ja -iltojen linja-autoyhteydet Kuusamon ja Oulun välillä paranevat 5.6.2023 alkaen, kun Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen kilpailuttamat uudet linja-autovuorot käynnistyvät. Lisäksi ELY-keskuksen aiemmin kilpailuttama liikenne Kemijärveltä ja Kajaanista Kuusamoon jatkuu.

ELY-keskuksen kilpailuttama liikenne täydentää olemassa olevaa markkinaehtoista liikennettä Kuusamon ja Oulun välillä. Suurin osa liikenteestä toteutuu nykyisin markkinaehtoisesti, mutta liikennetarjonnassa on aukkoja. Uusien vuorojen myötä Kuusamon suunnasta pääsee aikaisin aamulla Ouluun ja illalla Oulusta Kuusamon suuntaan.

Uudet vuorot liikennöidään maanantaista perjantaihin. Aamuvuoro lähtee Kelantieltä Kuusamosta klo 4.30 ja saapuu Oulun linja-autoasemalle klo 7.30. Iltavuoro taas lähtee Oulun linja-autoasemalta klo 20.30 ja saapuu Kelantielle Kuusamoon klo 23.30. Kumpikin vuoro pysähtyy myös Pudasjärven ja Taivalkosken keskustassa. Vuorojen liikennöitsijäksi on tarjouskilpailussa valittu Pohjolan Matka. Liikennöintisopimus on voimassa 31.5.2026 asti.

Aamuvuoron aikataulu on suunniteltu erityisesti työmatkustajia, opiskelijoita ja OYS:ssa asioijia varten. Oulussa vuoro pysähtyy tarvittaessa OYS:n ja OSAO:n Kaukovainion yksikön kohdalla. Lisäksi Oulussa on vaihtoyhteys Helsinkiin klo 7.49 lähtevään junaan. Vastaavasti iltavuoroon on vaihtoyhteys Helsingistä klo 19.51 ja 20.12 saapuvista junista.

Liikenne Kemijärveltä ja Kajaanista Kuusamoon jatkuu

Kemijärven ja Kuusamon välinen liikenne jatkuu ennallaan vähintään 2.6.2024 asti. Kaikkina viikonpäivinä ajettavan liikenteen reitti kulkee Suomutunturin, Käylän ja Rukan kautta. Vuorot palvelevat erityisesti Kemijärven yöjunan vaihtoyhteyksiä: Kemijärveltä lähdetään yöjunan saavuttua ja Kemijärvelle saavutaan ennen yöjunan lähtöä. Lisäksi vuoroja voi hyödyntää mm. matkoihin Rukalta tai Käylästä Kuusamoon. Vuoroja liikennöi Rukan Taksi ja Huoltopalvelu Oy Saapunki.

Myös Kajaanin ja Kuusamon välinen liikenne jatkuu ennallaan vähintään 2.6.2024 asti. Ajalla 5.6.–1.10.2023 vuorot ajetaan Hossan kautta ja muuna aikana suoraan valtatietä 5 pitkin. Liikennettä ajetaan kumpaankin suuntaan yksi vuoro päivässä maanantaista perjantaihin ja sunnuntaisin. Kajaanissa on vaihtoyhteyksiä junaliikenteeseen: Kajaaniin saapuvilta vuoroilta voi vaihtaa Kuopion suuntaan lähteviin juniin, ja Kajaanista lähteviin vuoroihin on vaihtoyhteys Kuopion suunnasta saapuvista junista. Vuoroja liikennöi Pohjolan Matka.

Lipputuotteet ja aikataulut

Vuoroissa käytettäviä lipputuotteita myydään verkossa Matkahuollon eri myyntikanavissa. Kertalippuja myydään myös linja-autossa käteisellä sekä pankki- ja luottokorteilla. Säännöllisesti matkustavan kannattaa hankkia sarjalippu, jolla matkustaminen on kertalippua halvempaa. Sarjalipun hinta perustuu matkan pituuteen. Vuorojen aikataulut tulevat saataville Matkahuollon aikatauluhakuun, reittioppaaseen ja Reitit ja liput  mobiilisovellukseen sekä Google Mapsiin. Aikatauluja ja tietoa lipputuotteista tulee saataville myös linja-autoihin.

Yllä mainitut tiedot eivät koske Kuusamon ja Oulun välistä markkinaehtoista liikennettä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Joukkoliikennevastaava Samuli Kallio, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi, p. 0295 038 252

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Likalantien rakennetta vahvistetaan Oulaisissa, tie suljetaan töiden ajaksi29.5.2023 13:18:55 EEST | Tiedote

Likalantie (Mt 18281) rakennetta Oulaisissa vahvistetaan viikoilla 23 ja 24. Rakennustöiden aikana Likalantie on suljettu ajoneuvoliikenteeltä ja kevyeltä liikenteeltä 6. - 8.6. ja 13. - 15.6. Suljettavat tieosuudet ovat Likalantie 98 ja Likalantie 494. Tieosuudet on merkitty oheiseen karttaan. Tonteille kulku säilytetään. Hankkeen tilaajana toimii Tuulipuisto Karahka Oy ja pääurakoitsijana NYAB Finland Oy. Ajantasaiset tiedot tietöistä: Tienkäyttäjän linja p. 0200 2100 (suomi.fi) Liikennetilanne (fintraffic.fi)

Kevyen liikenteen väylän rakentaminen käynnistyy Kalajoen Rautiossa29.5.2023 10:42:04 EEST | Tiedote

Maantien 774 jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentaminen alkaa Kalajoen Rautiossa. Urakassa rakennetaan uutta kevyen liikenteen väylää noin 500 metrin matkalle nykyisen ajoradan viereen. Uusi kevyen liikenteen väylä sijoittuu maantien 774 (Rautiontie) pohjoispuolelle välillä Raution seurakuntakoti – Essonkuja. Samassa urakassa uusitaan alueen tievalaistusta, rakennetaan 4 uutta suojatiesaareketta ja parannetaan linja-autopysäkkejä Rautiontien ja Kannuksentien liittymäalueella. Hankkeen tavoitteena on parantaa kevyen liikenteen turvallisuutta. Urakan tilaajina ovat ELY-keskus ja Kalajoen kaupunki. Työt alkavat kesäkuussa 2023. Urakka valmistuu syksyllä 2023. Urakoitsijana toimii Nyab Finland Oy

Matalasuhdanne kahlitsee Pohjois-Pohjanmaan elinkeinoja ja työllisyyttä - muutosta parempaan odotetaan ensi keväälle25.5.2023 09:31:09 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan aluetalous on kärsinyt kustannusnoususta ja heikentyneestä kysynnästä kuluvan talven aikana. Moni työnantaja on sopeutunut tilanteeseen vähentämällä työvoimaansa. Dramaattista muutosta heikompaan ei ole kuitenkaan toteutunut ja useilla toimialoilla tilanne on vakaa. Maakunnan eri seuduilla talouden ja työllisyyden odotetaan piristyvän ensi vuoden puolella. Nämä huomiot ilmenevät tuoreesta Alueelliset kehitysnäkymät -raportista, johon Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on koostanut maakuntaamme kuvaavan osuuden.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme