Bazar Kustannus

Uutuuskirja Tallinnan terminaattori kertoo suomalaisen kehonrakennuksen maailmanmestarin uskomattoman elämäntarinan

Jaa

Toimittaja Sami Lotilan kirja "Tallinnan terminaattori – Olev Annuksen tarina" käy läpi virolaissyntyisen mutta Suomessa jo kohta 40 vuotta asuneen Annuksen elämän vaiheet. Monia maailmanmestaruuksia voittaneen kehonrakentajan tarinaan kuuluu myös suuria uhrauksia, pettymyksiä ja suoranaista vainoa.

Painokelpoinen kansikuva (kansi: Mika Tuominen)
Painokelpoinen kansikuva (kansi: Mika Tuominen)

Olev Annus oli nuoruudessaan puna-armeijan Spetsnaz-erikoisjoukkojen jäsen, todellinen tappokone, mutta myös Neuvostoliiton paras kehonrakentaja. Virallisesti kehonrakennus oli Neuvostoliitossa kielletty, ja Olev joutuikin usein hankaluuksiin KGB:n kanssa.

Olev halusi kansainvälisille kilpa-areenoille. Tähän tarjoutui mahdollisuus 1980-luvun alussa, kun hänen onnistui muuttaa Suomeen. Siitä alkoi Olevin nousu kohti maailman terävintä kehonrakennushuippua, jonka hän saavutti 1987 voittamalla ammattilaisten maailmanmestaruuden. Huipulla hän tutustui moniin kehonrakennuksen suuruuksiin kuten myös lajin legendaan Arnold Schwarzeneggeriin.

Menestyksestä huolimatta väkivalta seurasi Olevia Tallinnasta sinne, minne hän aina menikin. Väkivaltainen kohtaaminen päätti myös hänen kehonrakennusuransa. Olevin tarina on täynnä suuria voittoja, mutta myös suuria uhrauksia, joiden ansiosta vaatimattomien lähtökohtien mies ponnisti maailmanmaineeseen.

Sami Lotila (s. 1965) on entinen Hymyn päätoimittaja ja nykyinen vapaa toimittaja. Hän toimii usean suomalaislehden Viron-kirjeenvaihtajana. Olev Annukseen Lotila tutustui jo teini-ikäisenä käydessään samalla kuntosalilla Jyväskylässä. Lotila on kirjoittanut kymmenkunta kirjaa, joista viimeisimpänä Suomalainen Tallinna (Readme 2017).

Sami Lotila:Tallinnan terminaattori – Olev Annuksen tarina
288 sivua | Saatavana painettuna, e- ja äänikirjana

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Painokelpoinen kansikuva (kansi: Mika Tuominen)
Painokelpoinen kansikuva (kansi: Mika Tuominen)
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Bazar Kustannus
Bazar Kustannus
Lönnrotinkatu 18
00120 Helsinki

http://www.bazarkustannus.fi

Bazar ­– Parasta lukemista

Bazar Kustannus Oy on vuonna 2002 perustettu yleiskustantamo, joka on osa Werner Söderström Osakeyhtiötä. Bazar julkaisee vuosittain noin 60 uutta kotimaista ja käännettyä kauno- ja tietokirjaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Bazar Kustannus

Geenitutkijan uutuuskirja ihmislajin monimuotoisuudesta antaa aseita rasistisia käsityksiä vastaan18.3.2021 10:03:14 EET | Tiedote

Adam Rutherfordin tänään suomeksi ilmestyvä tietokirja ”Vastaväitteitä rasisteille – Ihmisrotujen historia, tiede ja todellisuus” osoittaa, miten rasistiset väitteet perustuvat stereotypioihin eikä niille ole tieteellisiä perusteita. Tällä viikolla vietetään valtakunnallista rasisminvastaista viikkoa ja sunnuntaina 21.3. YK:n rasisminvastaista päivää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme