Jyväskylän yliopisto

Vaalipaneeli 13.3.: Ratkaisuja opettajuuden ja koulutuspolun haasteisiin

Jaa
Jyväskylän yliopiston opettajien koulutusten kehittämisen ja tutkimuksen yhteisö JYU.Edu järjestää eduskuntavaalien alla paneelikeskustelun Jyväskylän yliopiston Ruusupuistossa.
Kuva: Martti Minkkinen / JYU
Kuva: Martti Minkkinen / JYU
Aika: maanantai 13.3. kello 16:30–18:00
Paikka: Ruusupuisto (Alvar Aallon katu 9) sekä suora verkkolähetys
 

Yhä useampi opettaja harkitsee alanvaihtoa. Onko suomalainen koulutuspolku rikki? Entä mistä saadaan rahat laadukkaan opettajankoulutuksen järjestämiseen?

Vaalipaneelin teemana on "Remontti vai kokonaan uusiks? – Ratkaisuja opettajuuden ja koulutuspolun haasteisiin". Paneelissa keskitytään opettajuuden ja koulutuspolun haasteisiin tässä ajassa.

Keskustelemassa suomalaisen koulutuspolun tulevaisuudesta ovat Petri Honkonen (Kesk.), Sinuhe Wallinheimo (Kok.), Riitta Mäkinen (SDP), Joni Parkkonen (Ps.), Bella Forsgren (Vihr.) ja Matleena Käppi (Vas.).

Keskustelua johtavat vanhempi yliopistonlehtori Matti Rautiainen ja väitöskirjatutkija Sari Hietamäki.

Tilaisuus on katsottavissa myös suorana verkkolähetyksenä. Linkki julkaistaan ennen tapahtumaa tapahtumasivulla: https://r.jyu.fi/EQQ 

Tervetuloa Ruusupuistoon tai linjoille!

Lisätietoja:

Anna Roikonen, JYU.Edu projektityöntekijä
Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunta, Jyväskylän yliopisto
anna.l.roikonen@jyu.fi, p. 050 327 4131

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

viestinnän asiantuntija
Kirke Hassinen
kirke.m.hassinen@jyu.fi
puh. +358 50 462 6920

Kuvat

Kuva: Martti Minkkinen / JYU
Kuva: Martti Minkkinen / JYU
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös: Vaihdevuodet heikentävät veriarvoja, mutta eivät laske lepoenergiankulutusta tai rasvanpolttokykyä (Karppinen)8.6.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

TtM Jari Karppinen tutki liikuntalääketieteen väitöskirjassaan vaihdevuosien ja fyysisen aktiivisuuden yhteyttä aineenvaihduntaan mittaamalla lepoenergiankulutusta, rasvan käyttöä levossa ja liikkuessa sekä veren aineenvaihduntatuotteiden pitoisuuksia. Karppinen selvitti myös, kertooko tehokkaammin toimiva rasvanpoltto paremmasta kyvystä hallita verensokeria sokerirasituskokeen aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme