Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan kadut kuntoon mobiilipelin avulla

Jaa

Vaasan kaupunki ja tamperelainen startup-yritys Crowdchupa järjestävät 17.-18. huhtikuuta vauriokartoituksen mobiilipelin avulla. Kartoituksen lopputuloksena on tarkkaa dataa katuverkon kunnosta – kuntalaisten itse tuottamana.

Crowdchupa-sovelluksessa kadut ripotellaan täyteen kolikoita ja muita rahanarvoisia objekteja, joita käyttäjät keräävät videokuvaa nauhoittamalla. Datankerääjille maksetaan palkkiota noin kaksi euroa kilometriltä, yleensä jo saman päivän aikana.

– Tyypillisesti osallistujat ovat ansainneet jopa 20-30 euroa tunnissa, toteaa Crowdchupan toimitusjohtaja Toni Paju.

Korvaus on käyttäjän näkökulmasta houkutteleva ja mahdollistaa silti merkittävät kustannussäästöt vauriotietoa keräävälle taholle.

– Tässä voittavat sekä kunnat että käyttäjät, joille sovellus ei ole vain hauska lisätulon lähde, vaan myös mahdollisuus vaikuttaa alueensa kehitykseen, sanoo Crowdchupan viestintäjohtaja Juhani Poutanen.

Kerättyä, tekoälyn tarkastamaa videodataa hyödynnetään katuverkon korjaustoimenpiteiden suunnittelussa. Menetelmä mahdollistaa tiedonkeruun joukkoistamisen kenelle tahansa autoilijalle, jolla on älypuhelin.

– Käyttäjä tarvitsee vain tuulilasiin kiinnitettävän puhelinpidikkeen sekä polarisoivan linssin mahdollisten heijastumien minimoimiseksi. Crowdchupa-sovelluksen saa ladattua ilmaiseksi App Storesta ja Google Playstä, Paju kertoo.

Vaasalle huhtikuun datankeruutempaus on jo toinen laatuaan. Joulukuussa joukkoistamista hyödynnettiin liikennemerkkirekisterin muodostamisessa.

– Liikennemerkkien kartoittamisesta saatiin hyviä kokemuksia ja voin ilolla todeta, että Vaasassa on nyt käytössä moderni liikennemerkkirekisteri. Oletuksena on, että myös katujen kuntotiedot ja erityisesti korjausvelan määrä saadaan tällä menetelmällä selvitettyä. Lopullisena tavoitteena on luonnollisesti parempikuntoiset kadut ja kustannustehokas omaisuudenhallinta, kertoo puolestaan Vaasan kaupungin kuntatekniikan johtaja Jukka Talvi.

Kiinnostuneet osallistujat voivat liittyä Crowdchuban sähköpostilistalle tai Whatsapp-ryhmään, jossa tiedotetaan tarkemmin Vaasan kartoituksista. Lisätietoa saa myös Crowdchupan Facebook-sivuilta.

Yhteyshenkilöt

Crowdchuba toimitusjohtaja Toni Paju, 050 322 6263, toni.paju@carchupa.com
Kuntatekniikan johtaja Jukka Talvi, 040 831 1550, jukka.talvi@vaasa.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Nationellt nätverk för ledande av seniorservice har inrättats – syftet är att i samarbete påverka och söka efter lösningar14.5.2021 14:01:00 EEST | Tiedote

Kommunförbundet har inrättat ett nytt nationellt nätverk för ledande av seniorservicen. De ärenden som behandlas i nätverket stiger kraftigt fram från aktuella teman inom seniorservicen. I arbetet sätter man sig målinriktat i ärendehelheter såsom seniorernas servicebehov, förbättrande av kvaliteten på seniorservicen samt tillgången till personal inom seniorservicen.

Kansallinen ikääntyneiden palveluiden johdon verkosto perustettu – tarkoituksena hakea yhteistyössä ratkaisuja ja vaikuttaa14.5.2021 14:00:00 EEST | Tiedote

Kuntaliitto on perustanut uuden kansallisen ikääntyneiden palvelujen johdon verkoston. Verkostossa käsiteltävät asiat nousevat vahvasti ikääntyneiden palveluiden ajankohtaisista teemoista. Työskentelyssä pureudutaan tavoitteellisesti asiakokonaisuuksiin kuten ikäihmisten palvelujen tarve, ikääntyneiden palvelujen laadun parantaminen sekä ikääntyneiden palveluiden henkilöstön saatavuus.

Rakennushistoriallinen helmi huutokaupataan Vaasassa – paljon mahdollisuuksia asumiskäyttöön11.5.2021 14:49:45 EEST | Tiedote

Vaasan kaupunki huutokauppaa Klemettilästä sijaitsevan kolmikerroksisen tiilirakennuksen ja kaksikerroksisen puurakennuksen ulkorakennuksineen, sekä luovuttaa rakennusten tontit maanvuokrasopimuksilla uudelle omistajalle. Vierekkäisillä tonteilla sijaitsevat kohteet muodostavat rakennustaiteellisesti ja kulttuurihistoriallisesti merkittävän kokonaisuuden, jollaisia tulee saataville hyvin harvoin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme