Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan tulevaisuuden brändiä ja kaupunkia visioidaan 72 tunnissa

Jaa

Millainen on vähähiilisen, sujuvan arkielämän ja elinkeinojen Vaasa? Eri aloja edustavat opiskelijat tekevät tästä oman ehdotuksensa 26.10. käynnistyvässä 72 tunnin liikennehaasteessa.

72 tunnin liikennehaasteessa haetaan monialaisia, innovatiivisia ja käyttäjälähtöisiä ratkaisuja Vaasan kaupunkiympäristöön. Ratkaisuissa tulee huomioida muun muassa liikkumisen, arkielämän sujuvuuden ja elinkeinojen näkökulmat. Voittajan valitsee tuomaristo, jossa on edustettuna myös paikallisen yritysmaailman edustajia.

Tarkempi tehtävänanto paljastetaan kilpailun avaustilaisuudessa 26.10. Oman lisänsä tehtävänantoon ja kilpailuun tuo Wasalinen uudella Aurora Botnia aluksella toteutettava retki Uumajaan.

– Olen erittäin iloinen, että Rambollin organisoima 72 tunnin liikennehaaste saadaan tänä vuonna Vaasaan. Toiveena on antoisaa yhdessä oppimista ja uusia ideoita tulevaisuuden liikennejärjestelmän kehittämiseen, sanoo Vaasan kaupungin kuntatekniikan johtaja Jukka Talvi.

– Liikennehaaste on toteutettu jo usealla paikkakunnalla, ja se on tuonut kaupunkien käyttöön uusia ja raikkaita ideoita, joita on edennyt myös toteutukseen asti, kertoo liikennehaasteen ideoinut Jukka-Pekka Pitkänen Rambollista.

Liikennehaasteessa ovat mukana Vaasan yliopisto, VAMK ammattikorkeakoulu ja Novia ammattikorkeakoulu. Haaste on opintokokonaisuus, josta saa opintopisteitä. Lisämotivaatiota kisaajille tuo voittajajoukkueelle annettava Kööpenhaminan palkintomatka, jonka aikana tutustutaan kaupunkisuunnittelun ajankohtaisiin kohteisiin.

Kilpailun järjestävät yhdessä oppilaitosten kanssa Vaasan kaupunki, Väylävirasto, ABB Oy, Wasaline, ympäristöministeriön Kestävä kaupunki -ohjelma ja Ramboll Finland.

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan kilpailun eri vaiheita ja osallistumaan

  • kilpailun avaustilaisuuteen 26.10. klo 12-14, Domus Bothnica
  • kilpailun tulosseminaariin 5.11. klo 8-13, Vaasan kaupungintalo

Yhteyshenkilöt

Inna Ampuja, projektipäällikkö, Ramboll Finland, puh. 050 4318273, s-posti inna.ampuja@ramboll.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme