Oulun yliopisto

Väitös: Kypsä hankintatoimen johtaminen mahdollistaa nopean tuotekehityksen ja tuoteportfolion uudistamisen

Jaa

Kypsällä hankintatoimen johtamisella on ratkaiseva rooli nopean tuotekehityksen ja tuoteportfoliohallinnan tehokkaassa toteutuksessa.

Jordan Verrollot
Jordan Verrollot

Tuoteportfolion uudistaminen nopean tuotekehityksen avulla on yhä tärkeämpää yrityksille. Nopean tuotekehityksen mallissa uusia kaupallisia myyntinimikkeitä kehitetään aikaisempien tuotteiden pohjalta nopeasti ja edullisesti. Väitöstutkimuksen tulokset korostavat kypsän hankintatoimen johtamisen ratkaisevaa roolia nopean tuotekehityksen ja tuoteportfoliohallinnan tehokkaassa toteutuksessa.

Monimuotoisia liiketoiminta-alueita ja teollisuusaloja huomioiden väitöstyössä tutkittiin nopean tuotekehityksen tuoteportfoliohallinnan haasteita ja mahdollistajia hankintatoimen johtamisen perspektiiveistä. Tutkimuksessa selvitettiin, mikä on kypsän hankintatoimen johtamisen yhteys tuoteportfoliohallintaan ja nopeaan tuotekehitykseen, ja kuinka ne tukevat menestyksekästä tuoteportfolion strategista ja kannattavaa uudistamista.

Kypsää hankintatoimen johtamista tutkimuksessa tarkasteltiin neljästä eri ulottuvuudesta, jotka olivat hankintatoimen johtamisen tavoitteiden määritys, suositeltujen tuote-, ostoartikkeli- ja toimittajalistojen määrittäminen, tuotesuunnittelun ohjeistukset, tavoitteet ja mittarit sekä hankintatoimen kyvykkyydenluontiprosessi osana tuotekehitysprosessia. Yritysten toimintoja ja prosesseja analysoiden sekä kirjallisuutta tarkastellen tutkimuksessa havaittiin, että kypsä hankintatoimen johtaminen on strategisen ja menestyksekkään nopean tuotekehityksen ja tuoteportfolion uudistamisen edellytys.

Yrityksille tutkimus tarjoaa käytännönläheisen mallin, jonka avulla liiketoiminnan johdon on mahdollista suunnitella ja toteuttaa kypsää hankintatoimen johtamista, nopeaa tuotekehitystä ja tuoteportfoliohallintaa kokonaisuutena liiketoiminnan tavoitteiden mukaisesti.

-------

Master of Science Jordan Verrollot väittelee tohtoriksi Oulun yliopistossa perjantaina 6.4.2018. Tuotantotalouden alaan kuuluvan väitöskirjan otsikko on Mature supply management as an enabler for rapid product development and product portfolio renewal (Kypsä hankintatoimen johtaminen nopean tuotekehityksen ja tuoteportfolion uudistumisen mahdollistajana). Vastaväittäjänä toimii professori Jussi Heikkilä Tampereen teknillisestä yliopistosta ja kustoksena professori Harri Haapasalo Oulun yliopistosta. Väitöstilaisuus pidetään Linnanmaalla Martti Ahtisaari -salissa klo 12 alkaen.


Avainsanat

Yhteyshenkilöt

M.Sc. Jordan Verrollot, sähköposti: Jordan.Verrollot@oulu.fi

Viestintäasiantuntija Tiina Pistokoski, puh. 0294 48 4091, tiina.pistokoski@oulu.fi

Kuvat

Jordan Verrollot
Jordan Verrollot
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

 

Oulun yliopisto
Viestintä, markkinointi ja yhteiskuntasuhteet
PL 8000
90014 Oulun yliopisto
viestintä (@) oulu.fi
0294 484 091

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme