Korkein oikeus / Högsta domstolen

Valituslupaa ei myönnetty moottoripyöräkerhon lakkauttamista koskevassa asiassa

Jaa
Korkein oikeus (KKO) on hylännyt Cannonball MC:n, Squad 32:n sekä Cannonball MC:tä edustaneen henkilön valituslupahakemuksen asiassa, joka koski rekisteröimättömän yhdistyksen Cannonball MC:n sekä sen alajärjestö Squad 32:n lakkauttamista.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus oli syyttäjien kanteesta julistanut Cannonball MC:n ja Squad 32:n lakkautetuksi katsottuaan niiden täyttävän yhdistyslaissa kielletyksi säädetyn yhdistyksen tunnusmerkistön, niiden toimivan olennaisesti vastoin lakia ja hyviä tapoja ja myös yleisen edun vaativan niiden lakkauttamista.

Itä-Suomen hovioikeus ei ollut myöntänyt asiassa jatkokäsittelylupaa. Käräjäoikeuden ratkaisu jäi voimaan.

Asian diaarinumero KKO:ssa: S2022/519.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Esittelijä Paula Jutila, p. 02956 40047, paula.jutila(at)oikeus.fi

Asiakirjatilaukset: korkeimman oikeuden viestintä, viestinta.kko(at)oikeus.fi, puh. 029 56 40060 tai 029 56 40052

Tietoja julkaisijasta

Korkein oikeus / Högsta domstolen
Korkein oikeus / Högsta domstolen
PL/PB 301
00171 Helsinki / Helsingfors

02956 40000http://www.korkeinoikeus.fi

Korkein oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa riita- ja rikosasioissa sekä valvoo lainkäyttöä omalla toimialallaan. Korkeimman oikeuden keskeisin tehtävä on antaa ennakkopäätöksiä.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Korkein oikeus / Högsta domstolen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme