Korkein oikeus / Högsta domstolen

Valituslupaa ei myönnetty Someron murhajutussa

Jaa

Kor­kein oi­keus (KKO) on hy­län­nyt entisen seurustelukumppaninsa mur­has­ta tuo­mi­tun mie­hen va­li­tus­lu­pa­ha­ke­muk­sen. Turun ho­vioi­keu­den tuo­mit­se­ma elin­kau­ti­nen van­keus­ran­gais­tus py­syy si­ten voi­mas­sa.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus ja Turun hovioikeus olivat katsoneet selvitetyksi, että taloudellisessa ahdingossa ollut mies oli kesäkuussa 2019 kuljettanut uhrinsa syrjäiselle alueelle Somerolla ja aiheuttanut tämän kuoleman. Tapahtuneen jälkeen mies oli hakenut useita lainoja uhrin nimissä ja hävittänyt tämän ruumiin.

Käräjäoikeus katsoi, että miehen syyllisyydestä tahalliseen henkirikokseen oli jäänyt varteenotettava epäily. Käräjäoikeus luki hänen syykseen muun muassa törkeän pahoinpitelyn ja kuolemantuottamuksen. Hovioikeus muutti käräjäoikeuden tuomiota ja luki miehen syyksi murhan. Hovioikeus katsoi, että kun syytteen puolesta syytteen puolesta esitettyä näyttöä arvioitiin kokonaisuutena, ei jäänyt varteenotettavaa epäilyä siitä, että mies oli ennalta tekemänsä suunnitelman perusteella tappanut uhrinsa.

KKO:ssa mies vaati, että syyte murhasta hylätään ja asia jätetään käräjäoikeuden ratkaisun varaan.


Asian diaarinumero KKO:ssa: R2021/718

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Esittelijä Ville Hiltunen, p. 02956 40013, ville.hiltunen(at)oikeus.fi

Tietoja julkaisijasta

Korkein oikeus / Högsta domstolen
Korkein oikeus / Högsta domstolen
PL/PB 301
00171 Helsinki / Helsingfors

02956 40000http://www.korkeinoikeus.fi

Korkein oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa riita- ja rikosasioissa sekä valvoo lainkäyttöä omalla toimialallaan. Korkeimman oikeuden keskeisin tehtävä on antaa ennakkopäätöksiä.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Korkein oikeus / Högsta domstolen

HD förbjöd användning av känsliga klientuppgifter i samband med undersökningen av dataintrånget hos Vastaamo6.10.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Högsta domstolen (HD) ansåg att klientuppgifterna hos Psykoterapiakeskus Vastaamo Oy, som tillhandahåller mentalvårdstjänster, innehåller känsliga uppgifter om personers hälsotillstånd vilka berörs av förbudet mot att vittna för yrkesutbildade personer inom hälso- och sjukvården. Därför får material som innehåller klientuppgifter inte beslagtas eller undersökas eller tillgodogöras i samband för förundersökning av brottmål.

KKO kielsi arkaluontoisten asiakastietojen käytön Vastaamoon kohdistuneen tietomurron tutkinnan yhteydessä6.10.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Korkein oikeus (KKO) katsoi, että mielenterveyspalveluita tarjoavan Psykoterapiakeskus Vastaamo Oy:n asiakastiedot sisältävät henkilön terveydentilaa koskevia arkaluonteisia tietoja, joita koskee terveydenhuollon ammattihenkilön todistamiskielto. Sen vuoksi asiakastiedot sisältävää aineistoa ei saa rikosasian esitutkinnassa takavarikoida eikä tutkia tai hyödyntää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme