Effortia Oy

Välityspalkkiot ja LKV-pätevyystasot laskusuunnassa

Jaa

Suomen kiinteistönvälityksen hinnat jatkoivat laskuaan heinä-syyskuun aikana. Asunto-osakkeiden palkkioprosentit ovat jo vuoden mittaisessa laskuputkessa ja nyt myös kiinteistöjen vastaavat luvut ovat kääntyneet samaan suuntaan. Myös kiinteistönvälittäjien keskimääräinen pätevyystaso on laskenut välitysalan henkilömäärän kasvettua kuluvan vuoden aikana.

Kiinteistönvälityshinnat – LKV-pätevyystasot – Suomi
Julkistus: 3/4/2017
Lähde: Välityspalkkiovertailu – Asuntojenmyynti.fi

Linkitä julkistukseen: https://www.asuntojenmyynti.fi/julkistukset.php

Asunto-osakkeiden ammattivälityksen keskiarvopalkkioprosentti laski Suomessa vuoden kolmannella neljänneksellä. Välityspalkkiovertailu asuntojenmyynti.fi:n mukaan kiinteistönvälittäjät pyysivät asunto-osakkeen välityksestä tarkastelujaksolla keskimäärin 4,12% sisältäen arvonlisäveron. Eniten laskua hintoihin syntyi jälleen Oulussa, jossa paikallisten välitysliikkeiden asunto-osakkeiden välityksestä pyydettyjen palkkioprosenttien keskiarvo laski 0,08 prosenttiyksikköä.

Kiinteistöjen välityksen koko maan keskiarvoprosentti laski niin ikään syyskesällä. Välitysliikkeet pyysivät tuolloin omakotitalon välityksestä keskimäärin 4.30% sisältäen arvonlisäveron. Kiinteistöjen välitysprosentit olivat tarkastelujaksolla matalimmillaan Kuopiossa ja korkeimmillaan vastaavasti Hämeenlinnassa. Yleisimmin asuntokaupan velattomasta myyntihinnasta perittävän välityspalkkioprosentin hintahaitari on edellä mainittujen kaupunkien välillä 3,54 - 4,56% sis. alv 24%.

LKV-pätevyydet: Suomen kiinteistönvälitysalan keskimääräinen pätevyystaso on laskenut vuoden 2017 aikana. Asuntokauppaa tekevästä henkilöstöstä 72% oli LKV-kokeen suorittaneita vuoden 2016 lopulla, mutta juuri nyt vastaava luku on 71%. Muutosta selittää välitysalan henkilöstömäärän kasvu kuluvan vuoden aikana. 

Ohjeita julkistuksen tulkitsemiseen:

  • Asunto-osakkeilla ja kiinteistöillä on ammattimaisessa kiinteistönvälityksessä lain mukaan erikseen omat prosenttinsa. Karkea jako on, että asunto-osakkeita ovat tavanomaisimmin kerrostaloasunnot, rivitalot ja paritalot. Omakotitalot ovat normaalisti kiinteistöjä.
  • Asuntojenmyynti.fi ei vertaile vapaa-ajan asuntojen välityspalkkioita ja siten tässäkään julkistuksessa ei ole kyse vapaa-ajan asuntojen välityshinnoista.
  • Mikäli hinnan kehitys on ollut miinusmerkkistä tarkoittaa tämä, että tarkastelujaksolla hinnat ovat laskeneet ja päinvastoin.
  • Nolla tai viiva taulukossa hintakehitystä mittaavan luvun kohdalla tarkoittaa, etteivät kyseisen kaupungin listahinnat ole kehittyneet tarkastelujaksolla suuntaan tai toiseen.
  • Välitysliikelaki vaati 1.1.2016 alkaen, että jokaisen suomalaisen laillistetun välitystoimipisteen myyntihenkilökunnasta vähintään puolella tuli olla LKV- kokeessa osoitettu ammattipätevyys.
  • Lain noudattamatta jättäminen voi johtaa välitysliikerekisteristä poistamiseen

Tiedotteessa ja palvelun verkkosivuilla esitetyt hintatiedot perustuvat Effortia Oy:n tarjoamaan kuluttajille maksuttomaan kiinteistönvälityksen välityspalkkiovertailuun asuntojenmyynti.fi:hin.

  • Palvelu seuraa aluehallintovirastojen valvomien laillistettujen kiinteistönvälitysyritysten lain hintamerkintäasetuksen mukaan julkaisemia kiinteistönvälityksen listahintoja.
  • Palvelusta on löydettävissä ajantasaisesti asunto-osakkeiden ja kiinteistönvälityksen arvonlisäverolliset välityspalkkioprosentit, minipalkkiot, perus- ja mahdolliset asiakirjakulut.
  • Koko maan keskiarvoon vaikuttivat kaikkiaan 164 paikkakuntaa ja niissä hintansa ilmoittavat, syntyvät, toimivat ja lakkaavat välitysyritykset hintoineen.
  • Julkistus löytyy osoitteesta: https://www.asuntojenmyynti.fi/julkistukset.php    

Effortia Oy 2261132-0  Lisätietoja: Toimitusjohtaja Ville Lehtinen 0400 811 839

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Effortia Oy
Effortia Oy
Vattuniemenkatu 22 A
00210 HELSINKI

044 768 7322https://www.asuntojenmyynti.fi

Asuntojenmyynti.fi on Effortia Oy:n ylläpitämä puhtaasti suomalainen kiinteistönvälityksen maksuton tietopalvelu. Palvelu seuraa välitysyritysten lain hintamerkintäasetuksen mukaan ilmoittamia välityshintoja sekä välitysliikelain välitystoimipisteiltä edellyttämiä ammattipätevyystasoja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Effortia Oy

Asunnonvälitys osoittautui liian haastavaksi – lähes sata löi leikin kesken17.1.2018 08:00:00 EETTiedote

LKV-pätevyystasot – Suomi Julkistus: 2016-2017 Lähde: Välityspalkkiovertailu – Asuntojenmyynti.fi Linkitä julkistukseen: https://www.asuntojenmyynti.fi/lkv-pätevyystasot-2017-2.php Tuore kiinteistönvälitysvertailu kertoo, että Suomessa oli vuoden 2017 lopussa lähes sata asunnonvälittäjää vähemmän kuin vielä puolta vuotta aiemmin. Samalla alan suhteellinen pätevyystaso parani. Myyntineuvottelijoiden pätevyydet vuoden 2017 lopussa Suomessa kiinteistönvälityksen myyntitehtävien parissa työskentelevien toimihenkilöiden määrästä noin 71% oli joulukuun 2017 lopussa LKV- pätevyys. Pätevien määrä nousi viime vuoden kesäkuun lopun tasosta, jolloin vastaava suhde oli 70% Suurista kaupungeista eniten LKV-päteviä välittäjiä suhteessa välittäjien kokonaismäärään oli joulukuun lopussa Lappeenrannassa, jossa 80% kaupungin välittäjistä oli laillistettuja kiinteistönvälittäjiä. Heikoin yleinen pätevyystaso oli Vantaalla, jossa vastaava suhde oli 64% kaupungin myyntineuvottelijoiden kokonaismäärästä. To

Välityspalkkiot laskivat viime vuonna Suomessa15.1.2018 08:00:00 EETTiedote

Kiinteistönvälityshinnat – Suomi Julkistus: 2016-2017 Lähde: Välityspalkkiovertailu – Asuntojenmyynti.fi Linkitä julkistukseen: https://www.asuntojenmyynti.fi/välityspalkkiot-2017.php Välityspalkkiovertailun mukaan kiinteistönvälittäjien kuluttajilta pyytämät asunto-osakkeiden ja kiinteistöjen palkkioprosentit laskivat vuoden tarkastelujaksolla 0,05 prosenttiyksikköä. Asunto-osakkeiden ammattivälityksen kuluttajilta pyydettävä keskiarvopalkkio oli Suomessa joulukuun lopussa 4,10% sisältäen arvonlisäveron. Alimmat asunto-osakkeen välitysprosentit löytyivät vuoden lopussa Kuopiosta, jossa paikalliset välitysyritykset pyysivät asunto-osakkeiden välityksestä keskimäärin 3,50% sisältäen arvonlisäveron. Korkeimmat asunto-osakkeiden prosentit sen sijaan löytyivät vuoden lopussa Lappeenrannassa, jossa esim. kerrostaloasunnon välityksestä pyydettiin vastaavasti 4,42%. Kiinteistöjen vastaavat prosentit laskivat koko maan tasolla viime vuonna niin ikään keskiarvollisesti 0,05 prosenttiyksikköä. S

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme