Tampereen yliopisto

Valmistuneiden juhlat palaavat yliopiston kampuksille

Jaa

Yliopistosta valmistuneiden juhlia vietetään Tampereella taas kampuksilla koronatauon jälkeen. Juhlia on kolmet, yhdet perjantaina 10.6., toiset lauantaina 11.6. ja kolmannet perjantaina 17.6. Mukana on myös niitä valmistuneita, joiden juhlat yliopistolla Covid-19 pandemia esti.

Kuva: Essi Kannelkoski
Kuva: Essi Kannelkoski

Tampereen yliopistosta on valmistunut vuoden 2022 aikana 8.6. mennessä 753 kandidaattia eli alemman korkeakoulututkinnon suorittanutta, 897 maisteria eli ylemmän korkeakoulututkinnon suorittanutta ja 63 tohtoria. Lukumäärät kasvavat vielä jonkin verran, koska uusia tutkintoja kirjataan edelleen lisää.

Keskustakampuksella juhlitaan perjantaina 10. kesäkuuta klo 18.00 alkaen ja lauantaina 11.6. klo 12.00 alkaen. Molemmat tilaisuudet pidetään yliopiston juhlasalissa, Kalevantie 4. Perjantaina kesäkuun 17:s klo 18.00 alkaen juhlitaan Hervannan kampuksella Festia-rakennuksen Isossa salissa, Korkeakoulunkatu 8.

Juhlapuheita tilaisuuksissa pitävät rehtori Mari Walls, koulutuksen vararehtori Marja Sutela ja tutkimusvararehtori Tapio Visakorpi.

Alumnipuheen pitäjiä ovat Suomen Palloliiton kehityspäällikkö Heidi Pihlaja, Black Donuts Engineeringin liiketoimintajohtaja Sirkka Hagman ja Tekniikan akateemisten (TEK) asiantuntija Jussi Nousiainen.

Valmistuneiden puheenvuoron käyttävät HTM Henri Helve, TtM ja DI Eeva-Reetta Erkkilä ja DI Johannes Martikkala. Ylioppilaskunta Treyn edustajina puhuvat hallituksen jäsenet Mirva Pekkola ja Aatu Korhonen sekä hallituksen puheenjohtaja Aleksi Niemi.

Juhlien tarkemmat ohjelmat löytyvät yliopiston tapahtumakalenterista:
Perjantai 10.6.
Lauantai 11.6.
Perjantai 17.6.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Valmistuneiden määrät:
opetuksen vararehtori Marja Sutela,
marja.sutela@tuni.fi
Juhlatilaisuus:
tapahtumasuunnittelun asiantuntija Kyösti Koskela,
kyosti.koskela@tuni.fi

Kuvat

Kuva: Essi Kannelkoski
Kuva: Essi Kannelkoski
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tampereen yliopisto
Tampereen yliopisto
Kalevantie 4
33014 TAMPEREEN YLIOPISTO

p. 0294 5211https://www.tuni.fi

Tampereen yliopisto kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Teemme kumppaniemme kanssa yhteistyötä, joka perustuu vahvuusalueillemme sekä uudenlaisille tieteenalojen yhdistelmille ja niiden soveltamisosaamiselle. Luomme ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luontoympäristön turvaamiseen sekä yhteiskuntien hyvinvoinnin ja kestävyyden rakentamiseen. Yliopistossa on 21 000 opiskelijaa ja henkilöstöä lähes 4 000.
Rakennamme yhdessä kestävää maailmaa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen yliopisto

Väitös: Yritysten tulee linjata arvonluontinsa taloudellisten, sosiaalisten ja ekologisten kestävyystavoitteiden kanssa23.6.2022 14:52:05 EEST | Tiedote

Vallitsevat liiketoiminta- ja arvonluontimallit korostavat edelleen liiketoiminnan ja asiakkaiden näkökulmia jättäen muut sidosryhmät vähemmälle huomiolle. KTM Riikka Tapaninahon väitöskirja tarjoaa vaihtoehtoisen mallin tyypillisille käsityksille liiketoiminnasta ja arvonluonnista. Erityisesti viimeaikaiset globaalit kriisit ovat osoittaneet, kuinka riippuvaisia olemme toisistamme ja luonnonympäristöstä niin paikallisesti kuin globaalisti. Näiden riippuvuuksien ja suhteiden ymmärtäminen tulisi olla tämän päivän johtajien ydinosaamista.

Väitös: Robotit ovat tulossa työelämään, mutta työkavereina ne koetaan uhaksi21.6.2022 15:05:10 EEST | Tiedote

YTM Nina Savelan sosiaalipsykologian väitöskirja tarkastelee robotteihin kohdistuvia ennakkoasenteita. Lisääntyvä vuorovaikutus robottien kanssa työpaikoilla herättää epämukavuutta sekä haastaa työhön ja työyhteisöön sitoutumista. Väitöstutkimus esittää, että robottien esitteleminen työntekijöinä korostaa niiden sosiaalista toimijuutta, mikä uhkaa ihmisten identiteettiä ja auktoriteettiasemaa.

Väitös: Aktivoiva alkuverryttely ehkäisee liikuntavammoja lasten jalkapallossa21.6.2022 09:00:17 EEST | Tiedote

Sekä äkilliset liikuntavammat että rasitusvammat ovat yleisiä lasten jalkapalloharrastuksessa. LL Matias Hilska havaitsi väitöstutkimuksessaan, että jopa kolmasosa ilman kontaktia sattuvista alaraajavammoista voidaan ehkäistä hermo-lihasjärjestelmää aktivoivan alkuverryttelyn avulla. Suurin vammoilta suojaava vaikutus saavutetaan harjoittelemalla säännöllisesti 2–3 kertaa viikossa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme