Kirjapaja

Valoisa, kokemuksellinen kirja masennuksesta toipuvalle

Jaa

Merkityksellisyyden voima (Kirjapaja) on kirja masennuksesta toipuvalle, heidän läheisilleen ja auttamistyön ammattilaisille. Samuel Salovuori kuvaa siinä masennuksesta toipumisen eri vaiheita ja tarjoaa ajatuksia siitä, miten ylläpitää elämän merkityksellisyyttä. Teoksessa on hyödynnetty sekä masennuksesta toipuvien kokemuksia että tutkimuksellista tietoa. Kirja puhuttelee lukijaa lempeästi, valoisalla ja toiveikkaalla otteella.

Merkityksellisyyden voima
Merkityksellisyyden voima

Masennus koskettaa ihmistä kokonaisvaltaisesti, ja toipuminen kestää usein pidemmän aikaa. Siksi elämän kokeminen merkityksellisenä on arvokas voimavara toipumisessa. Merkityksellisyyden kokemisesta saadaan voimaa ja toivoa, se kannattelee vaikeuksien keskellä ja tarjoaa väyliä elämän syventämiseen. Arjessa se ruokkii iloa ja hyvinvointia.

”Merkityksellisyys voi monella tavalla vahvistua tai kasvaa, vaikka masennus ei heti katoaisikaan. Siksi merkityksellisyyttä ei pitäisi nähdä vain vähenevänä tai kasvavana vaan myös kehittyvänä ja muotoutuvana”, Samuel Salovuori kirjoittaa.

Toipuminen voikin johtaa enempään kuin vain masennusoireiden lievenemiseen. Se voi olla kasvamista kohti jotakin uutta ja positiivista, jolloin elämästä voi tulla entistä parempaa ja oman näköistä.

”Masennuksen voidaan ajatella olevan lähtölaukaus jollekin uudelle, joka saa suuntautumaan elämään eri tavalla. Oman haavoittuvuuden ja särkyneisyyden kohtaamisessa voi olla jotain voimaannuttavaa ja valoisaa. Joskus siinä avautuu täysin uudenlainen ulottuvuus ihmisyydestä ja elämästä.”

”Jokaisella ihmisellä ja hänen elämäntarinallaan on itsessään mittaamaton arvo, jota ei tarvitse viisaudella tai syvällisyydellä osoittaa. Vaatimuksien sijaan ne ovat avoimia mahdollisuuksia. Niistä ei pidä rakentaa kilpailua, suoritusta tai mittatikkua ihmisten välille”, Salovuori sanoo.

Samuel Salovuori on filosofi ja teologi. Hän työskentelee asiantuntijana Mieli ry:ssä ja on toiminut Etsijän ja Hyvejohtajuus.fi:n päätoimittajana sekä Mielenterveys-lehden toimitussihteerinä. Hänen filosofian maisterin tutkielmansa käsitteli häpeää ja teologian tutkielmansa masennusta ja merkityksellisyyttä.

Samuel Salovuori, Merkityksellisyyden voima. Kirja masennuksesta toipuvalle. Kirjapaja 2022. 183 s. Kansi Tomi Kujansuu. Kl 59.563. ISBN 978-952-354-375-1

 

Lisätietoja ja haastattelut: Marja-Liisa Saraste | viestintäpäällikkö | p. 040 553 4757| marja-liisa.saraste@kirjapaja.fi tai Samuel Salovuori | p. 044 0400838 | samuel.salovuori@mieli.fi

Arvostelukappaleet:
Minna Vatja | mediakoordinaattori | minna.vatja@kirjapaja.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Merkityksellisyyden voima
Merkityksellisyyden voima
Lataa
Samuel Salovuori
Samuel Salovuori
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirjapaja
Kirjapaja
Itälahdenkatu 27 A
00210 Helsinki

0968774530http://www.kirjapaja.fi

Kirjapajan kustannusohjelmassa on monipuolisia ja moderneja tietokirjoja elämäntaidon, hyvinvoinnin, kulttuurin, kasvatuksen ja yhteiskunnan aloilta. Tuotannossamme on edustettuna myös maailmankatsomuksellinen, hengellinen ja teologinen kirjallisuus ja kirkolliset kirjat. Kirjapaja on kustantanut kirjoja jo vuodesta 1942.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirjapaja

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme