Suomen museoliitto

Valtakunnallista Opi museossa -viikkoa vietetään ensi viikolla

Jaa

Koululaisille ja opiskelijoille suunnattu Opi museossa -viikko järjestetään kahdettatoista kertaa 5.-8.10.2021. Tänä vuonna viikon teemana on toiminnallisuus. Museot järjestävät viikon aikana monenlaista ohjelmaa ja tarjoavat monipuolisia digitaalisia aineistoja oppilaitosten käyttöön.

Valtakunnallista koululaisten ja opiskelijoiden Opi museossa -viikkoa vietetään tutustumalla museoihin oppimispaikkoina. Viikon aikana koululaisille ja opiskelijoille suunnattua ohjelmaa järjestetään monissa museoissa kautta maan. Museot tarjoavat myös monipuolisia digitaalisia oppimateriaaleja oppilaitosten käyttöön.

Yhteensä 32 museota on mukana kampanjaviikossa. Alle on koottu kiinnostavia poimintoja viikon ohjelmasta. Kokonaisuudessaan museoiden tapahtumat on koottu Opi museossa -tapahtumakalenteriin, jossa niitä voi hakea alueittain sekä päivä- ja museokohtaisesti. Tiedotusvälineiden edustajat ovat lämpimästi tervetulleita seuramaan teemaviikon ohjelmaa.

Opi museossa -viikon ohjelmassa korostuu tekemällä oppiminen

Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi järjestää koululaisille suunnattuja työpajoja, joissa tutustutaan kirjailijan ammattiin. Alakoululaisten työpajoissa suunnitellaan oma kirja, yläkoululaiset pääsevät ratkaisemaan kadonneen mestariteoksen mysteeriä pakohuoneessa.

Helsingin kaupunginmuseon Hakasalmen huvilan järjestämissä etätyöpajoissa sukelletaan kuosien maailmaan ja suunnitellaan omia kuoseja. Keski-Suomen museossa tutustutaan Unisexiä ja väriteeveetä -näyttelyn kautta 1960-70-lukujen värimaailmaan, jonka jälkeen oppilaat pääsevät miettimään oman elämänsä värejä.

Lottamuseo tarjoaa verkko-oppitunteja, joiden aikana pohditaan vastuullisuuden teemaa  Lotta Svärd – 100 vuotta yhteiskuntavastuuta -näyttelyn pohjalta. Tornionlaakson museossa vietetään peliviikkoa, jonka aikana museossa voi pelata muun muassa ihmisen kokoista Tornio400-lautapeliä.

Urheilumuseon näyttelytilaan rakennetaan toiminnallinen museosuunnistus, jonka jokaisella rastilla on pieni toiminnallinen tehtävä. Urheilumuseosta voi varata myös virtuaaliopastuksia koululuokille. Ruokahistoriaan ja ruuan alkuperään liittyviä virtuaaliopastuksia koululuokille tarjoaa Suomen maatalousmuseo Sarka.

Lapin maakuntamuseo järjestää ympäristöopin ja biologian opetusta tukevia työpajoja näyttelyssään Karismaattinen megafauna. Postimuseossa tutustutaan yläkouluille ja lukiolaisille suunnatulla toiminnallisella kierroksella alati muuttuvaan mediaympäristöön. Saarijärven museo tarjoaa koululaisille opastuksia Eettinen eläin -näyttelyyn.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäsuunnittelija Jenna Honkanen
jenna.honkanen(a)museoliitto.fi
puh. 044 4300 704

Projektisuunnittelija Eeva-Liisa Taivassalo
eeva-liisa.taivassalo(a)museoliitto.fi
puh. 044 4300 703

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen museoliitto
Annankatu 16 B 50
00120 HELSINKI

museoliitto(a)museoliitto.fihttp://www.museoliitto.fi

Suomen museoliitto on museoalan keskusjärjestö. Sen 211 yhteisöjäsentä ylläpitävät yli 400 ammattimaisesti hoidettua museokohdetta: kulttuurihistoriallisia museoita, taidemuseoita ja tiedekeskuksia. Museoliitto valvoo museoiden etua, edustaa museoita alan yhteisissä kysymyksissä ja toimii museoiden yhteistyöverkostona.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen museoliitto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme