Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Valtionhallinto rakentaa monipaikkaista työtä entistä laajemmalla rintamalla

Jaa
Valtionhallinnossa työskennellään jatkossa monipaikkaisesti. Mallissa monipaikkaisuuteen soveltuvia tehtäviä tekevät voivat valita työskentelypaikan työnantajan tarjoamista vaihtoehdoista kulloisenkin tarpeen mukaan.
Monipaikkaisen työn ohjelman visio.
Monipaikkaisen työn ohjelman visio.

Valtori laajentaa vuosi sitten asiakastarpeiden pohjalta aloitettua kehitystyötä. Nyt tavoitteena on rakentaa koko valtionhallinnolle toimivat ICT-palvelut erilaisiin monipaikkaisen työn tilanteisiin ja tarpeisiin. Joustavia ratkaisuja etsitään etenkin pilvipalveluista.

Valtiovarainministeriö (VM) linjasi valtion monipaikkaisen työn tavoista toukokuussa.

”Digitalisaatio mahdollistaa työnteon fyysisesti siellä, missä se kulloinkin on tarkoituksenmukaisinta. Tässä korostuvat yhteisten ICT-ratkaisujen luotettavuus, käytettävyys ja yhteentoimivuus. Valtori on keskeinen toimija monipaikkaisuuden rakentamisessa”, toteaa VM:n ICT-johtaja Jarkko Levasma.

Tavoitteena resurssien kestävä käyttö

Valtorin Monipaikkaisen työn kehittämisohjelman pohjaksi kuvataan konsepti, jonka mukaan Valtorin palvelut muokataan mahdollistamaan ja tukemaan sujuvaa monipaikkaista työskentelyä. Taustalle selvitetään Senaatti-kiinteistöjen kanssa, millaisia ICT-palveluita valtion yhteiskäyttötiloihin tarvitaan. Ohjelmassa rakennetaan myös uusi, kokonaan pilviratkaisuihin perustuva loppukäyttäjän palvelukokonaisuus.

Kehitystyötä tehdään 2021–2023 yhteistyössä muiden valtionhallinnon konsernitoimijoiden kesken.

”Valtio edistää työnteon tapojen uudistumista investoimalla työn digitalisoimiseen, tätä tukeviin välineisiin ja työtiloihin sekä henkilöstön osaamiseen. Valtio tavoittelee monipaikkaisen työn edistämisellä resurssien kestävää käyttöä, kustannusten ja matkustuksen vähentymistä sekä parempaa asiakaspalvelua. Valtorin ja muiden konsernitoimijoiden yhteistyö ja uudistuvat palvelut ovat avainasemassa tavoitteiden saavuttamisessa”, VM:n Valtionhallinnon kehittämisosaston päällikkö Juha Sarkio sanoo. 

Monipaikkaisuudelle suuntaa GTK-pilotissa

Monipaikkaisen työn kehittäminen aloitettiin loppuvuodesta 2020, kun Valtori ja Geologian tutkimuskeskus (GTK) pilotoivat kumppaniensa kanssa uusia monipaikkaisen työn tapoja GTK:n muutosohjelmassa. Pilotoinnin tuloksia hyödynnetään jatkokehityksessä ja GTK on jatkossakin vahvasti mukana monipaikkaisuuden kehittämisessä.  

”Laajeneva yhteistyö monipaikkaisen työn kehittämisessä lisää panostusta jatkotyöhömme ja mahdollistaa tehokkaamman tulosten soveltamisen muualla valtionhallinnossa”, toteaa GTK 2.0 – tulevaisuuden monipaikkainen työ -muutosohjelman projektipäällikkö Samu Valpola.

Lisätietoa

mopa-ohjelma@valtori.fi

Avainsanat

Kuvat

Monipaikkaisen työn ohjelman visio.
Monipaikkaisen työn ohjelman visio.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori
Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus ValtoriVuonna 2014 perustettu Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori tuottaa valtionhallinnon toimialariippumattomat ict-palvelut sekä korkean varautumisen ja turvallisuuden vaatimukset täyttäviä tieto- ja viestintäteknisiä palveluja ja integraatiopalveluja. Palvelutuotannossamme yhdistämme sekä omaa tuotantoamme että markkinoilta hankittuja kumppaniemme palveluja. Asiakkaamme saavat käyttöönsä markkinoiden parhaan ja sitoutuneimman valtionhallinnon ICT:n asiantuntemuksen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Valtion yhteisten ICT-palveluiden tuottajan tietoturva vahvalla pohjalla – Valtorin ISO27001 -sertifikaatin voimassaolo jatkuu2.3.2023 08:30:00 EET | Tiedote

Valtion tietoturva on yhä tutkitusti vahvalla pohjalla. KPMG IT Sertifiointi toteutti Valtorille ISO 27001 -standardin mukaisen kokonaisturvallisuuden hallintajärjestelmän seuranta-arvioinnin vuoden 2022 lopussa. Sertifikaatin kattavuuteen kuuluvat Valtorin tuottamien turvallisuusverkkopalveluiden viestintätekniset palvelut ja päätelaitepalvelut sekä Valtorin tietoturvapalvelut.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme