Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Vantaan vankilan toiminnassa laajoja lyhytaikaisia rajoituksia koronaviruksen takia

Jaa

Vantaan vankilassa on todettu vankilan sisäinen koronavirustartunta virkamiehillä. Tilanteen laajuus ei ole vielä selvillä, mutta laajemman leviämisen vaara on ilmeinen. Vankilassa rajoitetaan ta­paa­mis­ia ja toi­min­to­ja 28.6.2021-12.7.2021. Val­vo­mat­to­mat ta­paa­mi­set kes­key­te­tään 19.7. saak­ka ja poistumisluvat 12.7. saakka. Rajoituksista luovutaan välittömästi, kun rajoitukset eivät ole enää välttämättömiä. Rajoitustoimet on tarkoitettu lyhytkestoisiksi ja vain tilanteen selvittämisen ajaksi.

Rajoitustoimenpiteet tehdään ehkäisemään tartuntojen leviämistä. Vankiterveydenhuollon yksikön asiantuntijalausunnon mukaan riski leviämiselle on merkittävä ja rajoittaminen on välttämätöntä.

Vantaan vankilan perustehtävänä on tutkintavankeuden toimeenpano ja vankikuljetus. Vankilassa on 185 vankipaikkaa. Nyt tehdyt rajoitukset koskevat vankeusvankien lisäksi myös tutkintavankeja.

- Tilanteessa on mahdollisuus sille, että tarttunut virusmuoto on niin sanottua Delta-varianttia. Vantaan vankilassa rokotekattavuus on edelleen alhainen. Tästä syystä vankilan toimintaa ja ulkopuolisia kontakteja rajoitetaan suhteellisen laajasti. Rajoitustoimilla suojataan sekä vankeja että vankien omaisia, tarkentaa Rikosseuraamuslaitoksen valmiuspäällikkö Anssi Vuosalmi.

Kaikissa vankiloissa on tehty valmiussuunnitelmat koronaepidemian varalle.

Rikosseuraamuslaitoksen valmiusryhmä seuraa koronaviruksen tartuntatilannetta aktiivisesti. Tarvittaessa varaudutaan uusiin toimenpiteisiin yksiköissä lakia noudattaen.

Yleistiedoksiannot ja päätökset löydät tästä linkistä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

valmiuspäällikkö Anssi Vuosalmi
vaihde p. 029 56 88500
anssi.vuosalmi@om.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Lintulahdenkatu 5
00530 HELSINKI

029 56 88500http://www.rikosseuraamus.fi

Rikosseuraamuslaitos on oikeusministeriön alaisuudessa toimiva vankeusrangaistusten ja yhdyskuntaseuraamusten täytäntöönpanoviranomainen. Rikosseuraamuslaitoksen tavoitteena on omalta osaltaan ehkäistä uusintarikollisuutta ja lisätä yhteiskunnan turvallisuutta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme