Varma

Varma sijoittui toiseksi Vastuullisin kesäduuni -kilpailun suurten sarjassa

Jaa

Vastuullinen kesäduuni -kampanja palkitsi tänään Suomen parhaat kesätyöpaikat. Varma sijoittui toiselle sijalle suurten yritysten sarjassa. Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa työnantajat kehittävät kesätyöprosessejaan tutkimustiedon pohjalta ja verkoston hyviä käytäntöjä peilaten. Varma haluaa omalla toiminnallaan tukea nuorten pääsyä työelämään ja erityisesti oman alan ensimmäiseen työpaikkaan.

Varma sijoittui toiselle sijalle Vastuullisin kesäduuni -kilpailun suurten yritysten sarjassa. Kampanjassa mukana olleet työnantajat sitoutuivat kuuteen vastuullisen kesätyön periaatteeseen, joita olivat hyvä hakijakokemus, mielekäs työ, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus, kohtuullinen palkka, kirjallinen työsopimus ja todistus. Kilpailun tulokset perustuvat kuuden hyvän kesätyön periaatteen toteutumiseen.

IROResearchin tekemässä tutkimuksessa Varma sai kesätyökokemuksesta kaikista edellä mainituista teemoista asteikolla 1-4 keskiarvon 3.77. Varman kokonaistyytyväisyys oli erittäin korkea ja suoritus oli tasaisen hyvää kaikilla kesätyökokemuksen osa-alueilla.

Kesäduuni on nuorelle tärkeä askel työelämään

Varma on ollut mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa useamman vuoden ajan. Kampanjan tärkeiden periaatteiden lisäksi, Varma on nostanut omaksi päätavoitteekseen tarjota kesätyöpaikkoja erityisesti niille hakijoille, jotka hakevat ensimmäistä oman alansa työpaikkaa. Valintaprosessin ensimmäinen vaihe tehtiin ryhmähaastatteluina, joissa sadalle nuorelle tarjottiin haastattelukokemus ja annettiin henkilökohtainen palaute.

– Meistä jokainen muistaa miten hienolta tuntui saada ensimmäinen oma palkka ja miten merkittävä askel se oli itsenäistymiselle. Siksi on tärkeää vahvistaa nuorten itsetuntoa ja auttaa heitä kiinni työelämään. Ovet seuraavaan työpaikkaan aukeavat paljon helpommin, kun CV:stä löytyy edes se yksi työkokemus omalta alalta, kertoo Varman HR-, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Katri Viippola.

Varmassa kesätyöntekijöille järjestetään laaja perehdytys omaan työhön ja sen lisäksi erilaisia tutustumistilaisuuksia Varman eri toimintoihin. Työeläkeyhtiön työkulttuuria on kehitetty järjestelmällisesti jo useamman vuoden ajan ja sen tulokset näkyvät koko henkilökunnan yleisenä tyytyväisyytenä. Syksyn päätöstilaisuudessa kesätyöntekijät kertoivatkin arvostavansa Varmassa erityisesti hyvää työilmapiiriä ja -yhteisöä, nykyaikaisuutta sekä tasavertaisuutta.

– Sijoittuminen tässä kilpailussa ilahduttaa meitä todella paljon ja vahvistaa aiemmin kesätyöntekijöiltämme saamaamme viestiä. Pystyimme tarjoamaan onnistuneen ja mielekkään työkokemuksen, jonka oppeja nämä nuoret kantavat mukanaan työelämän seuraavissa vaiheissa. Samalla olemme saaneet nuorilta energiaa ja uutta oppia, mikä vahvistaa myös vakinaisen henkilöstömme osaamista ja hyvinvointia, iloitsee Viippola.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Varma
Varma
Salmisaarenranta 11
00180 Helsinki

010 2440http://www.varma.fi

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on vastuullinen ja vakavarainen sijoittaja. Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla 900 000 henkilön työeläketurvasta.Vuonna 2017 Varman maksutulo oli 4,9 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 5,5 miljardia euroa. Varman sijoitusten arvo oli syyskuun 2018 lopussa 46,9 miljardia euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varma

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme