SPR Veripalvelu

Verenluovutuksen aukioloajat pitenevät – lisää toivottuja iltaluovutusaikoja

Jaa

Verenluovutusajan voi toukokuussa varata entistä helpommin, kun Veripalvelun kymmenen toimipistettä ovat 2.5. alkaen avoinna arkipäivisin vähintään klo 18 saakka.

Veripalvelun hoitaja. Kuva: Veripalvelu.
Veripalvelun hoitaja. Kuva: Veripalvelu.

”Muutokset aukioloaikoihin on tehty asiakaspalautteiden pohjalta. Luovuttajat ovat toivoneet toimipisteiden aukioloa myöhempään ja mahdollisuutta luovuttaa verta työpäivän jälkeen”, kertoo Veripalvelun aluepäällikkö Anu Keisala. Jatkossa varattavia aikoja on tarjolla laajemmin klo 16 jälkeen.

Aukioloajat toimipisteittäin:

Kesäperjantaisin 20.6.–31.7. toimipisteet sulkevat ovensa jo klo 17.

Veripalvelun kiinteiden toimipisteiden lisäksi verta voi luovuttaa myös verenluovutustilaisuuksissa ympäri maata. Kaikki verenluovutuspisteet aikatauluineen löytyvät Veripalvelun verkkosivujen kalenterista.

”Monen toimipisteen henkilökuntaa voi tavata myös verenluovutustilaisuuksissa. Esimerkiksi kahtena arkipäivänä avoinna olevan Veripalvelu Seinäjoen hoitajia voi kohdata muina päivinä eri puolilla Pohjanmaata”, Keisala kertoo.

Veri on välttämätön osa toimivaa terveydenhuoltoa ja potilaiden hoitoa. Luovutetulla verellä hoidetaan Suomessa noin 40 000 potilasta vuosittain. Verensiirrot eivät onnistu ilman 800 verenluovuttajan apua joka arkipäivä.

Suurin osa verenluovutusikäisistä suomalaisista, eli 18-70-vuotiaista, voisi luovuttaa verta. Verenluovutuksen voi aloittaa vielä 59-vuotiaana. Oman sopivuutensa verenluovuttajaksi voi selvittää nopealla nettitestillä osoitteessa sovinkoluovuttajaksi.fi.

Ajan verenluovutukseen voi varata osoitteessa veripalvelu.fi/ajanvaraus. Tilanteen salliessa myös ilman ajanvarausta saapuva verenluovuttaja otetaan mielellään vastaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aluepäällikkö Anu Keisala, Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu, puh. 029 300 1002, anu.keisala@veripalvelu.fi

Tiedottaja Tuuli Vuori, Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu, puh. 029 300 1174, tuuli.vuori@veripalvelu.fi

Kuvat

Veripalvelun hoitaja. Kuva: Veripalvelu.
Veripalvelun hoitaja. Kuva: Veripalvelu.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

SPR Veripalvelu
SPR Veripalvelu
Kivihaantie 7
00310 HELSINKI

vaihde 029 300 1010https://www.veripalvelu.fi

Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu tuottaa sairaaloille potilaiden hoidossa tarvittavia turvallisia ja tehokkaita verivalmisteita sekä laboratoriopalveluja. Huolehdimme veren keräämisestä vapaaehtoisilta verenluovuttajilta potilashoidon tarpeiden mukaisesti. Tarjoamme sairaaloille myös kantasolu- ja elinten siirtoja tukevia palveluita. Veripalvelu on voittoa tavoittelematon organisaatio. Vuosibudjettimme on noin 60 milj. euroa ja palveluksessamme on noin 500 henkilöä.

Oletko kiinnostunut laajemmin Veripalvelusta? Haluaisitko mediavierailun meille? Ole yhteydessä viestintä- ja henkilöstöjohtaja Willy Toiviaiseen (puh: +358 29 300 1830, willy.toiviainen@veripalvelu.fi) tai tiedottaja Tuuli Vuoreen (puh: +358 29 300 1174, tuuli.vuori@veripalvelu.fi)

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SPR Veripalvelu

Kantasolusiirto pelastaa vuosittain kymmeniä potilaita – 30 vuotta täyttävä Kantasolurekisteri tarvitsee jatkuvasti uusia jäseniä12.5.2022 14:29:49 EEST | Tiedote

Tänä keväänä 30 vuotta täyttävä Suomen Kantasolurekisteri on välittänyt toimintansa aikana potilaiden hoitoon 2384 kantasolusiirrettä. Suomesta kantasolujaan on rekisterin kautta luovuttanut 875 henkilöä. Veripalvelun ylläpitämässä rekisterissä on sellaisten vapaaehtoisten henkilöiden tiedot, jotka ovat luvanneet luovuttaa veren kantasoluja niitä tarvitseville potilaille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme