Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Verkkosaaren tilapäiset liikennejärjestelyt jatkuvat 28. helmikuuta 2021 saakka

Jaa

Verkkosaaren alueen esirakentaminen etenee Kalasataman pohjoisosassa. Alueen liikennejärjestelyt muuttuivat heinäkuussa. Tilapäiset liikennejärjestelyt jatkuvat 28. helmikuuta 2021 saakka. Kyläsaarenkadulle voi ajaa Hermannin rantatieltä vain Kyläsaarenkadun risteyksen kautta. Rakentaminen vaikuttaa myös kävelyn ja pyöräilyn reitteihin helmikuun loppuun asti.

Kartta heinäkuussa 2020 voimaan tulleista liikennejärjestelyistä.
Kartta heinäkuussa 2020 voimaan tulleista liikennejärjestelyistä.

Verkkosaaressa on käynnissä vuosia kestävä rakennusurakka, joka sisältää esirakentamisen lisäksi katujen, kunnallistekniikan ja rantamuurin rakentamista sekä merialueen ruoppausta. Urakan yhteydessä kunnostetaan myös pilaantunutta maata. Kunnostamisesta voi aiheutua paikallisia hajuhaittoja kaivutyön yhteydessä.

Kiertoreitit

Kävely ja pyöräily

Kävelyn ja pyöräilyn kiertoreitti kulkee Hermannin rantatien länsipuolella Verkkosaarenkadun ja Vanhan talvitien välillä.

Kävellen ja pyöräillen pääsee Agroksenkujaa pitkin Kyläsaarenkadulle. Osa suojateistä on suljettu ja kävely- ja pyörätie on käytössä vain toisella puolella katua.

Ajoneuvoliikenne

Hermannin rantatien ja Agroksenkujan risteys suljettiin liikenteeltä heinäkuussa. Ajoneuvoliikenne on ohjattu Kyläsaarenkadulle Hermannin rantatien ja Kyläsaarenkadun risteyksen kautta.

Verkkosaaresta 3 600 asukkaan uusi alue

Verkkosaaren alueen katujen ja kunnallistekniikan, kuten viemäröinnin, vesijohtojen, kaukolämmön, sähköjohtojen ja datakaapelien rakentaminen kestää näillä näkymin syksyyn 2022. Ensimmäisten asuintalojen rakentaminen alkaa vuoden 2022 lopussa tai vuoden 2023 alussa. Ensimmäiset asukkaat muuttavat alueella 2024.

Verkkosaaren pohjoisosaan rakennetaan asuntoja 3 600 asukkaalle. Alueen esirakentamisen urakoitsijana toimii GRK Infra Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Risto Laakkonen
työmaapäällikkö
GRK Infra Oy
risto.laakkonen@grk.fi

Akseli Varjonen
työmaainsinööri
GRK Infra Oy
akseli.varjonen@grk.fi

Työmaan päivystyspuhelin: 050 343 8972

Rakennuttaminen:
Marko Haapanen
projektinjohtaja
Kaupunkiympäristön toimiala
Infrayksikkö
Puh. 09 310 38391
marko.haapanen@hel.fi

Hannu Asikainen
projektinjohtaja
Kaupunginkanslia
Kalasataman aluerakentamisprojekti
puh. 09 310 79787
hannu.asikainen@hel.fi

Kuvat

Kartta heinäkuussa 2020 voimaan tulleista liikennejärjestelyistä.
Kartta heinäkuussa 2020 voimaan tulleista liikennejärjestelyistä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Ammattimainen myyntitoiminta päättyy Malmin ylikulkusillalla18.1.2021 09:03:49 EETTiedote

Helsingin kaupunki alkaa puuttua 1. helmikuuta alkaen ammattimaiseen myyntitoimintaan Malmin aseman ylikulkusillalla, jota kutsutaan myös tuubiksi. Myyjistä tunnetuiksi ovat takavuosina tulleet erityisesti käsitöitä myyvät ”Malmin kutojamummot”. Vuosien varrella paikka on houkutellut myös ammattimaisia myyjiä, jotka ovat tuoneet paikalle erilaisia myyntikalusteita. Tällainen myyntitoiminta yleisellä alueella edellyttäisi paikan vuokraamista kaupungilta.

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 14.1.202114.1.2021 18:25:51 EETTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 14.1.2021. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 28.1.2021.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 12.1.202112.1.2021 16:13:45 EETTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme. Päätöstiedote 12.1.2021 Pöytäkirja korvaa esityslistan ja päätöstiedotteen, kun pöytäkirja on tarkastettu. Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta voit lukea sivuiltamme osoitteesta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/ https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme