Suomen Lontoon instituutti

Video Jan-Erik Anderssonin ryhmän taidehankkeesta Pohjois-Irlannin rajalla on julki

Jaa

Yhteisöllinen taidetapahtuma käsitteli brexit-prosessin uudelleen ajankohtaiseksi tekemiä kipupisteitä.

Kansainvälistä, poikkitaiteellista taideprojektia Voicing the Bridge kuvaava video on nyt julki. Yhteisöllisen hankkeen järjestivät suomalainen kuvataiteilija Jan-Erik Andersson, brittirunoilija Robert Powell ja Irlannissa asuva yhdysvaltalainen taiteilija Eileen Hutton.

Tapahtuma järjestettiin Pohjois-Irlannin Cladyssa heinäkuussa. Se sijoittui Irlannin ja Pohjois-Irlannin rajan ylittävän Finn-joen yli 1600-luvulla rakennetulle sillalle. Hanke käsitteli brexit-prosessin myötä alueella jälleen ajankohtaiseksi tulleita vapaan liikkuvuuden ja rajojen teemoja ja niihin liittyviä kipupisteitä. 

Yhteisöt sillan molemmin puolin osallistuivat tapahtuman suunnitteluun ja toteutukseen.

“Tapahtumapäivästä tehty taidevideo on kunnianosoitus asioille, jotka liikkuvat yli rajojen. Hyönteiset eivät piittaa rajoista, mutta ylläpitävät elämää”, sanoo Andersson. 

Tapahtumassa Eileen Hutton veti ekologiaan ja luonnon monimuotoisuuteen liittyvän työpajan. Robert Powell sekä kuoronjohtaja Ruth McPhillips esittivät runoja ja lauluja. Päivän aikana esiintyivät myös paikallinen Foyle Choir -kuoro ja performanssiryhmä BBeyond. Osallistujia pyydettiin myös jakamaan ajatuksiaan tekstien ja piirustusten muodossa. Niillä koristeltiin Anderssonin tekemä penkki ja Clady-sillan pienoismalli. Penkki jäi tapahtuman jälkeen Cladyyn. Lisäksi järjestettiin myös työpajoja, joissa osallistujat saivat pukeutua hyönteisiksi. Tapahtumapäivä huipentui autojen tööttäyskonserttiin Clady-sillalla.


Projekti sai rahoituksensa Suomen Lontoon-instituutin avoimesta ohjelmahausta, jossa etsittiin rajoihin ja vapaaseen liikkuvuuten keskittyviä projekteja. 

“Halusimme antaa mahdollisuuden kansainvälisille yhteistyöprojekteille, joissa tarkastellaan ajankohtaista teemaa ennakkoluulottomasti ja laaja-alaisesti. Voicing the Bridge -projektin ylitti asettamamme tavoitteet sen inklusiivisuuden ja vaikuttavuuden ansioista”, kertoo Suomen Lontoon-instituutin johtaja Emilie Gardberg

Nyt julkaistu 13-minuuttinen video kertoo vapaaseen liikkuvuuteen liittyvistä ongelmista ilon kautta. Video korostaa myös vaarassa olevien pölyttäjien ja muun vapaasti rajoja ylittävän elämän suojelun tärkeyttä.

Katso video täältä: 

https://www.youtube.com/watch?v=GVW46lSaD1w&feature=youtu.be
 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jan-Erik Andersson, kuvataiteilija, +358 (0) 40 5013960, jan-erik.andersson@anderssonart.com

Emilie Gardberg, Suomen Lontoon-instituutin johtaja, +44 (0) 7714 768 932, emilie.gardberg@fininst.uk

Tietoja julkaisijasta

Suomen Lontoon instituutti
Suomen Lontoon instituutti
Unit 1, 3 York Way
N1C 4AE London

(+44) 020 3764 5090http://www.fininst.uk/

Suomen Lontoon-instituutti on suomalaisen kulttuurin ja yhteiskunnan asiantuntija Britanniassa ja Irlannissa. Instituutti tukee suomalaisten taiteilijoiden ja asiantuntijoiden liikkuvuutta, tuottaa tapahtumia ja antaa asiantuntija-apua.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Lontoon instituutti

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme