Is Good News

Viihdeartisti Erkki Liikanen ensi sunnuntaina 80 vuotta

Jaa
Erkki Liikasen Me teimme sen -juhlakonsertti 23.4.2023 Lahden konserttitalolla on kunnianosoitus Suomen rakentajasukupolvelle.

”Siellä me ollaan! 1940-luvulta alkaa ja jäädään 70-luvulle. Ei sen jälkeen mitään ole tapahtunut”, ensi sunnuntaina 80-vuotispäiviään viettävä viihdetaiteilija Erkki Liikanen veistelee pilke silmäkulmassa.

Suomen ensimmäisiin eturivin viihdyttäjiin lukeutuva pitkän linjan muusikko, lauluntekijä ja näyttelijä esiintyy Lahden konserttitalossa 80-vuotisjuhlakonsertissa. Me teimme sen -konsertti on kunnianosoitus sukupolvelle, joka rakensi sotien jälkeen kovalla työllä Hyvinvointi-Suomen.

Tarina alkaa sotavuosien jälkeen maaseudulta, jossa pieni polku metsän halki vie. Kylätie on jäänyt hiljaiseksi kohtalon vietyä monia ihmisiä parhaassa iässä. Suomen hyvinvointi alkaa rakentua metsäteollisuudelle.

”Kaksi vanhaa tukkijätkää on kunnianosoitus sille työlle, mitä he tekivät”, laulaja sanoo. Puuta uitetaan tuhansien järvien maassa ja sen matkan varrella syntyy myös klassikkoelokuva Kaunis Veera eli Ballaadi Saimaalta. 

Naiskauneutta ihastellaan lisää, kun 1950-luvulla Suomi nousee maailman kartalle Armi Kuuselan tultua valituksi Miss Universumiksi. 

Uuttera kansa rakentaa hellittämättä hyvinvointia tuleville sukupolville. En itke toisten tavoin, tie on avoin, laulun sanoja mukaellen. Muista minua, muuta pyydä sinulta en.

1970-luvulla laulukilpailu Syksyn Sävel kerää miljoonayleisön televisiovastaanottimien äärelle. Erkki Liikanen vie voiton vuonna 1975 mukaansatempaavalla Evakkoreki-kappaleellaan.

"Tuutha sie vastakii, tuutha sie takasii."

Seuraavana vuonna Syksyn Sävel näytetään televisiossa ensi kertaa värillisenä ja Eki voittaa kilpailun toista kertaa peräjälkeen Jokkantiin tahdissa.

Monessa mukana ollut viihdyttäjä nousee Lahden konserttitalon lavalle 23.4.2023 klo 13:00 harmonikan ja pianon säestämänä. Yleisöä lämmittelee tangokuningatar Heidi Pakarinen.

Lippuja tapahtumaan on saatavissa Lippu.fi -palvelusta ja ovelta, mikäli paikkoja on vielä jäljellä.

Katsoaksesi videon lähteestä youtu.be, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Erkki Liikanen 80 vuotta haastattelussa juhlakonsertin alla. Kohdasta 3:49 alkaen Eki kertoo kertoo suhteestaan yleisöön ja avaa ajan kuvaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Veli Matti Friman
+358 400 716140
velimatti.friman@gmail.com

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Is Good News
Is Good News
Vesijärvenkatu 2
15100 Lahti

0503607500http://www.nonews.fi

Tekniikkaan, talouteen ja hyvinvointiin erikoistunut viestintätoimisto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Is Good News

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme