Demariopiskelijat

Ville Kurtti ehdolla SONKin puheenjohtajaksi

Jaa

Jos liittokokous päättää, että olen heidän luottamuksensa arvoinen johtamaan SONKia voin luvata vain parhaani ja toimia aatteen palolla liikkeemme parhaaksi liittohallituksen kanssa yhdessä. Rohkaisen myös kaikkia kiinnostuneita lähtemään ehdolle liittohallituksen eri tehtäviin.

Ville Kurtti
Ville Kurtti

Mietin pitkään omaa päätöstäni oman tulevaisuuteni suhteen SONKissa.Tämä vuosi varapuheenjohtajana on opettanut paljon ja olen päässyt tekemään monia asioita, joita en ole ennen tehnyt. Olen keskittynyt erityisesti poliittiseen vaikuttamiseen ja edunvalvontaa. Suurimpana projektina oli viime kuussa ollut puoluekokous, jossa saimme SONKin joukkueena edistettyä hyvin tavotteitamme, tosin valitettavasti yksi tärkeimmistä alotteista jäi hyväksymättä. Tämän lisäksi olen päässyt työskentelemään muun muassa tavoiteohjelman ja kannanottojen parissa sekä edustamaan kansainvälisilläkin areenoilla.

Liittohallituksen kanssa on ollut ilo työskennellä ja erityisesti Heidi puheenjohtajana, Silja varapuheenjohtajatoverina ja Neea toimistolla ovat olleet mahtavia työtovereita, minkä takia päätös oli tällä kertaa erityisen vaikea. Heidi on tehnyt puheenjohtajana hienoa työtä, varsinkin kun korona on tehnyt tästä vuodesta erityisen haastavan. 

Olen kuitenkin pitkällisen mietinnän jälkeen päättänyt hakea teidän luottamusta SONKin puheenjohtajaksi. Tänä vuonna olen todennut, että haluan tehdä entistä enemmän SONKin hyväksi ja näen pystyväni siihen vain voimalla antaa SONKille täyden huomioni ja osaamiseni puheenjohtajana. Lisäksi koen nyt olevan itselleni henkilökohtaisesti paras aika, koska valmistun opinnoistani mahdollisesti jo ensi vuonna ja koen tämän viimeiseksi mahdollisuuksekseni hakea puheenjohtajaksi ja antamaan täyden huomioni ja osaamiseni liikkeen hyväksi.

Tänä vuonna olemme saavuttaneet paljon ja olleet aktiivisia erityisesti sosialidemokraattisen liikkeen sisällä. Ensi vuonna meidän tulisi olla entistä aktiivisempi ja näkyvämpi vaikuttaja myös opiskelijaliikkeessä, kampuksilla ja laajemmin yhteiskunnassa, minkä lisäksi meidän tulee tietysti saada kaikki irti pääministeripuolueen opiskelijajärjestön asemasta. SONKin tulee olla aktiivinen ja näyttävä poliittinen vaikuttaja, joka ei pelkästään reagoi muiden kannanottoihin ja ympäristön tapahtumiin vaan myös aloittaa keskusteluja ja tuo uusia esityksiä. Liikkeen sisällä meidän tulee aina olla mukana niissä paikoissa, joissa meille tärkeistä asioista päätetään ja uskaltaa olla myös julkisesti eri mieltä puolueen ja hallituksen kanssa.

Ensi vuoden tärkeitä vaikuttamisen paikkoja ovat muun muassa kuntavaalit, edustajistovaalit ja jatkuva työ sosiaaliturvan uudistuksen kanssa. Meidän tulisi olla myös entistä aktiivisemmin yhteydessä SDP:n kansanedustajiin ja keskeisiin päättäjiin erityisesti sivistysvaliokunnan ja sosiaaliturvauudistus -komitean jäseniin. Meidän tulee myös varmistaa pysyvä edustus takaisin puoluehallitukseen sekä puolueen uusiin työryhmiin. Meidän tuleekin toiminnallamme ja avauksillamme todistaa myös SDP:lle, että olemme ansainneet asemamme sosialidemokraattisen liikkeen koulutuspoliittisena asiantuntijaorganisaationa, joka myös välittää opiskelijoiden näkemykset ajankohtaisiin asioihin.

Edustajistovaaleissa toivoisin yhteistyön jatkuvan Demarinuorten kanssa. Ensi vuoden edustajistovaalit tulevat olemaan tätäkin vuotta suurempi urakka. Lähtötilanteemme monissa yliopistoissa ei ole hyvä ja poliittisten listojen yleinen tilanne ammattikorkeakouluissa haastava, minkä takia työtä pitää tehdä liiton ja osastojen tasolla jatkuvasti kampuksilla ja somessa. Osastot tarvitsevat tukea ja koulutusta myös poliittiseen työhön muun muassa kannanottojen ja viestinnän kehittämisessä.

Järjestöllisellä puolella näenkin osastojen tukemisen ja elävöittämisen erityisen tärkeänä. TOSYn puheenjohtajana olen saanut ensikäden kokemusta siitä, kuinka haastavaa osaston ylläpitäminen ja uusien toimijoiden löytäminen voi olla. Mielestäni tärkeimpiä asioita onkin panostaa jäsenhankintaan ja uusien jäsenten paremmin mukaanottaessa. Heidi on tehnyt tänä vuonna hienoa työtä jäsenpolun kanssa, minkä käytännön toteuttaminen hyvin on todella tärkeää. Lisäksi meidän tulee pystyä osallistamaan poliittisessa valmistelussa ja vaikuttamisessa yhä laajemmin jäsenistöämme.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Ville Kurtti
Ville Kurtti
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Demariopiskelijat
Demariopiskelijat
Siltasaarenkatu 18-20
00530 Helsinki

+358451129299http://www.sonk.fi

Opiskelijat inhimillisemmän ja yhdenvertaisemman yhteiskunnan puolesta. Olemme valtakunnallinen poliittinen opiskelijajärjestö.Tavoitteenamme on edistää opiskelijoiden osallistumista poliittiseen keskusteluun, jossa painopisteenä on koulutus- ja sivistyspolitiikka. Meitä yhdistävät vapauden, yhdenvertaisuuden sekä solidaarisuuden arvot.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Demariopiskelijat

Tiedote: Heidi Miettinen hakee jatkokautta SONKin puheenjohtajana21.9.2020 15:09:10 EESTTiedote

Syksyllä 2019 kun pohdin uskaltaako hakea SONKin puheenjohtajaksi, en todella olisi voinut arvata mitä kaikkea vuosi toisi tullessaan. SONKissa olen uskaltanut haastaa itseäni myös aiemmin, asettunut mukavuusalueeni ulkopuolelle ja oppinut valtavasti niin politiikasta, järjestöstä kuin itsestänikin. Puheenjohtajan työ, alkaneet sosionomiopinnot ja koronaepidemian mukaan tuomat muutokset ovat ajoittain kuormittaneet mutta enemmän on jäänyt harmittamaan mitä kaikkea emme ole päässeet SONKissa tekemään. Vuosi 2020 on ollut poikkeuksellinen ja haastava vallitsevan koronatilanteen takia emmekä ole päässeet toteuttamaan kaikkia suunniteltuja tapahtumia ja uudistuksia. Toisaalta on hyvä että se on pakottanut meidät myös SONKissa etsimään ja kokeilemaan uusia toimintatapoja, esimerkiksi etätapahtumien muodossa tai kokoamaan osastotoimijoitamme etänä toteutettaville osastokahveille vaihtamaan kuulumisia ja hyviä käytänteitä. Ensi vuonna SONK hyväksyy uuden strategiansa ja haluan tarjota myös tä

SONK lähtee edustajistovaaleihin arvot edellä18.9.2020 14:21:59 EESTTiedote

Tänä syksynä edustajistovaalit käydään Tampereen ja Helsingin ylioppilaskunnissa sekä kaikissa opiskelijakunnissa. SONK on laatinut valtakunnalliset edustajistovaaliteemat ja ne julkaistiin 18.9.2020 Facebook Livessä. Vaaliteemat ovat rakentuneet sosialidemokraattisten perusarvojen ympärille: tasa-arvo, solidaarisuus ja vapaus. SONK pitää tärkeänä että vaaliteemat edistävät feminismiä sekä antirasismia. Valtakunnallisen vaalikampanjan sloganiksi valikoitui tämän takia “Arvosi edustettuna”.

Demarinuorten ja SONKin julkilausuma SDP:n 46. puoluekokoukselle: Emme halua uutta kadotettua sukupolvea!20.8.2020 09:59:54 EESTTiedote

Demarinuoret ja SONK haluavat muistuttaa puoluetta nuorten syrjäytymisestä ja eriarvoisuudesta etenkin nyt, kun puolue on hallitusvastuussa. Globaali koronakriisi on heikentänyt nuorten työllisyyttä ja toimeentuloa entisestään. Haluamme, että yhteiskuntaa jälleenrakennettaessa Suomi ehkäisee nuorten syrjäytymistä ja puuttuu jo syrjäytyneiden tilanteisiin. Haluamme myös, että Suomi panostaa osaamiseen ja houkuttelee kansainvälisesti lisää osaajia, tutkijoita ja työntekijöitä. Velkaantuminen, työttömyys ja välivuodet merkitsevät nuoren kohdalla erityistä syrjäytymisvaaraa. Emme voi jatkuvasti paikkailla järjestelmän epäkohtia, vaan meidän täytyy pureutua nuorten arkeen kokonaisvaltaisemmin. “Ammattia vailla olevan ja velkaantuneen nuoren opiskelu ei saisi missään tapauksessa estää pääsyä velkajärjestelyyn. Nuorten velkaongelmiin on puututtava kokonaisvaltaisesti sekä järjestelmätason muutoksin että talousosaamista kasvattamalla”, toteaa SONKin puheenjohtaja Heidi Miettinen. Demarinuoret

Näpit irti opiskelijoiden toimeentulosta!14.8.2020 17:26:14 EESTTiedote

Valtiovarainministeriön ehdotus 14.8.2020 kannustaa opiskelijoita työskentelemään opintojen ohella ja vähentää samalla opintotukikuukausien määrää on käsittämätön. Valtiovarainministeriön muistiossakin todetaan että opintojen ohella työskentelyllä voi olla vaikutuksia opintoaikoihin. Jo nyt lähes 60% korkeakouluopiskelijoista työskentelee opintojen ohella, kannustimien lisääminen ja opintotukikuukausien poistaminen samanaikaisesti kannustaa lähinnä opiskelijoita hyppäämään oravanpyörään ja olemaan välittämättä omasta hyvinvoinnistaan. Heikennysten sijaan tulee panostaa opiskelijoiden hyvinvointia edistäviin tukipalveluihin ja koulujen työelämäyhteistyöhön, joka sujuvoittaa siirtymistä opinnoista työelämään. "Päätoimisen opiskelijan tehtävä on nimenomaan opiskella eikä työskennellä opiskelun laadun tai levon kustannuksella. Opiskelijan vuorokaudessakin on vain 24 tuntia emmekä halua kenenkään joutuvan työuupumuksen partaalle yrittäessään työskennellä ja samalla valmistua tavoiteajassa,”

SONK tukee Matias Mäkystä SDP:n varapuheenjohtajaksi5.8.2020 10:10:56 EESTTiedote

Sosialidemokraattiset opiskelijat SONK ry:n liittohallitus on kokouksessaan 4.8.2020 käynyt keskustelun SDP:n puoluekokoukseen ehdolle asettuneista varapuheenjohtajaehdokkaista. SONK on lähettänyt kaikille tähän mennessä julkisuuteen tulleille ehdokkaille kysymyspatteriston, johon jokainen ehdokas on voinut vastata. Näitä vastauksia liittohallitus päätöksessään hyödynsi. Kiitämme kaikkia ehdokkaita kattavista vastauksista ja kiinnostuksesta opiskelijaliikettä kohtaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme