WolfcomWolfcom

Viron parhaat ravintolat White Guide 2022 -listalla

Jaa

Pohjoismainen ravintolaopas White Guide listasi Viron tämänhetkisen ravintolaparhaimmiston. Listalle pääsi 72 ravintolaa ja mukana on yksi korkeimman kansainvälisen mestaritason ja neljä mestaritason ravintolaa. Huippujen lisäksi Virossa on lukuisia uusia ja vanhoja tuttuja laadukkaan ruokamatkan kohteita.

Virossa on yksi White Guide -julkaisun kansainvälisen mestaritason ravintola ja se on Tallinnan Noblessnerin alueella sijaitseva 180 Degrees by Matthias Diether. Kuva: Eesti Maitsed / Lauri Laan
Virossa on yksi White Guide -julkaisun kansainvälisen mestaritason ravintola ja se on Tallinnan Noblessnerin alueella sijaitseva 180 Degrees by Matthias Diether. Kuva: Eesti Maitsed / Lauri Laan

Viron ravintolakentässä on koronapandemian johdosta tapahtunut muutoksia. Vaikka osa ravintoloista ja muista ruokapaikoista on joutunut kansainvälisen asiakaspulan johdosta sulkemaan ovensa, on vanhan tilalle syntynyt uutta ja innostavaa. Perinteinen fine dining on antanut tilaa rennommalle ruokailulle, ja Tallinnasta tutut huipputason keittiömestarit ovat avanneet ravintoloita myös muualle Viroon. Viron viidestä parhaasta ravintolasta kaksi sijaitseekin Tallinnan ulkopuolella. Loppuvuoden aikana tapahtuvien uusien avausten vuoksi nyt julkaistu White Guide 2022 -lista tuleekin täydentymään alkuvuoden aikana.

Hyvää on kannattanut odottaa

White Guide Baltia -julkaisun kustantajan Aivar Hansonin mukaan aito vieraanvaraisuus on voimavara, joka ei haastavimpinakaan aikoina heikkene.

”Viron ravintolakentän uudet ja rohkeatkin tulokkaat rikastavat ja monipuolistavat ruokailukokemuksia ja kriisi on kannustanut monia vanhoja ja osaavia tekijöitä uudistamaan ajatteluaan ja palveluaan. Näin koko ravintolakenttä on saanut toimintaansa ihan uudenlaista tekemisen meininkiä. Matkailijoiden puuttuessa kotimaiset kanta-asiakkaat ovat myös osanneet vaatia ravintoloilta paljon, mikä on tehnyt hyvää kaikille”, kertoo Aivar Hanson ja jatkaa:

”Foodiet elävät Virossa nyt pitkään aikaan mielenkiintoisinta aikaa. Useat täysin uudet ravintolat ovat jo avanneet ovensa ja useita uusia avauksia on vielä tulossa. Uskallankin sanoa, että suomalaisille ruokamatkailijoille Viro tulee maistumaan hyvinkin uudenlaiselta ja parin vuoden poissaolon jälkeen täällä tullaan kokemaan valtavasti positiivisia yllätyksiä. Vaikka pandemia on kurittanut matkailua ja ravintola-alaa, niin nyt voi sanoa, että hyvää on kannattanut odottaa.”

White Guide jakaa suosittelemansa ravintolat viiteen eri luokkaan: Global Master Level, Master Level, Very Fine Level, Fine Level ja Recommended Level. Virossa on yksikansainvälisen mestaritason ravintola ja se on Tallinnan Noblessnerin alueella sijaitseva 180 Degrees by Matthias Diether.

Viron viisi parasta ravintolaa, White Guide 2022:

1. 180 Degrees by Matthias Diether, Tallinna

2. Fotografiska, Tallinna

3. Pädasten kartanon ravintola Alexander, Muhu

4. Lee restoran, Tallinna

5. GMP Pühajärve, keittiömestarin pöytä, Otepää

Euroopan aluekehitysrahasto tukee Visit Estonian hanketta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aivar Hanson, White Guide
aivar@eestimaitsed.com, +3725047902

Samuel Sorainen, Viron matkailunedistämiskeskuksen viestinnän asiantuntija Suomessa
Wolfcom Oy, +358 400 579 653, samuel.sorainen@wolfcom.fi

Kuvat

Virossa on yksi White Guide -julkaisun kansainvälisen mestaritason ravintola ja se on Tallinnan Noblessnerin alueella sijaitseva 180 Degrees by Matthias Diether. Kuva: Eesti Maitsed / Lauri Laan
Virossa on yksi White Guide -julkaisun kansainvälisen mestaritason ravintola ja se on Tallinnan Noblessnerin alueella sijaitseva 180 Degrees by Matthias Diether. Kuva: Eesti Maitsed / Lauri Laan
Lataa
Nimeään kantavan180 Degrees by Matthias Diether -ravintolan keittiömestari Matthias Diether. Kuva: Eesti Maitsed / Lauri Laan
Nimeään kantavan180 Degrees by Matthias Diether -ravintolan keittiömestari Matthias Diether. Kuva: Eesti Maitsed / Lauri Laan
Lataa
Ravintola Lee:n keittiöpäällikkö Hiro Takeda. Kuva: Eesti Maitsed / Lauri Laan
Ravintola Lee:n keittiöpäällikkö Hiro Takeda. Kuva: Eesti Maitsed / Lauri Laan
Lataa
Ravintola Lee tunnettiin aiemmin nimellä Leib ja se sijaitsee idyllisellä sisäpihalla Tallinnan vanhassa kaupungissa. Kuva: Eesti Maitsed / Lauri Laan
Ravintola Lee tunnettiin aiemmin nimellä Leib ja se sijaitsee idyllisellä sisäpihalla Tallinnan vanhassa kaupungissa. Kuva: Eesti Maitsed / Lauri Laan
Lataa
Koit Uustalu on GMP Pühajärve-ravintolan keittiömestari. Kuva: Eesti Maitsed / Lauri Laan
Koit Uustalu on GMP Pühajärve-ravintolan keittiömestari. Kuva: Eesti Maitsed / Lauri Laan
Lataa
Fotografiskan keittiömestari Peeter Pihel on aiemmin työskennellyt mm. Ruotsin palkitussa Fävikenissä ja Muhun saaren Alexander-ravintolassa. Kuva: Eesti Maitsed / Lauri Laan
Fotografiskan keittiömestari Peeter Pihel on aiemmin työskennellyt mm. Ruotsin palkitussa Fävikenissä ja Muhun saaren Alexander-ravintolassa. Kuva: Eesti Maitsed / Lauri Laan
Lataa
Kuva: Eesti Maitsed / Lauri Laan
Kuva: Eesti Maitsed / Lauri Laan
Lataa
Ravintola Alexanderin keittiöpäällikkö Diogo Caetano. Kuva: Eesti Maitsed / Lauri Laan
Ravintola Alexanderin keittiöpäällikkö Diogo Caetano. Kuva: Eesti Maitsed / Lauri Laan
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Wolfcom
Wolfcom
Tehtaankatu 40 B
00150 Helsinki

+358400579653http://www.wolfcom.fi/

Viestintätoimisto Wolfcom Boutique PR- and Communications, Helsinki, Finland

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Wolfcom

Suomalainen ruokainnovaatio ratkoo arjen haasteita tuoreella tavalla5.5.2022 13:58:06 EEST | Uutinen

Kuopiolainen KomeroFood kehittää innovatiivisia ratkaisuja arjen haasteiden selättämiseen maistuvasti, terveellisesti ja ympäristöystävällisesti. Komeron kehittämä, valmiiksi pilkotut tuoreet raaka-aineet sisältävä uusi Komero Ateriakippo -annos valmistuu muutamassa minuutissa ravitsevaksi lämpimäksi ateriaksi. Uutuus tuo taukotiloihin ja koteihin valmisruuan, joka on sukkela valmistaa ja yhtä tuoretta ja herkullista kuin itse tehty.

Palvelumuotoilutoimisto Hellon osti teknologiaosaamista Oulusta4.5.2022 10:27:41 EEST | Tiedote

Helsingissä ja Lontoossa toimiva suomalainen Hellon on ostanut enemmistöosakkuuden uudesta oululaisesta suunnittelu- ja teknologiayrityksestä Graend Companysta. Yrityskauppa vahvistaa maailman palkituimman palvelumuotoilutoimiston tarjooman asiakaskokemuksen suunnittelusta myös sen saumattomaan toteutukseen. Tytäryhtiön nimeksi tulee Graend by Hellon ja se jatkaa kaupan jälkeen erillisenä yhtiönä rekrytoiden osaajia Ouluun ja Helsinkiin.

Vaasan ja Chef Lundén täyttävät suomalaisten suosikkileivät28.4.2022 11:13:19 EEST | Tiedote

Leipomoyhtiö Vaasan ja laadukkaisiin, käsin valmistettuihin tuoretuotteisiin erikoistunut Chef Lundén aloittavat yhteistyön, jonka myötä Suomen suosituimmat leivät tulevat tarjolle myös valmiiksi täytettyinä. Kahden alansa johtavan toimijan yhteistyön myötä kauppojen täytettyjen leipien valikoimiin tulee keväällä terveellisemmät, vain tuoreilla raaka-aineilla täytetyt leivät. Laadun takeena on paitsi Chef Lundénin osaaminen, myös ensimmäistä kertaa valmiiksi täytettyinä leipinä nähtävät Vaasan Ruispalat ja Vaasan Täysjyväkauratyynyt.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme