Oulun yliopisto

Virtuaalisena järjestetty 6G Summit oli menestys

Jaa

Oulun yliopiston 6G Flagship -tutkimusohjelma järjesti viime viikolla ison 6G-konferenssin. Viime vuonna tapahtuma oli maailman ensimmäinen ja olosuhteiden vuoksi tänä vuonna maailman ensimmäinen virtuaalisesti pidetty. Tilanteet muuttuivat järjestelyiden osalta päivittäin viimeisen reilun viikon aikana. Kokonaan tapahtumaa ei kuitenkaan kuopattu vaan se päätettiin pika-aikataululla tehdä täysin verkossa tapahtuvaksi. Tämä sai kiitosta osallistuneilta yrityksiltä ja etenkin tutkijoilta. Yli 100 tutkijaa sai nyt esiteltyä ja julkaistua tutkimuspaperinsa konferenssissa. Perustutkimus ja yritysten valmistautuminen 2030-luvun teknologioiden kehittämiseen ei pysähtynyt.

6G Summitin onnistuminen lukuina.
6G Summitin onnistuminen lukuina.

Tapahtuman palautteessa tuotiin esiin, että keskustelut aiheista olivat pidempiä ja perusteellisempia. Esityksiä avattiin nähtäväksi suunnitellun ohjelman mukaan ja niiden jälkeen keskustelualueille pystyi jättämään kommentteja ja jatkamaan aiheiden käsittelyä muiden kanssa. Koska järjestäjät olivat ajassa kiinni, tapahtumaan rakennettiin vielä yksi ylimääräinen päivä, jossa pääpuhujat olivat vastaamassa osallistujien kysymyksiin. Kyselytunti toimi. Varsinkin nuoremmat osallistujat kertoivat, että verkossa pystyi rohkeammin kysymään ja ottamaan kantaa keskusteluihin. Verkko siis tasa-arvoisti ja madalsi kynnystä vuorovaikutukseen.

-Varsin lyhyellä varoitusajalla onnistuttiin järjestämään tapahtuma virtuaalisesti. Suuri kiitos kaikille esitysten laatijoille. Tapahtuma oli erittäin onnistunut. Teolliset toimijat olivat selkeästi muodostaneet omat 6g-visionsa ja selkeää edistymistä on tapahtunut siinä suhteessa viime vuoteen verrattuna. Keskustelutilan mahdollisuus pelasti paljon ja itseasiassa antoi jopa paremmat mahdollisuudet yleisölle osallistua keskusteluun verrattuna perinteiseen konferenssiin, kertoo 6G Flagshipin johtaja, professori Matti Latva-aho.

Lapissa Levillä viime vuoden tapaan järjestettäväksi aiottuun tapahtumaan oli rekisteröitynyt yli 400 osallistujaa ympäri maailmaa. Virtuaalisen tapahtuman avulla tavoitettiin enemmän: 610 asiantuntijaa 42 eri maasta. Esityksiä oli kaikkiaan 161.

Virtuaalisen tapahtuman avulla tavoitettiin hieman enemmän. Tutkijayhteisöä sekä 6G-asioiden parissa työskenteleviä yrityksiä palvellakseen 6G Flagship on päättänyt avata konferenssin pääpuheenvuorot kaikille tänään. Maailmanlaajuinen keskustelu jatkuu ja 6g-tutkimus menee yhteisenä ponnistuksena eteenpäin.

-Teollisuus on selkeästi ilmaissut 6g:n aikataulun ja siihen liittyen tulevien WRC-kongressien aikataulut. Seuraavat vuodet ovat enabloivien teknologioiden tutkimusta ja 6g-vaatimusmäärittelyjen tekemistä osana ITU-prosessia, Latva-aho sanoo jatkosta.

6G Wireless Summitin kumppaniyritykset olivat Ericsson, Huawei, ZTE, Keysight Technologies, Nokia Bell Labs, Rohde&Schwarz, Virginia Diodes, Interdigital ja Wipro.

Huhtikuun lopussa julkaistaan tapahtuman tuloksena täsmentyneet 12 White paperia, joissa luodaan suuntaa 6g-tutkimuksen tulevaisuudelle.

Tapahtuman alussa julkaistiin uusi 6G Waves -lehti, jossa esitellään alan tutkijoita, uutisia, palkintoja ja keskeisiä aiheita.

6G Summitin avaussanat
Siirry videokanavalle

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

6G Summitin onnistuminen lukuina.
6G Summitin onnistuminen lukuina.
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Sukusiitos lyhentää varpusten elinikää ja poikasten määrää riippumatta lintuyhteisön koosta tai elinympäristöstä26.6.2020 07:30:00 EESTTiedote

Sukusiitos lyhentää erittäin voimakkaasti villien varpusten elinikää ja niiden aikuisikään selviävien poikasten määrää. Sukusiitoksen vaikutukset olivat samanlaisissa kaikissa lintuyhteisöissä riippumatta niiden erilaisista elinympäristöistä tai populaatioiden koosta, todettiin uudessa suomalais-norjalaisessa tutkimuksessa. Tulos on luonnonsuojelun kannalta merkittävä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme