Osuuskunta KPY

Voimatel Oy osaksi Enersense International Oyj:ta – KPY:stä yksi Enersensen suurimmista omistajista

Jaa

Arvopohjainen monialakonserni KPY ja päästöttömien energiaratkaisuiden toteuttaja Enersense International Oyj ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaisesti Enersense hankkii KPY:n kriittiseen infrastruktuuriin ja energiapalveluihin erikoistuneen tytäryhtiö Voimatel Oy:n koko osakekannan osakevaihdolla. Kyseessä on merkittävä järjestely toimialalla, minkä vuoksi yrityskauppa on ehdollinen muun muassa Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnälle. Yrityskaupan toteuttamiseksi Enersense International Oyj toteuttaa suunnatun osakeannin Osuuskunta KPY:lle. Osakevaihdon lisäksi Osuuskunta KPY tekee 2,2 miljoonan euron sijoituksen Enersenseen.

Voimatel asentamassa tukiasemaa Puijolla Kuopiossa. Kuva: Voimatel Oy. Ei julkaisurajoituksia.
Voimatel asentamassa tukiasemaa Puijolla Kuopiossa. Kuva: Voimatel Oy. Ei julkaisurajoituksia.

Järjestely vahvistaa toteutuessaan Enersensen asemaa kriittisen verkkoinfran keskeisenä rakentajana ja ylläpitäjänä.  KPY:stä puolestaan tulisi järjestelyn toteutuessa yksi Enersensen suurimmista omistajista yli kahdeksan prosentin osuudella.

”Vihreä siirtymä vie energiantuotantoa yhä vahvemmin kohti päästöttömiä, älykkäitä verkkoratkaisuja ja energiankäytön optimointia. Voimatelillä on keskeinen rooli yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisen infrastruktuurin eli tieto-, jakelu- ja siirtoverkkopalveluiden suunnittelussa ja toteutuksessa sekä energiapalveluissa kuten aurinkoenergian, sähköisen liikenteen, energian käytön optimoinnin ja energian varastoinnin palveluissa. Enersense puolestaan toimii energiamurroksen aallon harjalla. Yhtiöiden toiminnat nivoutuisivat järjestelyn toteutuessa luontevasti toisiinsa kestävän kehityksen näkökulmasta. Enersense tuo näkemyksemme mukaan vahvat hartiat Voimatelin kehittämiseen”, kommentoi KPY-konsernin toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen.

Myös Osuuskunta KPY:n hallituksen puheenjohtaja Tarja Tikkanen viittaa toimialan voimakkaaseen murrokseen järjestelyn taustalla:

”Energiapalveluihin ja digitalisaatioon investoidaan laajalti eri puolilla maailmaa. Samaan aikaan toimialalla korostuvat vihreä siirtymä, yhä kireämmät toimitusvarmuusvaatimukset ja muun muassa älykkyyden lisääminen osaksi palveluita ja verkkoja. Tässä murroksessa on tärkeää, että Voimatel saa Enersensestä omistajan, jolla on toimialafokus ja sen myötä kyvykkyys tukea Voimatelia seuraavissa kehitysaskeleissa”.

Tikkanen toteaa, että Voimatelin osaavasta henkilöstöstä tulisi kaupan toteutuessa tärkeä osa modernia, toimialaa uudistavaa kasvua tavoittelevaa yhtiötä, mikä mahdollistaisi entistäkin paremmat edellytykset yhtiön kehittämiselle.

­KPY:stä tulisi järjestelyn toteutuessa pörssiyhtiö Enersensen merkittävä vähemmistöomistaja, mikä sopii erinomaisesti KPY:n Momentum-strategiaan.

”KPY Momentum -strategiassa omistuksemme tähtäävät pitkäjänteiseen, yhdessä muiden omistajien kanssa tehtävään kasvuun, kehittymiseen ja arvonnousuun. Omistuksemme kohdistuvat toimintansa vakiinnuttaneisiin, kannattaviin yhtiöihin, jotka tuottavat arvoa omistajille ja tavoittelevat lisäksi kasvua. KPY:n hallituksen ja toimivan johdon näkemyksen mukaan järjestely on sekä KPY:n omistajien, Voimatelin että sen henkilöstön edun mukainen ja tukee vahvasti KPY Momentum -strategiamme etenemistä”, Tikkanen painottaa.

Lue lisää: https://enersense.fi/sijoittajalle/tiedotteet-ja-julkaisut/

Enersense International Oyj

Enersense International Oyj on päästöttömien energiaratkaisujen toteuttaja, joka on vahvasti mukana tukemassa vallitsevaa energiamurrosta ja mahdollistamassa päästötöntä yhteiskuntaa. Enersense-konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli noin 239 miljoonaa euroa. Yhtiö työllistää yhteensä noin 2 000 henkilöä, ja se toimii Suomessa ja kansainvälisesti noin 40 maassa. Enersensen osake noteerataan Nasdaq Helsingissä (ESENSE). Yhtiön verkkosivut sijoittajille löytyvät osoitteesta www.enersense.com/sijoittajalle  

Voimatel Oy

Voimatel suunnittelee, rakentaa ja ylläpitää sekä operoi sähkö- ja tietoliikenneverkkoja, jotka mahdollistavat yhteiskunnan toiminnan kannalta keskeiset yhteydet, palvelut sekä elämisen vapauden ajasta ja paikasta riippumatta. Voimatelin energiaratkaisut ovat ympäristöä rasittamattomia ja rakentavat hiilineutraalia ympäristöä.

Yhtenä alansa suurimpana toimijana Suomessa Voimatelin asiakkaina ovat kaikki merkittävimmät suomalaiset siirto- ja jakeluverkkoyhtiöt, teleoperaattorit, tietoverkkojen laitevalmistajat sekä suuri joukko teollisuusyrityksiä, kaupunkeja ja kuntia. Voimatelin vuoden 2021 liikevaihto oli 133,1 miljoonaa euroa ja se työllisti vuoden 2021 lopussa noin tuhat alan ammattilaista. www.voimatel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Voimatel asentamassa tukiasemaa Puijolla Kuopiossa. Kuva: Voimatel Oy. Ei julkaisurajoituksia.
Voimatel asentamassa tukiasemaa Puijolla Kuopiossa. Kuva: Voimatel Oy. Ei julkaisurajoituksia.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Osuuskunta KPY
Osuuskunta KPY
Viestikatu 7 A
70600 KUOPIO

Vaihde 017 369 7800http://www.kpy.fi

KPY-konserni

KPY on arvopohjainen monialakonserni, jonka omistaa Osuuskunta KPY:n osuudenomistajien muodostama yhteisö. Haluamme luoda elinvoimaa omaa toimintaamme laajemmin sijoittamalla arvopohjaamme sopiviin, toimintansa käynnistys- ja alkuvaiheen ohittaneisiin kannattavan kasvun yhtiöihin sekä kehittämällä modernia työpäiväkokemusta edistäviä toimitilakiinteistöjämme. Olemme lähes 140-vuotias, omistusyhtiöidemme kehittämiseen vahvasti sitoutunut konserni, jonka liikevaihto vuodelta 2021 ylitti 300 miljoonaa euroa.

Visionamme vuoteen 2026 on olla liike-elämän ekosysteemi, joka on yksi Suomen arvostetuimmista menestyjien kasvuympäristöistä. Tätä visiota toteutamme sekä omistamalla aiempaa monipuolisemmin kiinnostavia yhtiöitä (KPY Momentum -strategia) että luomalla ekosysteemejä ja yhteisöjä, jotka houkuttelevat osaajia ja luovat edellytyksiä yritysten kasvulle (KPY Nova -strategia). Katsomme, että Momentum ja Nova -strategialinjamme täydentävät ja tukevat luontevasti toinen toisiaan. www.kpy.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskunta KPY

KPY ja LähiTapiola vähemmistöomistajiksi vauhdittamaan Gebwell Oy:n kasvutavoitteita22.6.2022 09:30:00 EEST | Tiedote

Pohjois-Savossa Leppävirralla toimiva Gebwell Oy on ympäristöystävällisiä ja ekologisia lämmitys- ja jäähdytys-ratkaisuja toimittava yhtiö, jonka asiakkaita ovat LVI-urakoitsijat ja loppukäyttäjinä erityisesti suuret yrityskiinteistöt ja asunto-osakeyhtiöt. Vuonna 2006 perustettu Gebwell tavoittelee merkittävää roolia ympäristöystäväl-listen ratkaisuiden tuottajana energiamurroksessa, jossa tarve uusille fossiilittomille ratkaisuille on voimakkaassa kasvussa.

Tutkimus: Pk-yrityksillä vain laimeita kasvutavoitteita – lähes 40 % hakee kasvua jo markkinoilla olevista tuotteista ja palveluista17.5.2022 13:00:00 EEST | Tiedote

Pk-yrityksistä noin 48 % tavoittelee maltillista alle 10 %:n liikevaihdon kasvua seuraavan kolmen vuoden aikana. Suomalaisiin pk-sektorin kasvu- ja arvoyhtiöihin sijoittavan KPY-konsernin Taloustutkimuksella teettämästä tutkimuksesta käy ilmi, että yksi syy alhaisille kasvutavoitteille saattaa olla uusien innovaatioiden puute. Täysin uusilla tuotteilla tai palveluilla kasvua hakee vain kymmenesosa yrityksistä.

KPY vähemmistöomistajaksi Osuma Henkilöstöpalveluihin12.4.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Kuopiolainen Osuma Henkilöstöpalvelut Oy on kasvanut kuudessa vuodessa yli 12 miljoonaa euroa vaihtavaksi henkilöstöalan arvostetuksi kumppaniksi. KPY:n omistuksen tuella yhtiö tähtää entistä vahvempaan kasvuun. KPY tulee yhtiön vähemmistöomistajaksi vajaan 30 prosentin omistajuudella. Tähtäimessä on pitkäaikainen kumppanuus ilman ennakkoon määritettyä exit-tavoitetta. KPY tuo Osumalle verkostoja, osaamista ja pääomia kasvun tueksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme