Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAAsumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA

VTV arvioi ARAn toimintaa ja rahoitusvälineiden toimivuutta

Jaa
Valtiontalouden tarkastusvirasto (VTV) on arvioinut ARAn onnistumista asuntopolitiikan toimeenpanijana. Kokonaisuutena tavoitteet ovat toteutuneet hyvin.

Tarkastuskertomuksessa arvioidaan asuntopolitiikalle asetettuja tavoitteita sekä asuntotuotannon rahoitusinstrumentteja ja -prosessia. Lisäksi arvioitiin ARAn toimintaa ohjaus- ja valvontatehtävissä sekä riskienhallintapolitiikkaa ja -menettelyitä.

VTV toteaa, että ARAn myöntämillä lainoilla, avustuksilla ja tuilla toteutettava asuntotuotanto täydentää vapaarahoitteista asuntotuotantoa. Keskeinen havainto on, että suurissa kaupungeissa kohtuuhintaisten, sosiaalisin perustein myönnettävien vuokra-asuntojen kysyntä ylittää tarjonnan, jota on vaikea ratkaista markkinaehtoisella asuntotuotannolla.

Korkotuki- ja takauslainojen hyväksymisvaltuudet ovat riittäneet hyvin. Rakentamisen määrää rajoittavat kuitenkin kohtuuhintaisten tonttien saatavuus sekä ARAn vaatimukset hankkeiden kustannus- ja laatutasolle, VTV:n raportti kertoo.

VTV:n mukaan omistusasumista voidaan edistää niin sanotuilla välimuodon hallintamalleilla.

”On hyvä, että VTV kiinnitti huomiota myös siihen, että omistusasumista voitaisiin edistää niin sanotuilla välimuodon hallintamalleilla, joissa on sekä vuokra- että omistusasumisen piirteitä. Näitä ovat esimerkiksi osuuskunta ja vuokra-asunnon lunastaminen omaksi”, ARAn ylijohtaja Hannu Rossilahti toteaa.

ARAlle asetetut tulostavoitteet ovat kokonaisuutena toteutuneet hyvin. ”Pidän myönteisenä, että tarkastus toteutettiin ja ARA-tuotannon merkitys sekä ARAlle asetetut laaja-alaiset tulostavoitteet nostettiin esiin. Tarkastusraportissa esitettyihin kehittämiskohteisiin ja suosituksiin kiinnitämme huomiota viraston toiminnan kehittämisessä ja resurssien suuntaamisessa.”, ylijohtaja Rossilahti summaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA
Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA
Vesijärvenkatu 11 A
15140 LAHTI

029 525 0800 (vaihde)https://www.ara.fi/fi-FI

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) vastaa keskeisesti valtion asuntopolitiikan toimeenpanosta. ARA kuuluu ympäristöministeriön hallinnon alaan. 

ARA myöntää asumiseen ja rakentamiseen liittyviä avustuksia, tukia ja takauksia sekä ohjaa ja valvoo ARA-asuntokannan käyttöä. ARA on myös mukana asumisen kehittämiseen ja asuntomarkkinoiden asiantuntijuuteen liittyvissä hankkeissa ja tuottaa alan tietopalvelua.

ARA on asumisen asiantunteva kumppani, kehittäjä ja uudistaja, joka edistää ekologisesti kestävää, laadukasta ja kohtuuhintaista asumista. Periaatteena on, että jokaisella on oikeus hyvään asumiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA

Esteettömyys hyödyttää kaiken ikäisiä – ARA avustaa hissin hankinnassa29.8.2022 12:25:03 EEST | Uutinen

Hissiin panostaminen parantaa kaikkien asukkaiden asumisviihtyvyyttä. Hissittömään taloon hissin voi asentaa jälkikäteen ja huonoon kuntoon mennyt hissi kannattaa uusia. Kajaaninlinnantie 7:ssä Helsingissä hissin lisäksi uusittiin ulko-ovet, ne muutettiin sähköisesti avautuviksi ja sisääntuloon tehtiin luiskat. Kaikki ovat tyytyväisiä, kun lisäksi Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) avusti korjauksissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme