Stadion-säätiö

VTV:n tarkastusraportti: Olympiastadionin perusparannus- ja uudistushanke oli valtionapupäätösten mukainen

Jaa

Valtiontalouden tarkastusvirasto (VTV) julkisti laatimansa tarkastuskertomuksen Olympiastadionin perusparannus- ja uudistushankkeesta. VTV toteaa, että tarkastuksessa ei tullut esiin viitteitä siitä, etteikö rahoitettu kokonaisuus olisi ollut valtionapupäätösten mukainen.

Stadion-säätiön toimintaa hankkeessa ovat aikaisemmin tarkastelleet Patentti- ja rekisterihallitus sekä professori Arto Saari. Kumpikin taho totesi säätiön toiminnan hankkeessa asianmukaiseksi.


”Kyse on yhteiskunnallisesti merkittävästä hankkeesta ja julkisten varojen käytöstä, joten pidämme hyvänä, että myös VTV on tarkastellut eri osapuolten toimintaa. Säätiön näkökulmasta hankkeeseen ryhtyneenä tarkastuskertomuksen tärkein havainto on, että kokonaisuus on ollut valtionapupäätösten mukainen”, toteaa Stadion-säätiön toimitusjohtaja Ari Kuokkanen.


”Näkemyksemme mukaan hanke on toteutettu hyväksytyn tilaohjelman mukaisesti. Myös Patentti- ja rekisterihallituksen valvontamuistiossa todetaan, että hankkeen projektiohjaus sekä -seuranta on asiallisesti ja ammattitaitoisesti järjestetty ja hanke toteutettu rahoittajien hyväksymän hankesuunnitelman mukaisesti. Hankkeen kustannuskehitystä ja sen taustalla olevia syitä on esitelty säännöllisesti ohjausryhmälle ja molemmille rahoittajille”, sanoo Ari Kuokkanen

Lisätietoa:
Stadion-säätiö
Ari Kuokkanen
p. 040 7182381

Tietoja julkaisijasta

Stadion-säätiö
Stadion-säätiö
Paavo Nurmen tie 1
00250 Helsinki

http://www.stadion.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Stadion-säätiö

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme