Talous ja nuoret TAT

Vuoden 2019 Taloussankarit löytyivät Jyväskylästä

Jaa

Historian ensimmäinen Taloussankari-kilpailu huipentui tänään 12.12. loppukilpailuun. Karsinnoissa loppukilpailuun valittiin 10 joukkuetta, jotka onnistuivat parhaiten viestimään videolla omia näkemyksiään Taloussankari-pelistä.

Tuoreet Taloussankarit, voittajajoukkue Landet. Kuva: TAT / Iiro Rautiainen
Tuoreet Taloussankarit, voittajajoukkue Landet. Kuva: TAT / Iiro Rautiainen

Landet-niminen joukkue taisteli tiensä ensin semifinaaleista finaaliin ja sitten finaalin voittoon. Semifinaalissa kaikki 10 joukkuetta kiersivät 10 erilaista arjen talouteen liittyvää rastia, ja parhaat pisteet saaneet joukkueet muodostivat finaalikolmikon.

Jyväskylän Korpilahden yhtenäiskoulua edustanut Landet-joukkue keräsi komean pistesaaliin sekä semifinaalissa että finaalissa. Muut finaalijoukkueet tulivat Lempäälästä Hakkarin koulusta. Finaalissa tiimit pääsivät esimerkiksi kertomaan, mitä kaikkea pitää ottaa huomioon, kun pohtii itselle sopivaa säästämisen ratkaisua sekä testaamaan, ketkä vastaavat nopeimmin erilaisiin taloutta käsitteleviin kysymyksiin.

Kisaan valmistautuminen oppitunneilla kannatti

Tuoreet Taloussankarit Saana Hulkko, Iida-Maria Tapper, Onni Seppälä, Miso Saarinen ja Otto Pinomäki opiskelevat valinnaisaineena yrittäjyyttä. Ainetta opettava historian ja yhteiskuntaopin opettaja Juho Annala kertoo bonganneensa kilpailun tänä syksynä Talous tutuksi -koulutuksessa. Koulussa käytettiin yksi oppitunti pelin pelaamiseen ja opettaja kannusti oppilaita osallistumaan myös kilpailuun.

”Oppilaat tekivät itsenäisesti kilpailuvideon, en ole itse edes nähnyt koko videota. Kun kuulimme, että he pääsivät loppukilpailuun, käytimme vielä yhden oppitunnin kilpailuun valmistautumiseen. Kävimme tuolla oppitunnilla läpi Taloussankarin valmiit oppituntisisällöt”, Annala kommentoi.

Joukkueelta kysyttiin, mikä oli heidän salainen aseensa voittoon. Joukkueen ei tarvinnut kauaa miettiä, kun he jo vastasivat: ”Juho”, eli heidän opettajansa.

Voittajajoukkue sai palkinnoksi 50 euron lahjakortit jokaiselle joukkueen jäsenelle sekä 10 tablettitietokonetta koululle viemisiksi digitaitojen edistämiseen.

Taloussankari 2019 -kilpailun tulokset:

  1. Landet, Korpilahden yhtenäiskoulu, Jyväskylä
  2. Viitonen, Hakkarin koulu, Lempäälä
  3. Taloussankarit, Hakkarin koulu, Lempäälä

Loppukilpailu käytiin Nordean kampuksella Helsingissä. Kilpailun tuomareina toimivat Nordean ekonomistit Tuuli Koivu ja Olli Kärkkäinen sekä TATin talous- ja työelämäasiantuntija Riikka Lehtinen. Taloussankari-kilpailu perustuu Taloussankari-mobiilipeliin. Kilpailun järjestivät mobiilipelin kehittäjät Talous ja nuoret TAT, Nordea ja Pörssisäätiö.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tuoreet Taloussankarit, voittajajoukkue Landet. Kuva: TAT / Iiro Rautiainen
Tuoreet Taloussankarit, voittajajoukkue Landet. Kuva: TAT / Iiro Rautiainen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Talous ja nuoret TAT
Talous ja nuoret TAT
Eteläranta 10
00130 HELSINKI

https://www.tat.fi

Talous ja nuoret TAT on valtakunnallinen vaikuttaja. Autamme nuoria kehittämään talous- ja työelämätaitoja sekä innostumaan yrittäjyydestä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Talous ja nuoret TAT

Jenni Järvelä on valittu Talous ja nuoret TATin uudeksi toimitusjohtajaksi2.10.2019 12:00:00 EESTTiedote

Jenni Järvelä on valittu Talous ja nuoret TATin toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään 2.1.2020. Tällä hetkellä Järvelä toimii Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n viestintä- ja HR-johtajana. Aiemmin Jenni Järvelä on toiminut useissa eri tehtävissä median ja viestinnän parissa muun muassa Kymen Sanomien päätoimittajana, ET-lehden toimituspäällikkönä, Etelä-Suomen Sanomien toimitus- ja uutispäällikkönä sekä Suomen Akatemian tiedottajana. Koulutukseltaan hän on filosofian ja kauppatieteiden maisteri. - TAT tekee erittäin merkityksellistä työtä nuorten hyväksi, erityisesti talous- ja työelämätaitojen sekä yrittäjyystaitojen parantamiseksi. Kaikki tämä on viestintää, joten Jenni Järvelä on sekä taustansa että näyttöjensä puolesta erinomainen valinta TATin uudeksi toimitusjohtajaksi, sanoo TATin hallituksen puheenjohtaja Minna Vanhala-Harmanen. - Se, miten nuoret näkevät työelämän ja yrittäjyyden, on merkityksellinen asia koko Suomelle. TATin tärkeä tehtävä on antaa nuorille työelämässä

Suomalaisten mielestä kodit ensisijaisesti vastuussa nuorten talousosaamisesta − kampanja kannustaa vanhempia puhumaan rahasta1.10.2019 06:00:00 EESTTiedote

Tutkimusten mukaan vanhempien rahankäyttötavat ja tyyli puhua rahasta periytyvät. On tärkeää miettiä, kuinka kotona käydyistä rahaan liittyvistä keskusteluista saisi mahdollisimman rakentavia niin niukassa kuin yltäkylläisessäkin rahatilanteessa. Tänään käynnistyvällä #puhurahasta-kampanjalla tarjotaan tukea kotona tapahtuvaan talouskasvatukseen sekä kannustetaan vanhempia puhumaan rahasta lasten ja nuorten kanssa. Kampanja-aika on 1.–13.10.2019.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme