ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiöELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiöELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -finaalitaisto käydään 10.4. Rafla 2017 -messuilla Peurungassa

Jaa
Kahdeksan kokkia ja neljä tarjoilijaa selvittivät tiensä finaaliin tammikuussa pidetyistä semifinaaleista. Kirkkaimmat palkinnot jaetaan huhtikuussa, kun kokit kilpailevat kahdella annoksella ja tarjoilijat kokonaisvaltaisen palvelukokemuksen tuottamisella.

Inspiraationa kotimaiset raaka-aineet

Sata vuotta täyttävän Suomen kunniaksi kilpailussa kiinnitetään erityistä huomiota kotimaisiin raaka-aineisiin ja suomalaisuuden kunnioittamiseen. Semifinaaleissa nähtiin oodi palaneelle perunapellolle, mökkisaarelta tuotuja raaka-aineita sekä suomalaisuuden yhdistämistä muiden maiden makumaailmoihin.

Finaalissa tehtävänä on valmistaa kaksi annosta. Finalistit saavat valmistautua toiseen tehtävään jo etukäteen, mutta toinen on yllätystehtävä, johon he saavat valmistautua vasta finaalia edeltävänä päivänä. mutta finaaliin jätetään myös muutamia yllätyksiä.

Finaalissa on mukana kirjava joukko kisaajia. Mukana on kaksi kokkikilpailujen ensikertalaista, kilpailijoita on Helsingistä, Turusta, Porvoosta ja Göteborgista.

Semifinaaleissa päivän parhaina palkittiin Mattias Åhman ja Teemu Boman. He saavat etua finaaliin muun muassa valitsemalla itse oman kilpailuaikansa.

Vuoden Kokki -kilpailun voittajat saavat rahapalkintoja Suomen Messusäätiöltä ja runsaasti medianäkyvyyttä sekä pääsevät mukaan koko seuraavan vuoden ajan ELO-säätiön ja yhteistyökumppaneiden tapahtumiin. Voittaja pääsee myös Vuoden Kokki Akatemiaan, joka kerää kaikki Vuoden Kokit saman pöydän ääreen pohtimaan suomalaisen ruokakulttuurin tulevaisuutta.

Tavoitteena kokonaisvaltainen elämys

Vuoden Tarjoilija -kilpailun semifinaaleissa keskityttiin tekniikkaan. Finaalissa tarjoilijat pääsevät tuottamaan kutsuvieraille kokonaisvaltaisen elämyksen yhdistämällä kokkien luomuksiin juomia, alkupaloja sekä jälkiruokia.

Osa tehtävistä annetaan kilpailijoille etukäteen, mutta finaalipäivään jätetään myös yllätyksiä. Finalistit eivät tiedä, mitä kutsuvieraat tilaavat esimerkiksi aperitiiviksi tai kahviksi.

Vuoden Tarjoilija -kilpailun kolmen kärjelle jaetaan Henrik Bitten säätiön rahapalkintoja, jotka on suunnattu tarjoilijan jatko-opintoihin kotimaassa ja ulkomailla. Lisäksi jaetaan palkintoja eri kilpailun osa-alueilla menestyneille finalisteille sekä yleisön suosikeille, joita on voinut äänestää sosiaalisessa mediassa. Kilpailun voittaja saa myös Pernod Ricard Finlandilta palkinnoksi matkan Sisiliaan, Italiaan.

Vuoden Kokki 2017 ja Vuoden Tarjoilija 2017 -finaalit käydään 10.4. Rafla 2017-messuilla Peurungassa. Seuraa finaalia livenä täällä, ja palkintojenjatkoa klo 22:00 alkaen täällä. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot
Seija Kurunmäki, johtaja, ELO-säätiö
0400 460894, seija.kurunmaki@elo-saatio.fi


Sini Garam, projektipäällikkö
050 587 0929, sini.garam@elo-saatio.fi


Henry Tikkanen, Vuoden Kokki -kilpailun johtaja
050 585 8812, htikkan3@gmail.com


Toni Yksjärvi, Vuoden Tarjoilija -kilpailun johtaja
045 8437 888, toni.yksjarvi@gmail.com


www.facebook.com/vuodenkokki
www.facebook.com/vuodentarjoilija


Haastattelupyynnöt Mari Cadaut, 040 5878 053, mari.cadaut@viestintamakua.fi

Kuvat

Lataa
Vuoden Kokki 2017-finalistit
Vuoden Kokki 2017-finalistit
Lataa
Vuoden Tarjoilija 2017-finalistit
Vuoden Tarjoilija 2017-finalistit
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
Pajuniityntie 11
00320 Helsinki

http://www.elo-saatio.fi

Kommentit ja haastattelupyynnöt

Sini Garam

projektipäällikkö, ELO-säätiö

+358 50 5870929, sini.garam@elo-saatio.fi

 

Heikki Liekola

Vuoden Kokki -kilpailun johtaja, Vuoden Kokki 2014

040 514 5304, heikkiliekola@hotmail.com

 

Taneli Lehtonen

Vuoden Tarjoilija –kilpailun johtaja, Vuoden Tarjoilija 2016

040 5179909, taneli@murudining.fi

ELO-säätiö eli Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö kokoaa suomalaisen ruokakulttuurin tekijät, näkijät ja resurssit saman pöydän ääreen. Kannustamme yhteistyöhön, jolla lisäämme ruokakulttuurimme arvostusta kotimaassa ja teemme siitä myös kansainvälisesti kiinnostavaa. Olemme myös juomakulttuurin asialla. 

Innostamme suomalaiset syömään yhdessä Suomi 100 -juhlavuonna ja sen jälkeen. Vahvistamme suomalaista villiruokaosaamista ja yhdistämme kouluruokatoimijoita viestimään kouluruokailumme ainutlaatuisuudesta. Nostamme esiin suomalaisten ravintola-ammattilaisten osaamista organisoimalla vuosittain kokki- ja tarjoilijakilpailut ja vastaamalla Suomen osallistumisesta Bocuse d’Or -kokkien maailmanmestaruuskilpailuun.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö

Vuoden Kokki, Vuoden Tarjoilija, Bocuse d’Or Academy Finland kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen31.8.2020 09:58:00 EEST | Tiedote

Tiedote 31.8.2020. ELO-säätiön hallinnoima ravintola-alan kansallinen ja kansainvälinen kilpailutoiminta siirtyy uusille pääjärjestäjille syyskuusta alkaen. Bocuse d’Or kilpailutoiminta siirtyy Bocuse d’Or Academy Finland ry:lle. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminnan järjestämisvastuu siirtyy Wihuri Oy Aarnio Metro-tukulle. Sekä Bocuse d’Or että Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen ja nykyisine ammattilais- ja yhteistyökumppaniverkostoineen suunnitelmien ja tavoitteiden mukaisesti.

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -finalistit vuodelle 2020 on valittu - seuraa finaalia suorassa lähetyksessä13.3.2020 10:02:19 EET | Tiedote

Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finalistit julkistettiin Gastro Helsinki -ammattitapahtumassa 12.3. Kahdeksan huippukokkia ja -tarjoilijaa jatkaa finaaliin, joka järjestetään poikkeuksellisesti suurelta yleisöltä suljettuna. Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finaalia voi seurata tänä vuonna suorana Ilta-Sanomien verkkosivuilla Ruokala-osiossa 13.3. klo 10-14.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye