Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2018 -finalistit valittu - voittajat julkaistaan 16.3 klo 15.30
Vuoden Tarjoilija -semifinaalissa arvioitiin muun muuassa asiakaspalvelutaitoja, tarjoilutaitoja sekä ruoan ja juoman yhdistämistä. Teknisen osaamisen lisäksi mitattiin kilpailijoiden kykyä yhdistää elämyksellisyys aitoon asiakaskohtaamiseen haastavissakin tilanteissa.
- Tämä vuoden kilpailun teema, palvelun ja tarinallistamisen yhdistäminen, oli suurimmassa osassa tuomarityöskentelyä. Lisäksi fokuksessa oli Vuoden Tarjoilijan ja Vuoden Kokin saumaton yhteistyö sekä raaka-aineiden alkuperä, kertoo Vuoden Tarjoilija -kilpailun päätuomari Petra Granqvist.
Vuoden Tarjoilija 2017 -finaalissa tehtävät painottuvat palvelukokemuksen luomiseen. Finaaliin jatkavat
Vuoden Kokki -semifinalistit valmistivat kilpailussa yhden kasvipainotteisen, suomalaisia raaka-aineita kunnioittavan annoksen. Lautasella oli myös eläinproteiini osana annosta. 12 semifinalistin taso oli tänä vuonna kautta linjan korkea ja tasainen.
- Yllätystehtävän pääraaka-aineet, hummeri ja Prosecco, olivat haastava makuyhdistelmä ja vaikutti siihen että, amuse bouche -annosten esillepanot olivat samantyyppiset. Kilpailijoiden personnaalisuus tuli esille pääruuissa, kertoo kilpailun päätuomari Henry Tikkanen.
Vuoden Kokki finaaliin jatkavat Kalle Tanner, Ville Korhonen, Kim Mustonen, Sami Sorvoja, Mikko Kaukonen, Teemu Boman.
Vuoden Kokki ja Vuoden tarjoilija -kilpailujen järjestäjä on ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailutoiminta rahoitetaan kokonaan kumppaniyhteistyöllä. Kilpailujen pääkumppanit ovat Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku, HKScan, Valio, Metos, MTK ja Messukeskus. Vuoden Tarjoilija -kilpailun pitkäaikainen pääkumppani on Pernod Ricard Finland Oy. Kilpailujen yhteistyökumppaneina ovat myös E. Ahlström, Fredman Group, Pajunen, Arvo Kokkonen, Perho Liiketalousopisto, Nespresso, Aromi, Vitriini, Jubilee, Polar Electro Finland.
Vuoden Kokki 2018 ja Vuoden Tarjoilija 2018 -finaalit käydään 16.3 Kisakeittiöissä Gastro Helsinki -messuilla Helsingissä. Kilpailua voi seurata katsomosta tai suorana striiminä, https://www.youtube.com/watch?v=Jitybf9lhuw
Vuoden Kokki 2018-finaaliin selvittivät tiensä
- Teemu Boman, Ravintola Finnjävel, Helsinki
- Mikko Kaukonen, Food Camp, Helsinki
- Ville Korhonen, Ravintola Savoy, Helsinki
- Kim Mustonen, Garden by Olo, Helsinki
- Sami Sorvoja, Ravintola Pöllöwaari, Jyväskylä
- Kalle Tanner, Villa Störsvik, Siuntio
Vuoden Tarjoilija 2018 - finaaliin selvittivät tiensä
- Chris Angelov, Ravintola Savoy, Helsinki
- Noora Sipilä, Ora, Helsinki
- Heidi Taskinen, Finnjävel, Helsinki
- Eveliina Paananen, Ravintola Pöllöwaari, Jyväskylä
- Heidi Martikainen, Ravintola Savoy, Helsinki
- Anna Antinjuntti, Ravintola Isä Camillo, Kuopio
Erikoispalkinnot
Vuoden Tarjoilija 2018 - Yleisönsuosikki
Kiia Kinnunen
@Ravintola Pihvitupa, Kalajoki
Vuoden Kokki 2018 - Yleisönsuosikki
Matti Roiniola
@Kakolanruusu, Turku
Paras Kahviosaaja
Chris Angelov
@Ravintola Savoy, Helsinki
Paras Kattaus
Eveliina Paananen
@Ravintola Pöllöwaari, Jyväskylä
Aikataulu
16.3 Vuoden Kokki ja Vuoden tarjoilija - kilpailujen finaalit
Halli 6 Kisakeittiöt @gastrohelsinki Messukeskus
Klo 9.00 Vuoden Kokki -finalistit valmistelevat ruokia keittiöissä. Vuoden Tarjoilija -finalistit valmistautuvat kattaus ja tarjoilutilanteeseen.
Klo 10.00 Vuoden Tarjoilija -kilpailijat vastaanottavat asiakkaita ja aloittavat ensimmäiset kisatehtävät. Tarjoilijoiden kilpailusuoritusta voi seurata klo 14.10 saakka.
Klo 11.10-13.00 Vuoden Kokki -finalistien annokset valmistuvat.
Klo 14.10 Kilpailut päättyvät ja pisteiden lasku alkaa.
Klo 15.20 Vuoden Kokki ja Vuoden tarjoilija 2018 Erikoispalkintojen jako
Klo 15.30 Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2018 -voittajien julkistus Messukeskuksessa kisa-alueella hallissa 6, Kisakeittiöt.
Kuvat
Vuoden Kokki- ja Tarjoilija 2018 -kilpailun kuvat päivittyvät Flickr-sivuille reaaliaikaisesti. Kilpailujen logot löytyvät samasta kansiosta.
Linkki kuvakansioon:
https://www.flickr.com/photos/elosaatio/albums/72157691990927774
Linkit
Vuoden Kokki -Facebook: https://www.facebook.com/vuodenkokki/
Vuoden Kokki -Instagram: https://www.instagram.com/vuodenkokki/
Vuoden Tarjoilja -Facebook: https://www.facebook.com/vuodentarjoilija/
Vuoden Tarjoilija-Instagram: https://www.instagram.com/vuodentarjoilija/
Vuoden Kokki- ja Tarjoilija 2018 -kilpailujen viestinnässä käytetään hashtagejä
#vuodenkokki #vuodentarjoilija #gastrohelsinki
- Gastro Helsinki -messujen kotisivut
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Ota yhteyttä
Kirsi Yazan, Projektikoordinaattori, ELO-säätiö,
050 439 3883, kirsi.yazan@elo-saatio.fi
Haastattelupyynnöt
Bettina Lindfors, johtaja, ELO-säätiö, 040-9209810
bettina.lindfors@elo-saatio.fi (kumppanuudet, kilpailutoiminta)
Henri Kotkavuori, Vuoden Kokki 2018 -kilpailujohtaja,
040 092 0362, henrikotka@hotmail.com
Maria Suihkonen, Vuoden Tarjoilija 2018 -kilpailujohtaja,
044 284 7848, ma.suihkonen@gmail.com
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Pajuniityntie 11
00320 Helsinki
http://www.elo-saatio.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
Vuoden Kokki, Vuoden Tarjoilija, Bocuse d’Or Academy Finland kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen31.8.2020 09:58:00 EEST | Tiedote
Tiedote 31.8.2020. ELO-säätiön hallinnoima ravintola-alan kansallinen ja kansainvälinen kilpailutoiminta siirtyy uusille pääjärjestäjille syyskuusta alkaen. Bocuse d’Or kilpailutoiminta siirtyy Bocuse d’Or Academy Finland ry:lle. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminnan järjestämisvastuu siirtyy Wihuri Oy Aarnio Metro-tukulle. Sekä Bocuse d’Or että Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen ja nykyisine ammattilais- ja yhteistyökumppaniverkostoineen suunnitelmien ja tavoitteiden mukaisesti.
Euroopan Bocuse d’Or -kilpailut siirretään syyskuulle20.3.2020 14:34:39 EET | Tiedote
Bocuse d’Or -kilpailuja järjestävä GL-events ilmoitti tänään, että toukokuun lopulle Tallinnaan suunniteltu Bocuse d’Orin Euroopan-osakilpailu pidetään 3.- 4. syyskuuta 2020.
Päivitetty tiedote: Vuoden Kokki 2020 ja Vuoden Tarjoilija 2020 on valittu13.3.2020 17:23:50 EET | Uutinen
Vuoden Kokki 2020 on Lari Helenius (Ravintola Olo, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2020 on Christian Angelov (Ravintola Finnjävel Salonki. Ruoanlaiton ammattilaisten Vuoden Kokki- ja salipuolen ammattilaisten Vuoden Tarjoilija SM-kilpailujen finaalit käytiin 13.3.2020 Messukeskuksessa.
Vuoden Kokki 2020 ja Vuoden Tarjoilija 2020 on valittu13.3.2020 17:02:07 EET | Uutinen
Vuoden Kokki 2020 on Lari Helenius (Ravintola Olo, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2020 on Christian Angelov (Ravintola Finnjävel Salonki). Ruoanlaiton ammattilaisten Vuoden Kokki- ja salipuolen ammattilaisten Vuoden Tarjoilija SM-kilpailujen finaalit käytiin 13.3.2020 Messukeskuksessa.
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -finalistit vuodelle 2020 on valittu - seuraa finaalia suorassa lähetyksessä13.3.2020 10:02:19 EET | Tiedote
Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finalistit julkistettiin Gastro Helsinki -ammattitapahtumassa 12.3. Kahdeksan huippukokkia ja -tarjoilijaa jatkaa finaaliin, joka järjestetään poikkeuksellisesti suurelta yleisöltä suljettuna. Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finaalia voi seurata tänä vuonna suorana Ilta-Sanomien verkkosivuilla Ruokala-osiossa 13.3. klo 10-14.