Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2019 -finalistit valittu - voittajat julkistetaan 6.4. klo 16:00
- Vuoden Tarjoilija 2019 -semifinalistien taso oli erittäin tasainen ja kilpailijat yllättivät korkeatasoisella palvelulla. Monipuolisissa kilpailutehtävissä korostui tekninen osaaminen. Finaaliin pääsivät ne kilpailijat, jotka osasivat parhaiten yhdistää tekniseen osaamiseen onnistuneen palvelukokemuksen, kertoo Vuoden Tarjoilija -kilpailun päätuomari Petra Granqvist, Pet Ravintolat Oy:n ravintoloitsija.
- Vuoden Kokki 2019 -semifinaali oli tasokas ja erittäin tasainen kilpailu. Semifinalistit valmistivat 16 hengelle ennakkotehtävän mukaisen annoksen kahdessa tunnissa. Kilpailijoiden tehtäväanto oli hyvin vapaamuotoinen, mistä syystä nähtiin erilaisia ja monipuolisesti valmistettuja annoksia. Tuomariston mielestä kaikki onnistuivat hyvin omassa suorituksessaan. Vuoden Kokki 2019 -finalisteja odottaa vaativat tehtävät johon tarvitaan monialaista osaamista, kiteyttää Vuoden Kokki -kilpailun päätuomari Henry Tikkanen, Vuoden Kokki 2001 ja ravintola Göstan ravintoloitsija.
Vuoden Kokki 2019 – finalistit:
1. Lasse Lindström, Gastro Bar Sesonki, Järvenpää, 823 p
2. Mikko Kaukonen, Food Camp Finland, Helsinki, 821 p
3. Johan Kurkela, Ravintola Nude, Helsinki, 820 p
4. Simo Paalanen, Ravintola Grön, Helsinki, 819 p
5. Jarkko Pulkkinen, Hotel Ellivuori, Sastamala, 793 p
6. Janne Blomqvist, Hotel Lilla Roberts/ Krog Roba, Helsinki, 781 p
7. Lari Helenius, Ravintola Olo, Helsinki, 762 p
8. Ville Korhonen, Ravintola Savoy, Helsinki, 755 p
Maksimipisteet: 960 p
Vuoden Tarjoilija 2019 -finalistit:
- Christian Angelov, Ravintola Savoy, Helsinki, 82,41 p
- Joona Finni, Ravintola Figaro, Jyväskylä, 75,05 p
- Heidi Martikainen, Ravintola Farang, Helsinki, 73,04 p
- Leeni Hyvärinen, Ravintola Palace, Helsinki, 71,22 p
Maksimipisteet: 100 p
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut järjestää ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö yhteistyössä laajan kumppaniverkoston kanssa. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailutoiminnan pääyhteistyökumppaneita ovat HKScan Oyj, Messukeskus, Metos Oy Ab, Valio Oy, Viking Line Abp ja Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku. Kilpailujen yhteistyökumppaneita ovat myös Ainoa Winery Oy, Arvo Kokkonen Oy, Aromi-lehti, Astiavuokraus Oy Jubilee, Diversey Suomi Oy, E.Ahlström Oy, Fredman Group Oy, MaRa ry, Meira Oy, MTK ry, NORD-T, Pajunen Oy, Perho Liiketalousopisto, Polar Electro Finland Oy, Puljonki Oy, SLC ry, Vingruppen Finland Oy ja Vitriini-lehti.
Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija 2019 -kilpailut järjestetään osana Kevätmessujen ohjelmaa Helsingin Messukeskuksessa.
Erikoispalkinnot
Vuoden Tarjoilija 2019 - Valio Yleisön suosikki
Henna Kolehmainen, Ravintola C, Tampere
Vuoden Kokki 2019 - Valio Yleisön suosikki
Petri Niilola, Viking Line Abp, Helsinki
Vuoden Kokki 2019 – HK Lihantaitaja (HKScan)
Lasse Lindström, Gastro Bar Sesonki, Järvenpää
Vuoden Kokki 2019 – Paras ruokahävikin vähentäjä (Viking Line Abp)
Mikko Kaukonen, Food Camp Finland, Helsinki
Vuoden Tarjoilija 2019 – Elämyksellisin palvelu (Viking Line Abp)
Tiia Hänninen, Piparkakkutalo, Hämeenlinna
Kuvat
Linkki kuvakansioon: https://www.flickr.com/photos/elosaatio/albums/72157690288872953
Kuvaaja: Santeri Stenvall/ELO-säätiö
Linkit:
Facebook ja Instagram @vuodenkokki #vuodenkokki #ruokakulttuuri
Facebook ja Instagram @vuodentarjoilija #vuodentarjoilija #juomakulttuuri
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Median haastattelut ja vierailut Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2019 -kilpailuissa:
Bettina Lindfors
johtaja
ELO-säätiö
040 920 9810
bettina.lindfors@elo-saatio.fi
Lisätietoja Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2019 -kilpailuista yleisesti:
Kirsi Yazan
kehityspäällikkö Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailutoiminta
ELO-säätiö
050 439 3883
kirsi.yazan@elo-saatio.fi
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Pajuniityntie 11
00320 Helsinki
http://www.elo-saatio.fi
ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
Pajuniityntie 10
00320 Helsinki
http://www.elo-saatio.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
Vuoden Kokki, Vuoden Tarjoilija, Bocuse d’Or Academy Finland kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen31.8.2020 09:58:00 EEST | Tiedote
Tiedote 31.8.2020. ELO-säätiön hallinnoima ravintola-alan kansallinen ja kansainvälinen kilpailutoiminta siirtyy uusille pääjärjestäjille syyskuusta alkaen. Bocuse d’Or kilpailutoiminta siirtyy Bocuse d’Or Academy Finland ry:lle. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminnan järjestämisvastuu siirtyy Wihuri Oy Aarnio Metro-tukulle. Sekä Bocuse d’Or että Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen ja nykyisine ammattilais- ja yhteistyökumppaniverkostoineen suunnitelmien ja tavoitteiden mukaisesti.
Euroopan Bocuse d’Or -kilpailut siirretään syyskuulle20.3.2020 14:34:39 EET | Tiedote
Bocuse d’Or -kilpailuja järjestävä GL-events ilmoitti tänään, että toukokuun lopulle Tallinnaan suunniteltu Bocuse d’Orin Euroopan-osakilpailu pidetään 3.- 4. syyskuuta 2020.
Päivitetty tiedote: Vuoden Kokki 2020 ja Vuoden Tarjoilija 2020 on valittu13.3.2020 17:23:50 EET | Uutinen
Vuoden Kokki 2020 on Lari Helenius (Ravintola Olo, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2020 on Christian Angelov (Ravintola Finnjävel Salonki. Ruoanlaiton ammattilaisten Vuoden Kokki- ja salipuolen ammattilaisten Vuoden Tarjoilija SM-kilpailujen finaalit käytiin 13.3.2020 Messukeskuksessa.
Vuoden Kokki 2020 ja Vuoden Tarjoilija 2020 on valittu13.3.2020 17:02:07 EET | Uutinen
Vuoden Kokki 2020 on Lari Helenius (Ravintola Olo, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2020 on Christian Angelov (Ravintola Finnjävel Salonki). Ruoanlaiton ammattilaisten Vuoden Kokki- ja salipuolen ammattilaisten Vuoden Tarjoilija SM-kilpailujen finaalit käytiin 13.3.2020 Messukeskuksessa.
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -finalistit vuodelle 2020 on valittu - seuraa finaalia suorassa lähetyksessä13.3.2020 10:02:19 EET | Tiedote
Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finalistit julkistettiin Gastro Helsinki -ammattitapahtumassa 12.3. Kahdeksan huippukokkia ja -tarjoilijaa jatkaa finaaliin, joka järjestetään poikkeuksellisesti suurelta yleisöltä suljettuna. Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finaalia voi seurata tänä vuonna suorana Ilta-Sanomien verkkosivuilla Ruokala-osiossa 13.3. klo 10-14.