Helsingin yliopisto

Vuoden nimi 2019 valitaan seitsemän finalistin joukosta

Jaa

Nimistöntutkimuksen asiantuntijat ovat valinneet Vuoden nimi 2019 -finaaliin seitsemän ehdokasta. Vuoden nimi valitaan Helsingin yliopistolla järjestettävillä Nimistöntutkimuksen päivillä 1. marraskuuta.

Kuva: Suomen jääkiekkoliitto (Marko Anttila), Niina Niskanen (Liisankadun katukyltti) ja Wikimedia Commons (Regina Linnanheimo)
Kuva: Suomen jääkiekkoliitto (Marko Anttila), Niina Niskanen (Liisankadun katukyltti) ja Wikimedia Commons (Regina Linnanheimo)

Kakolafunikularen, Kino Regina, Liisankatu, Mörkö, Pasi Kuikka Oy, Puhti ja Väylävirasto. Nämä ovat Vuoden nimi 2019 -finaaliin valitut nimet. Perustelut on julkaistu nimistöntutkimuksen päivien verkkosivuilla.

Vuoden nimi on tunnustuspalkinto, joka myönnetään kuluneen vuoden aikana esillä olleelle hyvälle nimelle.

Vuoden nimi 2019 valitaan seitsemän finaaliin valitun nimen joukosta Nimistöntutkimuksen päivillä järjestettävässä lippuäänestyksessä, johon voivat osallistua kaikki tapahtuman osallistujat.

Palkinnon voittaja julkistetaan yleisölle Nimistöntutkimuksen päivillä perjantaina 1. marraskuuta klo 15.30. Helsingin yliopisto julkaisee valinnasta tiedotteen verkkosivuillaan.

Vuoden nimi -palkinnolla halutaan nostaa esille onnistuneita nimivalintoja ja kiinnittää huomiota nimenannon merkitykseen yhteiskunnassa. Palkinnon saaja voi edustaa mitä tahansa erisnimikategoriaa, kuten paikan-, henkilön-, yritys- tai tuotenimiä. Palkinto jaetaan nyt kolmatta kertaa. Vuonna 2017 Vuoden nimeksi valittiin Tampereen yliopisto ja vuonna 2018 Helsingi Sõnumid, Maaelu tulevik ja Pealinnaleht.

Nimistöntutkimuksen päivillä kuullaan alan uusimmasta tutkimuksesta

Nimistöntutkimuksen päivät järjestetään Helsingin yliopistolla 31.10–1.11. Tapahtumassa kuullaan esitelmiä muun muassa keskiaikaisista henkilönnimistä, Helsingin jalankulku- ja pyöräteiden nimistä, Suomen venäjänkielisten lasten etunimistä sekä rumien paikannimien hyödyntämisestä matkailumainonnassa.

Nimistöntutkimuksen päivät järjestetään vuosittain Helsingin yliopistolla. Tapahtuma järjestetään nyt 22. kerran. Ohjelma kokonaisuudessaan on nähtävissä tapahtuman verkkosivuilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Tutkija Lasse Hämäläinen

040 7428373

lasse.j.hamalainen@helsinki.fi

Kuvat

Kuva: Suomen jääkiekkoliitto (Marko Anttila), Niina Niskanen (Liisankadun katukyltti) ja Wikimedia Commons (Regina Linnanheimo)
Kuva: Suomen jääkiekkoliitto (Marko Anttila), Niina Niskanen (Liisankadun katukyltti) ja Wikimedia Commons (Regina Linnanheimo)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa se on ollut toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Väitös: Suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa muokataan tehokkaammaksi uudella sijoitusinstrumentilla6.8.2020 10:27:12 EESTTiedote

Vaikuttavuusinvestoimiseen kuuluva sosiaalinen tulosrahoitus (Social Impact Bond, SIB) on otettu Suomessa vastaan mielenkiinnolla ja käynnissä on useita hyvinvointihankkeita. Brittilähtöisen mallin soveltaminen on yhteydessä hyvinvointiyhteiskunnan hienovaraisiin muutoksiin, jotka voivat muuttaa järjestelmän rakennetta. Tiedot ilmenevät tuoreesta Helsingin yliopiston väitöskirjasta.

Helpotusta kasvisruokavalioon: käymisen avulla B12-vitamiinia syntyy vaikka suoraan taikinassa4.8.2020 11:36:21 EESTTiedote

Kun viljapohjaisia materiaaleja fermentoidaan eli käytetään Propionibacterium freudenreichii -bakteerin avulla, syntyy ihmisen terveydelle välttämätöntä B12-vitamiinia. Lisäämällä käymiseen mukaan Lactobacillus brevis -maitohappobakteeria voitaisiin myös vegaaneille taata B12-vitamiinin riittävä ja turvallinen saanti suoraan elintarvikkeesta, ilman ravinnelisiä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme