Helsingin yliopisto

Vuoden nimi 2019 valitaan seitsemän finalistin joukosta

Jaa

Nimistöntutkimuksen asiantuntijat ovat valinneet Vuoden nimi 2019 -finaaliin seitsemän ehdokasta. Vuoden nimi valitaan Helsingin yliopistolla järjestettävillä Nimistöntutkimuksen päivillä 1. marraskuuta.

Kuva: Suomen jääkiekkoliitto (Marko Anttila), Niina Niskanen (Liisankadun katukyltti) ja Wikimedia Commons (Regina Linnanheimo)
Kuva: Suomen jääkiekkoliitto (Marko Anttila), Niina Niskanen (Liisankadun katukyltti) ja Wikimedia Commons (Regina Linnanheimo)

Kakolafunikularen, Kino Regina, Liisankatu, Mörkö, Pasi Kuikka Oy, Puhti ja Väylävirasto. Nämä ovat Vuoden nimi 2019 -finaaliin valitut nimet. Perustelut on julkaistu nimistöntutkimuksen päivien verkkosivuilla.

Vuoden nimi on tunnustuspalkinto, joka myönnetään kuluneen vuoden aikana esillä olleelle hyvälle nimelle.

Vuoden nimi 2019 valitaan seitsemän finaaliin valitun nimen joukosta Nimistöntutkimuksen päivillä järjestettävässä lippuäänestyksessä, johon voivat osallistua kaikki tapahtuman osallistujat.

Palkinnon voittaja julkistetaan yleisölle Nimistöntutkimuksen päivillä perjantaina 1. marraskuuta klo 15.30. Helsingin yliopisto julkaisee valinnasta tiedotteen verkkosivuillaan.

Vuoden nimi -palkinnolla halutaan nostaa esille onnistuneita nimivalintoja ja kiinnittää huomiota nimenannon merkitykseen yhteiskunnassa. Palkinnon saaja voi edustaa mitä tahansa erisnimikategoriaa, kuten paikan-, henkilön-, yritys- tai tuotenimiä. Palkinto jaetaan nyt kolmatta kertaa. Vuonna 2017 Vuoden nimeksi valittiin Tampereen yliopisto ja vuonna 2018 Helsingi Sõnumid, Maaelu tulevik ja Pealinnaleht.

Nimistöntutkimuksen päivillä kuullaan alan uusimmasta tutkimuksesta

Nimistöntutkimuksen päivät järjestetään Helsingin yliopistolla 31.10–1.11. Tapahtumassa kuullaan esitelmiä muun muassa keskiaikaisista henkilönnimistä, Helsingin jalankulku- ja pyöräteiden nimistä, Suomen venäjänkielisten lasten etunimistä sekä rumien paikannimien hyödyntämisestä matkailumainonnassa.

Nimistöntutkimuksen päivät järjestetään vuosittain Helsingin yliopistolla. Tapahtuma järjestetään nyt 22. kerran. Ohjelma kokonaisuudessaan on nähtävissä tapahtuman verkkosivuilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Tutkija Lasse Hämäläinen

040 7428373

lasse.j.hamalainen@helsinki.fi

Kuvat

Kuva: Suomen jääkiekkoliitto (Marko Anttila), Niina Niskanen (Liisankadun katukyltti) ja Wikimedia Commons (Regina Linnanheimo)
Kuva: Suomen jääkiekkoliitto (Marko Anttila), Niina Niskanen (Liisankadun katukyltti) ja Wikimedia Commons (Regina Linnanheimo)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa se on ollut toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Historiallista lehtiaineistoa opettajille suunnattuun Finna Luokkahuoneeseen6.5.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Kansalliskirjaston digitoimista sanoma- ja aikakauslehdistä on koottu aineistopaketti Finna Luokkahuoneeseen. Luokkahuone on erityisesti opettajille suunnattu palvelu, joka tarjoaa erilaisiin aineistoihin pohjautuvia valmiita opetussisältöjä. Opettajille räätälöidyt lehtiaineistot ja tehtäväideat mahdollistavat nyt ainutlaatuisen tavan kurkistaa historiaan esim. äidinkielen tai historian opetuksen lomassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme