Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Yhteenveto nuorten auttamisoperaatiosta vappuna

Jaa

Helsingin kaupungin nuorisopalvelut järjesti vappuaaton iltana ja yönä alle 18-vuotiaiden nuorten auttamisoperaation. Partiot liikkuivat laajasti koko kaupungin alueella.

Auttamisoperaatiota johtivat Helsingin kaupungin nuorisopalvelut, Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piirit sekä poliisi. Operaatioon osallistuivat myös Saapas-toiminta, Aseman Lapset, Vantaan ja Espoon kaupungit, Helsingin seurakuntien erityisnuorisotyö Snellu sekä ensihoito.

Operaation tarkoituksena oli kohdata ulkona liikkuvia nuoria ja tarjota heille tarvittaessa keskustelu- tai muuta apua. Partiointia tehtiin n. klo 15.00-02.00 välisenä aikana. Illan ja yön aikana kohdattiin 2983 nuorta.

Operaatioon osallistujat 124 nuoriso-ohjaajaa ja 68 yhteistyökumppania. Nuorisopalveluiden työntekijöitä oli mukana enemmän kuin koskaan aikaisemmin operaation historiassa. 

"Kaiken kaikkiaan operaatio sujui hyvin. Tänä vappuna nuoria pystyttiin auttamaan niin, että ketään ei tarvinnut viedä ensihoitoon. Poliisin mukanaolo operaation johdossa nopeutti tilanteisiin reagoimista," kertoo aluepäällikkö Heidi Hållman Helsingin nuorisopalveluista.

Vappuaaton jälkeen jalkautuva nuorisotyö jatkuu normaalilla rytmillä ja  miehityksellä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Heidi Hållman
aluepäällikkö, nuorisopalvelut
heidi.hallman@hel.fi
puh. 040 670 0038

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme