Jyväskylän yliopisto

Yhteiset kestävyysopinnot avautuvat Itä-Suomen, Jyväskylän ja Turun yliopistojen opiskelijoille

Jaa

Itä-Suomen, Jyväskylän ja Turun yliopistojen opiskelijat voivat syksystä alkaen suorittaa yhteisiä kestävyysopintoja, jotka liittyvät monitieteisesti ympäristöön, kestävyyteen ja vastuullisuuteen. Kestävyysopinnot ovat avoimia kaikille kumppaniyliopistojen tutkinto-, jatko- ja vaihto-opiskelijoille.

– Kestävyysopintojen verkosto avaa opiskelijoille mahdollisuuden opiskella kestävyyteen liittyviä opintojaksoja eri korkeakouluista ja tiedekunnista. Verkoston avulla tiivistämme korkeakoulujen yhteistoimintaa ja laajennamme opiskelijoille tarjolla olevien opintojaksojen määrää, kertoo verkoston koordinaatioryhmän puheenjohtaja, yliopistonlehtori Outi Ratamäki Itä-Suomen yliopistosta.

Kolmen yliopiston perustama kestävyysopintojen verkosto on pilotointivaiheessa, ja verkostoon on mahdollista liittää lisää kansallisia korkeakouluja lukuvuodelle 2023–2024.

Ensimmäinen haku opintoihin syksyllä

Kestävyysopintojen ensimmäinen hakukierros on avautunut, ja opintojaksoille voi hakea jatkossa kaksi kertaa lukuvuoden aikana.

Kestävyysopintojen kurssivalikoimaan voi tutustua osoitteessa www.kestavyysopinnot.fi/. Opiskelija voi vapaasti valita kurssitarjottimelta yhden tai useamman kurssin mielenkiintonsa mukaan. Useimpiin opintojaksoihin voi osallistua etänä tai verkon kautta.

Opiskelijat voivat suorittaa kestävyysopintoja ilman, että kurssit sisältyvät omiin pää- ja sivuaineopintoihin. Jos opiskelija haluaa kurssit osaksi pää- ja sivuaineopintojaan, hänen tulee sopia kestävyysopintojen sovittamisesta pää- ja sivuaineopintoihinsa opintokokonaisuudesta vastaavan henkilön kanssa omassa yliopistossaan.

Jyväskylän yliopiston tarjonta kehittyy

Jyväskylän yliopiston tarjoamat opintojaksot ovat osa Vastuullisuus ja kestävä kehitys työelämässä -opintokokonaisuutta, joka toteutetaan avoimen yliopiston kautta.

- Verkostoon tarjottavia opintojaksoja lisätään tulevaisuudessa, kun kaikille opiskelijoille tarjottava kestävyysteemainen vapaasti valittavien opintojen kokonaisuus valmistuu, kertoo JYU.Wisdomin koulutuskoordinaattori Mikael Puurtinen.

Lisätietoja:

Outi Ratamäki, Kestävyysopintojen verkoston koordinaatioryhmän puheenjohtaja, Itä-Suomen yliopisto, outi.ratamaki@uef.fi, p. 050 465 1592

Mikael Puurtinen, Kestävyysopintojen verkoston koordinaattori, Jyväskylän yliopisto, mikael.puurtinen@jyu.fi, p. 050 4777 881

Timo Vuorisalo, Kestävyysopintojen verkoston koordinaattori, Turun yliopisto, timovuo@utu.fi, 050 466 7152

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme