Jyväskylän yliopisto

Yhteishaku alkaa: Uutena tarjolla teknologiajohtaminen 

Jaa
Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku on käynnissä 15.–30.3.2023. Jyväskylän yliopistossa on tarjolla 2501 aloituspaikkaa 93 hakukohteessa kuudessa tiedekunnassa ja Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa. Suosituimpia koulutusalojamme ovat kauppatieteet, psykologia, luokanopettajan koulutus sekä liikuntapedagogiikka.

Uutuutena Jyväskylän yliopistossa on tarjolla teknologiajohtamisen kandidaatti- ja diplomi-insinööriohjelma, joka kokoaa yhteen tekniikan ammattitaidon, asiantuntijaryhmien johtamisen ja liiketalouden. Tutkinto-ohjelmasta valmistuu diplomi-insinöörejä, joilla on valmiudet toimia vaativissa teknologia-alan asiantuntija- ja johtotehtävissä. Toinen hakukohdeuutuus on historian maisteriohjelma. Aikaisemmin tarjolla on ollut vain historian kandi- ja maisteriohjelma.  

Valtaosa uusista kandidaatti- ja maisteriopiskelijoista valitaan ylioppilastodistuksen perusteella. Osuus vaihtelee Jyväskylässä hakukohteittain 51–92 % välillä, yksi hakukohde valitsee kaikki opiskelijat todistuksen perusteella. Todistusvalinnan paikoista suurin osa on varattu ensikertalaisille hakijoille, hakukohteesta riippuen 52–100 % paikoista. 

Haku avoimen väylältä yliopistoon avoinna yhteishaun aikana 

Todistusvalinnan ja valintakokeiden ohella yliopiston kandi- ja maisteriohjelmiin voi hakea myös avoimen väylän kautta, kun hakija on suorittanut kunkin ohjelman valintaperusteissa vaadittavat opinnot. Jyväskylän yliopiston tiedekuntiin on tällä hetkellä yhteensä 33 avoimen väylää. Keväällä 2023 valtaosaan avoimen väylän hakukohteista haetaan korkeakoulujen kevään yhteishaun aikana järjestettävässä yliopistojen yhteisessä avoimen väylän erillishaussa. Poikkeuksena ovat kasvatusalan yhteisvalinnan hakukohteet ja terveystieteiden maisteriohjelmien avoimen väylät, jotka ovat mukana korkeakoulujen kevään 2023 toisessa yhteishaussa.  

Erillishaun hakuaika on sama kuin yhteishaussa ja haku tapahtuu Opintopolku.fi-palvelussa. Yliopistot julkaisevat avoimen väylän hakukohteiden tuloksia eri aikoihin, kuitenkin viimeistään perjantaina 7.7.2023.  

Hakuaika päättyy 30.3.  

Voit hakea tutkinto-ohjelmiimme Opintopolku.fi-palvelussa keskiviikosta 15.3. alkaen. Tutustu yliopiston monipuoliseen koulutustarjontaan verkkosivuillamme: jyu.fi/hae. Voit hakea yliopistojen avoimen väylän erillishaussa sekä yhteishaussa kummassakin enintään kuuteen hakukohteeseen. 

Yhteishaun sekä yliopistojen avoimen väylän erillishaun hakuaika päättyy 30.3.2023 klo 15.00. Todistusvalintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 29.5.2023. Muiden kuin todistusvalintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 7.7.2023. 

 

Lisätietoja 

Koulutuspalvelujohtaja Mari Ikonen, puh. 040 805 4678, mari.a.ikonen@jyu.fi 

Suunnittelija Maria Kotiranta, puh. 040 805 4926, maria.j.kotiranta@jyu.fi 

 

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Uutta tietoa kalataloudesta, kestävästä kalastuksesta ja kalanviljelystä20.3.2023 08:03:00 EET | Tiedote

Kansallisilla kalapäivillä sinut parhaana palkitaan, lauloi Ultra Bra -yhtye hauesta. Jyväskylän yliopiston ja Luonnonvarakeskuksen järjestämillä Kansallisilla kalatutkimuspäivillä 20.–21.3.2023 ei tällä kertaa palkita ketään, mutta esillä on muun muassa kalastuksen kestävyys ja kalakantojen tila, hylkeet ja kaupallinen kalastus Itämerellä, kalojen vierasaineet ja niiden vaikutukset, kalankasvatuksen prosessivesien puhdistaminen, ravinteiden talteenotto ja kalojen hyvinvointi sekä lohikalojen elinympäristöt ja ekologia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme