Kainuun ELY-keskus

Yhteistyössä alueen parhaaksi

Jaa
Sidosryhmät arvioivat Kainuun ELY-keskusta aktiivisena ja yhteistyökykyisenä kumppanina. ELY-keskusten sidosryhmätutkimuksen tulokset vuodelta 2021 on julkaistu.

Kahden vuoden välein toteutettavan valtakunnallisen sidosryhmätutkimuksen tulokset kertovat, että sidosryhmät arvostivat Kainuun ELY-keskuksen merkitystä yhteistyökumppanina (4,64, asteikolla 1-5). Kainuun ELY-keskus toimii useissa verkostoissa ja kehittää yhdessä sidosryhmien ja kumppaneiden kanssa alueen elinvoimaa, hyvinvointia ja elinympäristöä.

”Kainuun ELY-keskuksen sidosryhmät pitävät yhteistyötä ELY-keskuksen kanssa erittäin tärkeänä ja ovat tyytyväisiä yhteistyöhön”, ylijohtaja Jaana Korhonen iloitsee. ”Tutkimuksen tulokset osoittivat, että ELY-keskus koetaan alueella yhteistyökykyisenä kumppanina sekä vaikuttavana ja laadukkaana toimijana”, Korhonen jatkaa.

Sidosryhmätutkimuksen vastaajat arvostivat korkealle asiantuntijoiden osaamista (4,43) sekä ELY-keskuksen asiantuntevuutta sidosryhmäyhteistyössä (4,36). Lisäksi kyselyn arvioinnissa ilmeni, että asiantuntijoita on helppo lähestyä ja he toimivat asiakaslähtöisesti.

Yhteistyö on aina ollut luonteva osa ELY-keskuksen toimintaa ja sen merkitys on korostunut entisestään. ”Kehitämme yhteistyötä aktiivisesti tavoitteenamme parantaa ja tehostaa omaa toimintaamme alueen parhaaksi”, Korhonen kertoo.

Kaikkien vastanneiden antama arvosana ELY-keskusten kokonaistyytyväisyydestä oli 4,0. Kainuun ELY-keskuksen kokonaistyytyväisyys arvioitiin valtakunnan tasoa korkeammalle (4,17), joka nousi aiemmasta tutkimuksesta (4,05/2019).

Verkostoyhteistyöllä pitkät perinteet maaseudun kehittämisessä Kainuussa

”Kainuussa on pitkät perinteet ja yhteen hiileen puhaltamisen malli maaseudun kehittämisessä”, kertoo kehittämispäällikkö Juha Määttä Kainuun ELY-keskuksesta.

Kainuun maaseuturyhmä koostuu alueen eri toimijoista kuten kuntien, viranomaisten, koulutuksen, eri järjestöjen sekä keskeisten maaseudun kehittämisohjelmien edustuksesta. Maaseuturyhmä osallistuu muun muassa maaseudun kehittämiseen ja kehittämisohjelmien valmisteluun Kainuussa. ”Maaseuturyhmän kannanottoja on kuultu myös valtakunnallisissa maaseudun kehittämisohjelmiin liittyvissä valmisteluissa kaikilla ohjelmakausilla”, Määttä jatkaa.

MTK Pohjois-Suomi ry:n kenttäpäällikkö Markku Karjalainen kiittelee maaseuturyhmän toimintaa ja yhteistyötä Kainuussa. ”Tiedonkulku on sujuvaa kaikkiin suuntiin ja ryhmässä kuunnellaan ja vaihdetaan näkökulmia avoimesti. Samalla myös me voimme tiedottaa omia sidosryhmiä ajankohtaisista asioista ja välittää tietoa eteenpäin, mitä kentällä tapahtuu”, Karjalainen kommentoi.

Joka toinen vuosi toteutettava valtakunnallinen ELY-keskusten sidosryhmätutkimus toteutettiin nyt kuudennen kerran. Kyselyyn osallistui 1792 vastaajaa. Vastaajat koostuvat ELY-keskusten viranomaiskumppaneista, muista kumppaneista ja palveluntuottajista. Sidosryhmätutkimuksessa 47 vastaajaa arvioi Kainuun ELY-keskuksen toimintaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kainuun ELY-keskus


ylijohtajan sijainen, johtaja Sari Myllyoja
p. 0295 023 833, sari.myllyoja@ely-keskus.fi


kehittämispäällikkö Juha Määttä,
p. 0295 023 574, juha.s.maatta@ely-keskus.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kainuun ELY-keskus
Kainuun ELY-keskus
Kalliokatu 4
87100 Kajaani

029 502 3500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kainuu

Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Liikenteeseen ja infrastruktuuriin liittyvät palvelut Kainuun alueelle tarjoaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kainuun ELY-keskus

Kainuulaiset yritykset tarvitsevat osaavaa työvoimaa investointi- ja kehittämismahdollisuuksien toteuttamiseen25.5.2023 09:35:00 EEST | Tiedote

Pitkään kestänyt poikkeusaika ei ole merkittävästi kasvattanut työttömyyttä Kainuussa. Haasteena on sen sijaan useiden alojen työvoimapula, joka todennäköisesti pahenee entisestään mittavien eläköitymisten vuoksi tulevina vuosina. Konkreettiset toimenpiteet osaavan työvoiman turvaamiseksi ovat tarpeellisia. Alueelliset kehitysnäkymät keväältä 2023 on julkaistu.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme