Yksi kasvokkainen tapaaminen riittää – Jyväskylän yliopisto tuo esiin kansainvälisten hankkeiden ympäristöjalanjäljen

Erasmus + -rahoitteisessa ONE Meeting -hankkeessa on osoitettu, että kansainvälinen hanketyö voi onnistua yhdistämällä digivälineiden tehokas käyttö ja yksi kasvokkainen hanketapaaminen. Hankkeen tuloksena syntynyt ympäristöjalanjälkeä pienentävä toimintamalli esitellään 27.9. Jyväskylän yliopiston tapahtumassa.
Opitaan toisiltamme – enemmän irti digitaalisesta yhteistyöstä -työpaja järjestetään Jyväskylän yliopiston Ruusupuistossa (Lucina RUUC101 -sali) tiistaina 27.9.2022 klo 9.30–13.00.
Työpajassa esitellään ONE Meeting -hankkeessa kuratoitu työkalujen ja aineistojen kokoelma, joka ohjaa kohti kestävämpää kansainvälistä hanketyötä ja auttaa pienentämään matkustamisen tuottamaa ympäristöjalanjälkeä.
Tilaisuus on suunnattu erityisesti hankehakemusten kirjoittajille, hanketyön ammattilaisille ja sellaiseksi tähtääville.
”Työpajassa harjoitellaan toimintamallin käyttöönottamista ja jaetaan parhaita käytäntöjä digitaalisen vuorovaikutuksen tehostamiseksi”, kertoo avoimen yliopiston kansainvälisten asioiden suunnittelija Päivi Kananen.
”Lisäksi ympäristötietoisuutta korostavassa työpajassa on mahdollista verkostoitua ja vertaisoppia toisilta hanketyötä aktiivisesti tekeviltä”, jatkaa yliopistonopettaja Virpi Uotinen.
”Korkeakoulujen kehittämistyö on enenevissä määrin monipaikkaista ja usein myös maantieteelliset rajat ylittävää. Siksi on tärkeää lisätä ympäristötietoisuutta ja kehittää erilaisia työtapoja, joilla hiilijalanjälkeä voidaan pienentää. Mielestäni ONE Meeting -hankkeessa kehitetyn toimintamallin tulisi olla kansainvälisen hanketyön uusi normaali. Toimintamalli tukee Jyväskylän yliopiston uuden ympäristöohjelman tavoitteiden saavuttamista”, toteaa Avoimen yliopiston johtaja Jukka Lerkkanen.
Ohjelma
9.30–10.00 Aamukahvi ja verkostoituminen
Ruusupuiston ala-aula. Kahvitus on osallistujille maksuton.
10.00–10.30 ONE Meeting -toimintamallin esittely
The Business Case esittelee aineistoja, joita voit käyttää oman toimintasi arviointiin. Opit kuinka voit edistää ympäristöystävällisiä työtapoja ja pienentää hiilijalanjälkeä työssäsi. Tutustut MyClimate-työkaluun ja uudenlaisiin virtuaalisiin toimintatapoihin projektikokousten järjestämisessä.
Virtual Toolkitissä esitellään projektityöhön sopivia työkaluja, joita kokeneet eurooppalaiset projektipäälliköt käyttävät.
All-you-need-to-know Guide esittelee ONE Meeting -toimintamallin. Opit suunnittelemaan ja toteuttamaan projekteja siten, että projektin aikana järjestetään vain yksi kasvokkain tapaaminen.
10.30–12.00 Kuinka saada parhaat tehot irti ONE Meeting -aineistoista?
Työpajatyöskentely
12.00–13.00 Lounas
Ruusupuistossa ravintola Unossa. Lounas on osallistujille maksuton.
Ilmoittautuminen työpajaan:
ONE Meeting -hankkeen tuotokset:
Yhteyshenkilöt
Päivi Kananen, suunnittelija / International Coordinator
paivi.kananen@jyu.fi
+358 50 443 2350
Virpi Uotinen, yliopistonopettaja / University Teacher
virpi.uotinen@jyu.fi
+358 40 576 7782
Kuvat

Tietoja julkaisijasta
Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto
Taiteen ja kulttuurin valtionavustusten leikkaukset uhkaavat toiminnan kehittämistä ja kansainvälistymistä, todetaan tuoreessa tutkimuksessa25.6.2025 12:05:37 EEST | Tiedote
Taiteen ja kulttuurin (harkinnanvaraisten) valtionavustusten leikkaukset koettelevat lähes kaikkia tukea saavia organisaatioita, erityisesti yhdistyksiä. Vaikka leikkaukset heikentävät perustoimintaa, ne rajoittavat ennen kaikkea toiminnan kehittämistä ja kansainvälistymistä, todetaan Jyväskylän yliopiston tuoreessa tutkimuksessa. Selvityksen tilasi opetus- ja kulttuuriministeriö.
Jyväskylän yliopiston uusi diagnostisten terveystieteiden maisteriohjelma tarjoaa jatkotutkintoväylän bioanalyytikoille ja röntgenhoitajille25.6.2025 07:05:00 EEST | Tiedote
Jyväskylän yliopistossa alkaa täysin uusi diagnostisten terveystieteiden maisteriohjelma, joka tarjoaa jatkokoulutusmahdollisuuden erityisesti bioanalyytikoille ja röntgenhoitajille. Vastaavaa tiedeyliopistotasoista koulutusta ei Suomessa ole muualla tarjolla.
Sosiaali- ja terveysministeriöltä 1,1 miljoonaa euroa rahoitusta Jyväskylän yliopiston sosiaalityön tutkimushankkeille24.6.2025 09:24:49 EEST | Tiedote
Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt valtionavustusta 18 sosiaalityön yliopistotasoiselle tutkimushankkeelle. Tutkimushankkeiden tavoitteena on vahvistaa sosiaalityön ja sosiaalihuollon vaikuttavuutta, laatua ja asiakasturvallisuutta sekä asiakkaiden osallisuutta ja toimijuutta sosiaalihuollossa.
Jyväskylän Kesän puheohjelmassa pohditaan sivistyksen merkitystä ajassa24.6.2025 07:45:00 EEST | Tiedote
Tänä vuonna Jyväskylän Kesän sivistys-teemaisessa puheohjelmassa tarkastellaan muun muassa sananvapauden ja vastuun suhdetta, koulutuksen ja demokratian tulevaisuutta sekä arkkitehtuurin roolia yhteiskunnassa. Festivaaliviikolla 2.–7.7.2025 voi osallistua myös tiedettä ja taidetta yhdistävälle luontoretkelle, jaloitella ajatuksiaan filosofien opastamana, tutustua niityn perustamiseen niittytalkoisiin osallistumalla.
Sivistyksen vuoksi -kirjan tavoitteena on sivistyneen elämän kunnianpalautus: Tervetuloa kirjan julkistamistilaisuuteen Jyväskylän Kesän avajaispäivänä ke 2.7.23.6.2025 09:09:04 EEST | Tiedote
Sivistys ei kuulu vain harvoille ja valituille, vaan meille kaikille. Sivistyksen vuoksi -kirjan kantava ajatus on, että sivistyksen tavoittelu niin yksilön kuin yhteiskunnan tasolla rakentaa merkityksellistä, hyvää elämää. Kirjan 32 kirjoittajaa käsittelevät sivistystä eri näkökulmista kirkastaen sivistyksen olemusta, kielen ja kulttuurin sivistävää voimaa, ruumiin sivistystä, polarisaation ja sivistyksen suhdetta sekä sivistyksen merkitystä yksilöllisenä ja yhteiskunnallisena tavoitteena. Kirjoittajajoukkoon kuuluvat muun muassa Tarja Halonen, M. A. Numminen, Jarkko Martikainen, Kirsi Piha, Juha Hurme, Julia Thurén ja Piia Viitanen.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme