Jyväskylän yliopisto

Yksi kasvokkainen tapaaminen riittää – Jyväskylän yliopisto tuo esiin kansainvälisten hankkeiden ympäristöjalanjäljen

Jaa

Kansainvälisissä hankkeissa on yleensä useita tapaamisia ympäri Eurooppaa. Lentomatkustaminen aiheuttaa suuret hiilidioksidipäästöt vuosittain. Tämä on ristiriidassa Euroopan komission asettamien ilmastotavoitteiden kanssa. Jyväskylän yliopiston työpajassa 27.9 annetaan vinkkejä digitaalisen yhteistyön tehostamiseksi ja esitellään kaksi vuotta kestäneen ONE Meeting -hankkeen tuloksena syntynyt yhden hanketapaamisen toimintamalli hankeasiantuntijoille. Yliopistossa toimintamalli ja aineistot ovat osaltaan edistämässä kehitystä, jolla pyritään kohti resurssiviisaampaa tulevaisuutta.

Ruusupuisto ulkokuva (Martti Minkkinen)
Ruusupuisto ulkokuva (Martti Minkkinen)

Erasmus + -rahoitteisessa ONE Meeting -hankkeessa on osoitettu, että kansainvälinen hanketyö voi onnistua yhdistämällä digivälineiden tehokas käyttö ja yksi kasvokkainen hanketapaaminen. Hankkeen tuloksena syntynyt ympäristöjalanjälkeä pienentävä toimintamalli esitellään 27.9. Jyväskylän yliopiston tapahtumassa.

Opitaan toisiltamme – enemmän irti digitaalisesta yhteistyöstä -työpaja järjestetään Jyväskylän yliopiston Ruusupuistossa (Lucina RUUC101 -sali) tiistaina 27.9.2022 klo 9.30–13.00.

Työpajassa esitellään ONE Meeting -hankkeessa kuratoitu työkalujen ja aineistojen kokoelma, joka ohjaa kohti kestävämpää kansainvälistä hanketyötä ja auttaa pienentämään matkustamisen tuottamaa ympäristöjalanjälkeä.

Tilaisuus on suunnattu erityisesti hankehakemusten kirjoittajille, hanketyön ammattilaisille ja sellaiseksi tähtääville.

”Työpajassa harjoitellaan toimintamallin käyttöönottamista ja jaetaan parhaita käytäntöjä digitaalisen vuorovaikutuksen tehostamiseksi”, kertoo avoimen yliopiston kansainvälisten asioiden suunnittelija Päivi Kananen.

”Lisäksi ympäristötietoisuutta korostavassa työpajassa on mahdollista verkostoitua ja vertaisoppia toisilta hanketyötä aktiivisesti tekeviltä”, jatkaa yliopistonopettaja Virpi Uotinen.

”Korkeakoulujen kehittämistyö on enenevissä määrin monipaikkaista ja usein myös maantieteelliset rajat ylittävää. Siksi on tärkeää lisätä ympäristötietoisuutta ja kehittää erilaisia työtapoja, joilla hiilijalanjälkeä voidaan pienentää. Mielestäni ONE Meeting -hankkeessa kehitetyn toimintamallin tulisi olla kansainvälisen hanketyön uusi normaali. Toimintamalli tukee Jyväskylän yliopiston uuden ympäristöohjelman tavoitteiden saavuttamista”, toteaa Avoimen yliopiston johtaja Jukka Lerkkanen.

Ohjelma

9.30–10.00 Aamukahvi ja verkostoituminen
Ruusupuiston ala-aula. Kahvitus on osallistujille maksuton.

10.00–10.30 ONE Meeting -toimintamallin esittely

The Business Case esittelee aineistoja, joita voit käyttää oman toimintasi arviointiin. Opit kuinka voit edistää ympäristöystävällisiä työtapoja ja pienentää hiilijalanjälkeä työssäsi. Tutustut MyClimate-työkaluun ja uudenlaisiin virtuaalisiin toimintatapoihin projektikokousten järjestämisessä.

Virtual Toolkitissä esitellään projektityöhön sopivia työkaluja, joita kokeneet eurooppalaiset projektipäälliköt käyttävät.

All-you-need-to-know Guide esittelee ONE Meeting -toimintamallin. Opit suunnittelemaan ja toteuttamaan projekteja siten, että projektin aikana järjestetään vain yksi kasvokkain tapaaminen.

10.30–12.00 Kuinka saada parhaat tehot irti ONE Meeting -aineistoista?
Työpajatyöskentely

12.00–13.00 Lounas
Ruusupuistossa ravintola Unossa. Lounas on osallistujille maksuton.

Ilmoittautuminen työpajaan:

ONE Meeting -hankkeen tuotokset:

Yhteyshenkilöt

Päivi Kananen, suunnittelija / International Coordinator
paivi.kananen@jyu.fi
+358 50 443 2350

Virpi Uotinen, yliopistonopettaja / University Teacher
virpi.uotinen@jyu.fi
+358 40 576 7782

Kuvat

Ruusupuisto ulkokuva (Martti Minkkinen)
Ruusupuisto ulkokuva (Martti Minkkinen)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös: Hybridihälytysmallilla voidaan tehostaa hybridiuhkiin varautumista21.9.2022 08:00:00 EEST | Tiedote

Yhteiskunnan digitalisaatio ja maailmanpolitiikan ennustamattomuus kasvattavat tarvetta kriittisen infrastruktuurin ja ihmisten suojaamiseen kyber- ja hybridiuhkia vastaan. Jussi Simon väitöstutkimus esittelee päätöksentekijöille ja turvallisuusviranomaisille työkaluksi luodun hybridihälytysmallin, jonka tarkoituksena on pyrkiä tehostamaan tilannetietoisuuden ylläpitoa mahdollisessa häiriötilanteessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme