Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Yksityisen opetusalan ja ammatillisten aikuiskoulutuskeskusten sovintoesitys hyväksyttiin, alan lakot peruuntuvat

Jaa

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja muut yksityisen opetusalan ja ammatillisten aikuiskoulutuskeskusten henkilöstöä edustavat järjestöt ovat hyväksyneet valtakunnansovittelijan sovintoesityksen. Myös työantajaa edustava Sivistystyöantajat on hyväksynyt esityksen eli alan työriita ratkeaa ja suunnitellut lakot peruuntuvat.

Yksityisen opetusalan ja ammatillisten aikuiskoulutuskeskusten työriita on päättänyt. Alalle suunnitellut lakot peruuntuvat ja ylityö- ja vuoronvaihtokielto päättyvät välittömästi.

Sovittelija Jukka Ahtela teki sovintoesityksen kiistassa perjantaiaamuna 2. maaliskuuta. Sekä henkilöstöä edustavat järjestöt että työnantajaa edustava Sivistystyönantaja hyväksyivät esityksen samana päivänä.

Ehdotuksen sopimuskausi on 1.3.2018–31.3.2020. Lisäksi sopimusta voidaan jatkaa 31.3.2021 asti, jos osapuolet näin haluavat.

Sopimukseen kuuluu palkankorotuksia, joista suuri osa maksetaan yleiskorotuksina.

  • 1.5.2018 maksetaan yleiskorotus 1,2%, paikallinen erä 0,3%.
  • 1.5.2019 maksetaan yleiskorotus 1,1 prosenttia, paikallinen erä 0,4.

Sopimukseen korotetaan luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen palkkioita 4 prosentilla.

Lisätietoja

sopimustoimitsija Erika Mattsson 0400 461 411
sopimustoimitsija Laura Tuominen 050 4092 460

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n yli 200 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Kunta-yt:t ovat vain jäävuoren huippu, kuntien rahoituspohja turvattava välittömästi24.3.2019 11:00:00 EETTiedote

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL vaatii kuntien vakavien rahoitusongelmien ratkaisemista välittömästi uuden hallituskauden aluksi. Sipilän hallituksen tekemät rajut leikkaukset kuntien rahoituspohjaan ovat ajaneet kunnat kestämättömään tilanteeseen. Jäävuoren huippuja tästä ovat esimerkiksi Rovaniemen (https://yle.fi/uutiset/3-10663463) ja Kouvolan (https://yle.fi/uutiset/3-10700356) yt-neuvottelut.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme