Suomen museoliitto

Yli 250 museoalan ammattilaista ja vaikuttajaa Museopäiville Vaasaan

Jaa

Valtakunnalliset museopäivät järjestetään Vaasassa ensi viikolla 23.–25.5. Yli 250 museoalan ammattilaisen ja vaikuttajan vuotuisilla tapahtumapäivillä kuullaan vaikuttavaa museoasiaa teemalla Euroopan ajankohtaisimmat museot 2030? Ohjelmassa on Vuoden museon palkitseminen, ajankohtaisia puheenvuoroja, keskustelutilaisuuksia sekä Suomen museoliiton 95. vuosikokous.

Vuoden museo 2018 palkitaan

Museopäivät huipentuu torstaina 24.5. Museopalkintogaalaan. Gaalassa palkitaan Vuoden museo 2018. Finalisteja ovat Aineen taidemuseo Torniosta, Muumimuseo ja Pelimuseo Tampereelta, Suomen Ilmailumuseo Vantaalta, EMMA – Espoon modernin taiteen museo sekä Suomen kansallismuseo Helsingistä. 

Vuoden museojulkaisu 2018 -finaalissa ovat: Ainolasäätiön Ainola, Suomen kansallismuseon Julkinen ja kätketty Suomi, Hotelli- ja ravintolamuseon Nautinnon nälkä,Espoon modernin taiteen museo EMMAn Rut Bryk – Elämän taide ja Tekniikan museon Tekniikan maa.

Kansainvälisiä näkökulmia tuovat: Jette Sandahl, Berndt Arell ja Miapetra Kumpula-Natri

Tanskalainen Jette Sandahlon museoalan moniosaaja, joka on julkaissut paljon ja ollut pitkään mukana ICOMin ja European Museum Forumin toiminnassa. Hän pohtii puheenvuorossaan museon käsitettä ja tehtävää nykyaikaisessa muuttuvassa yhteiskunnassa. 

Useiden taidemuseoiden johtajana ja kulttuurialojen luottamustehtävissä Suomessa ja Ruotsissa toiminut Berndt Arell puhuu uudesta museopolitiikasta Ruotsissa. Mikä suomalaisia ja ruotsalaisia yhdistää ja erottaa? Mikä naapurimme museopoliittisessa keskustelussa juuri nyt on erityisen kiinnostavaa?

Euroopan parlamentin jäsen Miapetra Kumpula-Natrin aihe on Museot ja kulttuuriperintö eurooppalaisessa kontekstissa.Kaupan ja palvelujen kehittämiseen erikoistunut Mikko Tapanainenpuhuu museoiden brändäämisestä aiheella Suomalaiset museot – Loistavin museobrändi Euroopassa 2030?

Media on tervetullut seuraamaan Museopäiviä ja haastattelemaan puhujavieraita ja museoalan päättäjiä. Haastattelupyynnöt kannattaa esittää mahdollisimman ajoissa, jotta niihin voidaan vastata parhaalla mahdollisella tavalla. 

Tapahtuman järjestävät Suomen museoliitto, Vaasan kaupunki ja Vaasan kaupungin museot.

Museopäivien ohjelma 

Vuoden museo 2018 -finalistien esittelyvideo

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ohjelmasta

Leena Tokila

Koulutus- ja kehittämisjohtaja, Suomen museoliitto

Leena.tokila@museoliitto.fi
040 534 6232

Median haastattelupyynnöt ja ilmoittautumiset tapahtumaan

Nelli Korpi

Viestintäpäällikkö, Suomen museoliitto

Nelli.korpi@museoliitto.fi

0444 300 704

Ulla Kalliokoski


Tp. markkinointisuunnittelija

Vaasan kaupunki

Ulla.kalliokoski@vaasa.fi

040 646 4044


Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen museoliitto
Annankatu 16 B 50
00120 HELSINKI

http://www.museoliitto.fi

Suomen museoliitto on museoalan keskusjärjestö. Sen 203 yhteisöjäsentä ylläpitävät yli 400 ammattimaisesti hoidettua museokohdetta: kulttuurihistoriallisia museoita, taidemuseoita ja tiedekeskuksia. Museoliitto valvoo museoiden etua, edustaa museoita alan yhteisissä kysymyksissä ja toimii museoiden yhteistyöverkostona.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen museoliitto

Kulta ry: Taiteen ja kulttuurin kentällä kaikki toimijat ovat kohtalonyhteydessä toisiinsa6.2.2019 09:53:21Tiedote

Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry yhtyy opetus- ja kulttuuriministeriössä valmisteltujen Taide- ja taiteilijapoliittisten suuntaviivojen päätavoitteeseen: taide yhteiskunnan ytimeen. Myös selvä tavoite kulttuuribudjetin kasvattamisesta prosenttiin valtion budjetista on erinomainen. Samoin kannatamme tavoitetta vahvistaa kulttuurin ja taiteen roolia muiden ministeriöiden toimialoilla, sillä se kasvattaa kulttuuripolitiikan painoarvoa vastaamaan kulttuurin ja taiteen yhteiskunnallista merkitystä.

Arkistot, kirjastot ja museot tyytyväisiä tietosuojalakiin – julkaisuoikeus kaipaa täsmennystä14.11.2018 14:57:45Tiedote

Kirjastojen, arkistojen ja museoiden yhteisen KAM-juridiikkaryhmän mukaan kansallinen tietosuojalaki on toteutumassa siten, että se antaa muistiorganisaatioille hyvät edellytykset henkilötietoja sisältävien kulttuuriperintöaineistojen käsittelyyn yleishyödyllisessä arkistointitarkoituksessa. Henkilötietoja sisältävän kulttuuriperintöaineiston julkaisemisen mahdollistava nimenomainen säännös olisi kuitenkin tärkeä lisäys.

Näyttelypalkkiokokeilu on onnistunut – Suomen museoliitto, Ornamo ja Suomen Taiteilijaseura kannattavat hyvän käytännön laajentamista25.10.2018 11:02:46Tiedote

Opetus- ja kulttuuriministeriön näyttelypalkkiokokeilun toinen hakukierros on osoittautunut onnistuneeksi. Rahoituksen ansiosta yli puolet Suomen taidemuseokohteista maksaa taiteilijoille korvauksen näyttelyn pitämisestä. Museoita edustava Suomen museoliitto sekä visuaalisen alan järjestöt Ornamo ja Suomen Taiteilijaseura toivovatkin, että ensi vuonna kokeilu olisi entistä laajempi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme