Mellakka Helsinki

Yli tuhat ihmistä jonotti MUJIn ovilla – ensimmäiset asiakkaat saivat “kannellisen ämpärin”

Jaa

Japanilainen lifestyle-ketju MUJI avasi kauan odotetun Euroopan suurimman lippulaivamyymälänsä Helsinkiin kauppakeskus Kamppiin perjantaiaamuna klo 9.00. Paikalla oli yli 1 000 innokasta MUJI-fania odottelemassa ovien aukeamista.

Yli 1000 ihmistä jonotti MUJIin Kampin edustalla perjantaiaamuna. Kuva: Justus Hirvi / Bonzu
Yli 1000 ihmistä jonotti MUJIin Kampin edustalla perjantaiaamuna. Kuva: Justus Hirvi / Bonzu

MUJIn uusi 3 500 neliömetrin jättimyymälä avasi ovensa asiakkaille. Avajaiset houkuttelivat paikalle ennätysmäärän ihmisiä ja ensimmäiset jonottivat Kampin kauppakeskuksen edustalla jo kello viisi aamulla. MUJI lupasi 500 ensimmäiselle asiakkaalle MUJI-tuotteita sisältävän yllätyskassin. 

Koska japanilaiset ymmärtävät suomalaisten rakkauden jonottamiseen ja ilmaisiin ämpäreihin, oli yllätyskassin kylkeen painettu japaniksi teksti: “kannellinen ämpäri”. 

Koska Suomi on meille erityisen rakas maa, halusimme huomioida nämä kansalliset erityispiirteet myymälämme avajaisissa”, kertoo MUJI Europen Managing Director Takuo Nagahara idean taustasta. 

MUJIn oma sovellus ensimmäisenä Suomeen

Myymälän avajaisten yhteydessä MUJI lanseerasi myös oman applikaationsa ensimmäistä kertaa Euroopassa. MUJI passport on ilmainen älypuhelinsovellus, jonka avulla voi kerätä MUJI-maileja, käyttää etukuponkeja ja saada informaatiota MUJIsta. Sovellus tarjoaa uutisia ja lisätietoa myymälöistä ja tuotteista. 

MUJI lanseeraa useita uusia avauksia Helsingissä 

Uudessa lippulaivamyymälässä ovat edustettuina kaikki MUJIn tuotesegmentit vaatteista kodintavaroihin ja ruokatuotteista kosmetiikkaan. Erityisesti ruoka on keskeisessä osassa. Euroopan ensimmäinen MUJI-ravintola kattaa ruokaosastoineen neljäsosan koko myymälän pinta-alasta. Ravintolassa ja ruokaosastolla on tarjolla yhteensä liki sadan suomalaisen pientuottajan tarkoin valikoituja ruokatuotteita. 

Helsingissä on saatavilla myös ensimmäistä kertaa Euroopassa MUJI Labo -unisex-vaatemallisto, eri kulttuureista vaikutteita ottava Found MUJI -mallisto sekä harvinaisempia ja kokeilevia sisustusesineitä yhdistelevä mallisto MUJI IDÉE. 

Katso kuvia uudesta myymälästä! 

MUJI-pressikansio löytyy täältä.

Tietoa MUJIsta

Japanissa 1980 perustettu MUJI tarjoaa laajan valikoiman laadukkaita tuotteita, kuten kodintavaraa, vaatteita ja ruokaa. MUJI on lyhenne japanilaisesta ilmaisusta Mujirushi Ryohin, joka tarkoittaa merkittömiä laatutuotteita. 

MUJIlla on kolme pääperiaatetta, jotka ovat pysyneet samoina tähän päivään asti:

1. Materiaalien valinta

2. Prosessien virtaviivaistaminen
3. Pakkausten yksinkertaistaminenMUJIlla on maailmassa yli 900 myymälää ja yli 7000 tuotteen valikoima. MUJI on toiminut Euroopassa yli 25 vuoden ajan. 

MUJI Labo

Unisex-mallisto MUJI Labo mahdollistaa pariskuntien, sisarusten tai lasten ja vanhempien yhteisen vaatetuskonseptin. Monipuolisen malliston vaatteita voidaan käyttää sukupuolesta, iästä ja kehon muodosta riippumatta. MUJI Labo edustaa myös paluuta yksinkertaisuuteen vaihtuvien muotitrendien vastapainoksi. Perusvärejä yhdistelevän malliston tuotteet sopivat hyvin yhteen ja kaikille sukupolville.

Found MUJI

Found MUJI tuo yhteen arvostettuja arjen käyttöesineitä ympäri maailmaa. Tuotteiden alkuperäinen olemus on säilytetty, mutta niihin on tehty joitain nykyaikaiseen elämään ja kulttuuriin sopivia muutoksia ja tuotu tuotteet markkinoille kohtuulliseen hintaan.

MUJI IDÉE

MUJI IDÉE suunnittelee, valmistaa ja myy kodin kalusteita, kuten uniikkeja huonekaluja, asusteita, antiikkiesineitä, verhoja ja mattoja. Jälleenmyynnin lisäksi MUJI IDÉE tuottaa, konsultoi ja suunnittelee asuin- ja liiketiloja.

MUJI BOOKS

Ihmiskunnan vanhimpana tiedotusvälineenä kirjat ovat tarjonneet runsaasti oivalluksia ja vinkkejä jokapäiväiseen elämään. MUJI-kirjat tuovat yhteen kaiken ikäisiä klassikoita ympäri maailmaa ja nostavat kirjallisuuden osaksi ajatonta elämäntyyliä. 

Open MUJI

OPEN MUJI on tila, joka tarjoaa asiakkaille alustan oppia ja keskustella MUJIn taustalla olevista ideoista. Tilan tavoitteena on luoda paikallinen verkosto, ja siellä järjestetään säännöllisesti muun muassa näyttelyitä ja työpajoja yhdessä alueen luovien alojen ihmisten ja suunnittelijoiden kanssa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mellakka Helsinki
Jenni Pöyry
050 343 2061
jenni@mellakkahelsinki.fi

Kuvat

Yli 1000 ihmistä jonotti MUJIin Kampin edustalla perjantaiaamuna. Kuva: Justus Hirvi / Bonzu
Yli 1000 ihmistä jonotti MUJIin Kampin edustalla perjantaiaamuna. Kuva: Justus Hirvi / Bonzu
Lataa
MUJI-myymälän sisäänkäynti. Kuva: Justus Hirvi / Bonzu
MUJI-myymälän sisäänkäynti. Kuva: Justus Hirvi / Bonzu
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Mellakka Helsinki
Mellakka Helsinki
Pursimiehenkatu 29-31 A
00150 HELSINKI

info@mellakkahelsinki.fihttp://mellakkahelsinki.fi

Mellakka Helsinki on luova PR- ja viestintätoimisto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mellakka Helsinki

MUJI to open the flagship store in Helsinki at 9.00 on the 8th of November – first 500 customers will receive goody bags6.11.2019 18:47:24 EETPress release

Japanese lifestyle chain MUJI is going to open its much-anticipated flagship store on the 4th floor of Kamppi shopping centre on Friday 8th of November. Doors will open at 9.00 and goody bags containing MUJI products will be given to the first 500 customers. The 3,500 square-metre store will be the largest MUJI store in Europe. Occupying the entire floor of the shopping centre, MUJI Kamppi Helsinki will have fashion, household, food items, kids play area and Open MUJI, the gallery and event space. The store will also include Europe’s first MUJI food court, which has a restaurant, café and a store which sells Japanese delicacies and local food from almost one hundred small Finnish producers. To mark the grand opening, MUJI will present small MUJI vol.1 “Miniature” by Tatsuya Tanaka, the world-famous miniature photographer and artist from Japan. The exhibition will run at the Open MUJI gallery inside MUJI Kamppi Helsinki until 29th of February. About MUJI MUJI, originally founded in Japa

MUJI avaa lippulaivamyymälän Kampissa 8.11. klo 9.00 – 500 ensimmäiselle asiakkaalle lahjakassi29.10.2019 11:00:00 EETTiedote

Japanilainen lifestyle-ketju MUJI avaa odotetun lippulaivamyymälänsä Kampin kauppakeskuksen neljänteen kerrokseen perjantaina 8.11. Ovet aukeavat kello 9.00 ja 500 ensimmäiselle asiakkaalle on luvassa MUJI-tuotteita sisältävä lahjakassi. 3500 neliömetrin kokoinen kauppa on pinta-alaltaan Euroopan suurin. Koko kerroksen kattavan kaupan valikoimassa on muotia, kodintavaraa ja ruokatarvikkeita sekä lasten leikkipaikka ja Open MUJI -galleria ja -tapahtumatila. Myymälästä löytyy myös Euroopan ensimmäinen MUJI-ravintola ja kahvila. Japanilaisten herkkujen lisäksi myynnissä on valikoituja ruokatuotteita liki sadalta suomalaiselta tuottajalta. Avajaisten kunniaksi Open MUJI -galleriassa on nähtävillä miniatyyritaiteellaan maailmanmaineeseen nousseen japanilaisen valokuvaaja-taiteilijan Tatsuya Tanakan small MUJI vol. 1 “Miniature” -näyttely. Näyttely on esillä 29.2.2020 saakka. Tietoa MUJIsta Japanissa 1980 perustettu MUJI tarjoaa laajan valikoiman laadukkaita tuotteita, kuten kodintavaraa, va

Makia & Alvar Aalto -säätiö yhteistyöhön – ainutlaatuinen mallisto myyntiin 15.10.8.10.2019 08:00:22 EESTTiedote

Makia Clothing ja Alvar Aalto -säätiö ovat yhdistäneet voimansa yhteistyön merkeissä. Makia on suunnitellut Alvar Aallon töistä inspiroituneen ainutlaatuisen vaatemalliston. Alvar Aalto (1898–1976) on todellinen modernin arkkitehtuurin ikoni, joka jätti lähtemättömän jälkensä arkkitehtuurin ja muotoilun historiaan. Hänen töitään korosti kyky luoda rakenteita, jotka ovat niin käytännöllisiä kuin käyttäjäläheisiäkin. Lisäksi niistä huokuvat luonnonläheisyys ja äärimmilleen hiotut yksityiskohdat. Yhteistyössä Alvar Aalto -säätiön kanssa Makia on tutkinut Alvar Aallon arkkitehtuuritoimiston arkistoja, joiden pohjalta yhteistyömallisto on rakentunut. Mallisto on tulkinta Alvar Aallon töistä ja samalla kunnioitus hänen jättämäänsä kulttuuriperintöä kohtaan. “Alvar Aallon tuottaman kulttuuriperinnön tunnetuksi tekeminen ei ole koskaan ollut niin innostavaa, kuin nyt Makia-yhteistyön merkeissä. Nuorten kiinnostus Makian vaatetuotteisiin sekä Aallon arkkitehtuuriin ja muotoiluun on riemastuttav

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme