Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Ylijohtaja Soile Lahti luovutti Itä-Suomeen myönnettyjä hengenpelastusmitaleita

Jaa

Itä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Soile Lahti luovutti saajilleen tasavallan presidentin Itä-Suomen alueelle vuosina 2020 ja 2021 myöntämät hengenpelastusmitalit perjantaina 27.8.2021.

Koronatilanteen vuoksi aluehallintovirasto joutui vuonna 2020 perumaan hengenpelastusmitalien luovutustilaisuuden ja nyt pidettävässä tilaisuudessa ylijohtaja Soile Lahti luovutti tasavallan presidentin vuonna 2020 sekä vuonna 2021 myöntämät hengenpelastusmitalit saajilleen.

Mitalin saajat vuonna 2020

  • Teemu Konttinen, Varkaus, vesiliikenneonnettomuudesta pelastaminen
  • Jirsi Nokelainen, Espoo, vesiliikenneonnettomuudesta pelastaminen
  • Tuomo Pekkonen, Varkaus, vesiliikenneonnettomuudesta pelastaminen
  • Matti Nenonen, Mikkeli, lietelantasäiliöstä pelastaminen

Mitalin saaja vuonna 2021

  • Markku Laurikainen, Mikkeli, toiminta liikenneonnettomuudessa

Nähdäksesi tämän sisällön lähteestä avi.fi, anna hyväksyntä sivun yläosasta.

Kuvassa vasemmalta pelastusylitarkastaja Kai Horelli ja ylijohtaja Soile Lahti Itä-Suomen aluehallintovirastosta sekä hengenpelastusmitalin saajat Matti Nenonen, Markku Laurikainen, Teemu Konttinen, Jirsi Nokelainen ja Tuomo Pekkonen.

Kuva: Itä-Suomen aluehallintovirasto/Auli Posti (jpg, alkuperäinen koko 8 Mt)

Hengenpelastusmitalien luovutustilaisuus pidettiin perjantaina 27.8.2021 Mikkelissä. Terveysturvallisuuden varmistamiseksi tilaisuuteen osallistuvat vain mitalin luovuttajat aluehallintovirastosta sekä hengenpelastusmitalin saajat.

Hengenpelastusmitali on tunnustus erittäin rohkeasta, neuvokkaasta tai oman hengenvaaran uhalla suoritetusta teosta, jolla toisen ihmisen henki on pelastettu uhkaavasta vaarasta. Hengenpelastusmitalin myöntää tasavallan presidentti. Itä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja luovuttaa mitalit Itä-Suomen alueella.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja

suunnittelija Sirpa Kesonen, p. 0295 016 909, etunimi.sukunimi@avi.fi,
Itä-Suomen aluehallintovirasto

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Länsi- ja Sisä-Suomen valmiustoimikunta: Poikkeusoloissa luotettavan ja selkeän mediaviestinnän merkitys on keskeinen – rokotuskattavuuden nousua edesautettava kaikin keinoin20.9.2021 16:00:00 EEST | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontui 16.9.2021. Kokouksessa päivitettiin alueen tilannekuva koronan ja muiden ajankohtaisten havaintojen osalta. Yleisradion turvallisuuspäällikkö Jyrki Guttorm kertoi valmiustoimikunnalle Ylen roolista poikkeusolojen viestinnän varmistajana.

Beredskapskommittén i Västra och Inre Finland: Tillförlitlig och tydlig mediekommunikation är av central betydelse under undantagsförhållanden – en ökning av vaccinationernas omfattning ska främjas på alla sätt20.9.2021 16:00:00 EEST | Tiedote

Västra och Inre Finlands regionala beredskapskommitté sammanträdde 16.9.2021. Under mötet uppdaterades den regionala lägesbilden beträffande coronan och andra aktuella observationer. Rundradions säkerhetschef Jyrki Guttorm berättade för beredskapskommittén om Yles roll som kommunikatör under undantagsförhållandena.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto määräsi Tampereen kaupungin turvaamaan Tammelan ja Tampellan alueen kotihoidon asiakasturvallisuuden ja laadun välittömästi20.9.2021 15:18:09 EEST | Tiedote

Määräyksen lisäksi Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto antoi 17.9.2021 kotihoidon epäkohdista huomautuksen Tampereen sosiaali- ja terveyslautakunnalle sekä kotihoidon toiminnasta vastaaville johtaville viranhaltijoille vastaisen toiminnan varalle. Aluehallintovirasto jatkaa alueiden kotihoidon valvontaa ja tekee asiasta myöhemmin lisäselvityspyynnön Tampereen kaupungille.

Yhteistyökokous lasten ja nuorten mielenterveyspalvelujen hoitoon pääsyn varmistamiseksi Kuopiossa - aluehallintovirasto jatkaa valvontaa20.9.2021 13:20:12 EEST | Tiedote

Itä-Suomen aluehallintovirasto järjesti yhteistyökokouksen Kuopion kaupungin ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kanssa lasten ja nuorten mielenterveyspalvelujen saattamiseksi lain edellyttämälle tasolle. Yhteistyössä palvelujen järjestämiseksi Kuopion kaupungin ja sairaanhoitopiirin välillä on ollut merkittäviä ongelmia, ja hoitoon pääsyssä on ollut pitkiä viiveitä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme