Suomen Yrittäjät

Yrittäjägallup: Käänne työvoiman saannissa, vaikeudet löytää osaavaa työvoimaa ovat vähentyneet

Jaa

– On tapahtunut kiinnostava käänne. Yritysten vaikeudet löytää osaavaa työvoimaa ovat hieman vähentyneet. Ne ovat kuitenkin edelleen suuret. 35 prosenttia yrityksistä raportoi vaikeuksista löytää osaavaa työvoimaa. Vielä marraskuussa osuus oli 44 prosenttia. Yritykset odottavat uudelta hallitukselta lukuisia työllistämistä helpottavia säädösmuutoksia, toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen. Kuva: Markus Sommers
Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen. Kuva: Markus Sommers

– Arvelen muutoksen johtuvan työllisyystilanteen parantumisesta ja siitä, että uuden työvoiman tarve voi olla suhdanteen heikkenemisen vuoksi vähenemässä. Moni yritys on myös jo löytänyt tarvitsemaansa työvoimaa, Pentikäinen sanoo.

Edelleen silti joka neljäs yritys kertoo, että osaavan työvoiman puute on yrityksen kasvun este. Tämäkin osuus on laskenut viime syksystä. Eniten työvoimapula leikkaa kasvua Pohjois- ja Itä-Suomessa.

– Yritykset odottavat uudelta hallitukselta sääntelymuutoksia: palkan sivukuluja pitäisi alentaa, paikallista sopimista lisätä, henkilöperusteista irtisanomista ja määräaikaisia työsopimuksia helpottaa, takaisinottovelvoite poistaa ja sairausajan palkanmaksun velvoitetta lyhentää, Pentikäinen listaa.

Sivukuluongelma korostuu pienillä työnantajilla.

– Siksi on tärkeää, että erityisesti eläkemaksuihin kiinnitetään huomiota. Se vaatii eläkejärjestelmän tehostamista ja sijoitustoiminnan riskinottomahdollisuuksien lisäämistä.

– Paikallisen sopimisen tarve korostuu isommilla yrityksillä. Yritykset myös tekevät myös paljon omia toimia työvoimapulan helpottamiseksi. Ne tarjoavat harjoittelupaikkoja, lisäävät oppilaitosyhteistyötä, käyttävät vuokratyövoimaa, nostavat palkkoja, panostavat yrityksen brändiin ja kehittävät johtamista sekä tulospalkkiojärjestelmiä.

Lisäksi monipaikkatyön tarjoaminen on noussut aiempaa tärkeämmäksi keinoksi helpottaa yrityksen työvoimapulaa.

Yrittäjien 10 kohdan työllisyysohjelma

1. Sivukulujen, erityisesti eläkemaksujen, alentaminen.

2. Paikallisen sopimisen lisääminen.

3. Henkilöperusteisen irtisanomisen helpottaminen.

4. Määräaikaisten työsopimusten helpottaminen.

5. Takaisinottovelvollisuuden poistaminen.

6. Sairausajan palkanmaksuajan lyhentäminen.

7. Oppisopimusjärjestelmän uudistaminen.

8. Työperäisen maahanmuuton helpottaminen.

9. Työttömyysturvan lyhentäminen ja porrastaminen.

10. Oppilaitosyhteistyön lisääminen.

Tutustu tuloksiin tarkemmin TÄSTÄ.

Yrittäjägallupin toteutti tutkimuslaitos Kantar. Tiedonkeruu tehtiin 24.5.–2.6.2022 välisenä aikana. Tutkimukseen vastasi 1 022 pk-yrityksen edustajaa. Tulosten luottamusväli on kokonaistuloksen osalta +- 3,1 prosenttiyksikköä.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen. Kuva: Markus Sommers
Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen. Kuva: Markus Sommers
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Yrittäjät
Suomen Yrittäjät
Käynti: Maistraatinportti 2 / Posti: PL 999
00240 HELSINKI

09 229 221 (vaihde klo 8.00-16.00)http://www.yrittajat.fi

Suomen Yrittäjät on jäsenmäärältään elinkeinoelämän suurin, 115 000 jäsenyrityksen keskusjärjestö, joka ajaa Suomen pienten ja keskisuurten yritysten asiaa. Jäsenyrityksistä 50 000 on työnantajayrittäjiä. Ne työllistävät yrittäjät mukaan lukien noin 660 000 henkilöä. Työllistämisluku perustuu vuonna 2019 yhdessä Tilastokeskuksen kanssa tehtyyn laskelmaan. Yrittäjäjärjestön toiminta rakentuu 379 paikallisyhdistyksestä, 20 aluejärjestöstä ja 61 toimialajärjestöstä. Lisätietoa: www.yrittajat.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Yrittäjät

Vuoden Yrittäjyystutkimus -tunnustuspalkinto Laura Niemen väitöstutkimukselle “Vuorovaikutuksellinen näkökulma yrittäjyyteen: Kohti uuden arvon yhteisluomisen ymmärtämistä”22.9.2022 16:00:00 EEST | Tiedote

Boardmanin Liikkeenjohdollinen tutkimusryhmä (LJT) jakoi 22. syyskuuta 2022 ensimmäistä kertaa Vuoden Yrittäjyystutkimus -tunnustuspalkinnon. Palkinto myönnetään ansioituneelle, suomalaisessa yliopistossa, korkeakoulussa tai tutkimuslaitoksessa toteutetulle yrittäjyystutkimukselle. Palkittavan tutkimuksen valinnassa keskeinen kriteeri on tutkimustulosten käytännön hyödynnettävyys yritystoiminnassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme