Suomen Yrittäjät

Yrittäjät: Nato-jäsenyyden hakeminen on erittäin tärkeä yrityksille

Jaa

- Valtiojohdon ilmoitus Nato-jäsenyyden hakemisesta on erittäin tärkeä viesti yrittäjille ja yrityksille. Uskomme, että jäsenyys vahvistaa Suomen turvallisuutta, vapautta ja vakautta. Parasta yrittäjyyspolitiikkaa on varmistaa maan vakaus ja vapaus, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

Nato-jäsenyys lujittaisi Suomen asemaa sekä vähentäisi Venäjän aiheuttamaa Suomeen kohdistuvaa markkinariskiä, joka on kasvanut Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

- Yrityksille on erittäin oleellista, että hakemusprosessi tapahtuisi mahdollisimman sujuvasti ja nopeasti. Jäsenyyshakemuksen nopea käsittely ja Suomen turvallisuuden varmistaminen prosessin aikana on tärkeää, Pentikäinen sanoo.

- Julkilausuma Suomen ja Iso-Britannian yhteistyöstä vahvistaakin maamme turvallisuutta sekä pitkällä aikavälillä mutta erityisesti kriittisen Nato-jäsenyysprosessin aikana.

Yrittäjien mielestä on suotavaa, että Ruotsin ja Suomen jäsenyyshakemukset jätettäisiin suunnilleen yhtä aikaa, nopeasti ja liittyminen tapahtuisi yhdessä.

- Se mahdollistaisi Naton Pohjois-Euroopan puolustuksen kehittämisen kokonaisuutena. Jäsenyys vahvistaisi yritystoiminnan edellytyksiä koko Pohjolassa.

Yrittäjistä 70 prosenttia kannatti Natoon liittymistä huhtikuussa, osoitti Yrittäjägallup.

- Oletan, että jäsenyyden kannatus on vahvistunut sen jälkeen myös yrittäjien keskuudessa, kuten on tapahtunut muun väestön osalta, Pentikäinen arvioi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Suomen Yrittäjät
Suomen Yrittäjät
Käynti: Maistraatinportti 2 / Posti: PL 999
00240 HELSINKI

09 229 221 (vaihde klo 8.00-16.00)http://www.yrittajat.fi

Suomen Yrittäjät on jäsenmäärältään elinkeinoelämän suurin, 115 000 jäsenyrityksen keskusjärjestö, joka ajaa Suomen pienten ja keskisuurten yritysten asiaa. Jäsenyrityksistä 50 000 on työnantajayrittäjiä. Ne työllistävät yrittäjät mukaan lukien noin 660 000 henkilöä. Työllistämisluku perustuu vuonna 2019 yhdessä Tilastokeskuksen kanssa tehtyyn laskelmaan. Yrittäjäjärjestön toiminta rakentuu 379 paikallisyhdistyksestä, 20 aluejärjestöstä ja 61 toimialajärjestöstä. Lisätietoa: www.yrittajat.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Yrittäjät

Lähes 10 000 yrittäjää vastasi: kunnille kiitosta infrasta, moitteita julkisista hankinnoista18.5.2022 16:30:37 EEST | Tiedote

Parhaiten kunnat suoriutuvat infrastruktuurin hoitamisesta ja heikoiten hankintapolitiikasta, käy ilmi Suomen Yrittäjien teettämästä Yrittäjien kuntabarometrista. Kunnan päätöksenteon yrityslähtöisyys on yrittäjille elinkeinopolitiikassa ylivoimaisesti tärkeintä. Kuntabarometrin yhteydessä palkitaan myös parhaat kunnat eri kokoluokissa. Tällä kertaa voittajiksi nousivat Marttila, Lieto ja Seinäjoki.

Inbjudan till massmedia: Tusen kommunala beslutsfattare samlas i Vasa 18-19 maj10.5.2022 09:08:57 EEST | Kutsu

I vilka kommuner är verksamhetsförutsättningarna för företagande de bästa i landet? Varför är vissa kommuner mer framgångsrika än andra? Erbjuder Finland företagen en bra grogrund för tillväxt och internationalisering? Vilken kommun har det bästa företagsklimatet? Bland annat dessa frågor diskuteras på Kommunledningens seminarium som Företagarna i Finland ordnar i Vasa 18-19 maj 2022. Temat i år är tillväxt och livskraft.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme