Yleinen työttömyyskassa YTK

YTKbarometri: Työttömyys laski huhtikuussa – lomautukset vähentyneet selvästi

Jaa

Suomen suurin työttömyyskassa YTK kertoo, että sen jäsenistön työttömyys kääntyi huhtikuussa laskuun. Uusia lomautuksia oli edelliskuuhun verrattuna noin kolmanneksen vähemmän.

Olemme tarkentaneet työttömyysasteen laskentatapaa 5/2021 alkaen.
Olemme tarkentaneet työttömyysasteen laskentatapaa 5/2021 alkaen.

Yleinen työttömyykassa YTK:n jäsenistön työttömyysaste oli huhtikuussa 10,99 %. Maaliskuussa työttömyysaste oli 11,96 %. Työttömyys laski edelliseen kuukauteen verrattuna 8,2 prosenttia.

Vuoden 2020 tilanteeseen nähden ollaan kuitenkin lähes 40 % korkeammassa työttömyydessä. Huhtikuussa 2020 työttömyysaste YTK:n jäsenistössä oli 7,83 %.  

Etuuksia YTK maksoi huhtikuussa yhteensä 87 miljoonaa euroa. Maaliskuussa etuusmenot olivat 94 miljoonaa euroa, eli maaliskuusta huhtikuuhun etuusmenot laskivat seitsemällä miljoonalla eurolla.  
 

Uusia lomautuksia aiempaa vähemmän

YTK:lle tuli huhtikuussa 71 000 päivärahahakemusta. Näistä 2 799 oli alkavia lomautushakemuksia, eli hakemuksia uuden lomautusjakson vuoksi. Maaliskuussa alkavia lomautushakemuksia saapui 4 135Uudet lomautukset ovat kääntyneet selkeään laskuun. Vuosi sitten huhtikuussa 2020 alkavia lomautushakemuksia tuli YTK:lle yli 24 000.  

”Uusia lomautettuja on nyt vähemmän kuin maaliskuussa. Myös toukokuun lomautuksissa ollaan maaliskuuta pienemmissä luvuissa. Koronarajoitusten keventyminen ja hotelli- ja ravintola-alan piristyminen kesää kohti luultavasti näkyvät lomautusten vähenemisessä", sanoo YTK:n toimitusjohtaja Sanna Alamäki 

Laskussa ovat lomautusten lisäksi myös alkavat työttömyysjaksot, eli uusia työttömäksi jääviä on alkuvuotta vähemmän 

“Kesäkuussa hyvään kehitykseen voi tulla hetkellinen pysähdys. Tyypillisesti kesän alkuun tulee paljon uusia työttömiä muun muassa koulujen päättymisen vuoksi”, Sanna Alamäki jatkaa. 

 

1730-vuotiailla työttömyyttä muita vähemmän 

Nuorten työttömyys on keskimääräistä paremmalla tolalla. 1730-vuotiaiden työttömyysaste oli YTK:lla huhtikuussa 9,45 %. Yli 55-vuotiaiden työttömyys on puolestaan raskainta. 5668-vuotiaiden ikäryhmässä työttömyysaste oli 18,26 %.  

Naisten työttömyys on hieman miesten työttömyyttä korkeammalla. Naisten työttömyysaste oli 11,41 %, miehillä 10,89 %. YTK:n jäsenistä on miehiä 59 %. 

YTK:n jäsenmäärä jatkoi kasvuaan. Uusia jäseniä Suomen suurimpaan työttömyyskassaan tuli huhtikuun aikana 7729.  YTK:n jäsenistö ylitti huhtikuussa puolen miljoonan jäsenen rajan.  

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Olemme tarkentaneet työttömyysasteen laskentatapaa 5/2021 alkaen.
Olemme tarkentaneet työttömyysasteen laskentatapaa 5/2021 alkaen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Yleinen työttömyyskassa YTK
Teollisuuskatu 4
32200 Loimaa

02 760 7620http://www.ytk.fi

Yleinen työttömyyskassa YTK on kaikkien palkansaajien työttömyyskassa, joka vakuuttaa jo yli 500 000 palkansaajaa työttömyyden varalta. Jäsenmäärältään YTK on Suomen suurin työttömyyskassa. Tehtävämme on järjestää ansioturva jäsenillemme. Palvelemme valtakunnallisesti verkossa. Meillä työskentelee 278 ansioturvan ammattilaista.

www.ytk.fi 

https://www.linkedin.com/company/yleinen-tyottomyyskassa-ytk/ 

https://twitter.com/YTK_Loimaa

https://www.facebook.com/ytkloimaa 

https://www.instagram.com/ytk_loimaa

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yleinen työttömyyskassa YTK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme