HMD Global

HMD Global keräsi 100 miljoonan dollarin rahoituksen kiihdyttääkseen seuraavaa kasvuvaihettaan

Jaa
Espoo, 21.5.2018 - Suomalainen startup HMD Global – Nokia-puhelinten uusi koti – on kerännyt eri sijoittajilta 100 miljoonan dollarin lisärahoituksen. Rahoituksella kasvatetaan HMD Globalin liiketoimintaa ja rahoitetaan yrityksen kasvua sen toisena toimintavuonna. Rahoituskierrosta johti Genevessä sijaitseva Ginko Adventures, joka on osa Alpha Ginko Ltd:tä, ja kierrokseen osallistuivat DMJ Asia Investment Opportunity Limited ja FIH Mobile Ltd:n tytäryhtiö Wonderful Stars Pte. Ltd.

Tämän rahoituskierroksen myötä HMD:n markkina-arvo ylittää miljardi dollaria, mikä nostaa sen startup -yritysten Unicorn-luokkaan. HMD Global tulee tekemään strategisia sijoituksia, jotka mahdollistavat sen liiketoiminnan nopean kasvun. Yritys suunnittelee kasvattavansa voimakkaasti Nokia-älypuhelinvalikoimaansa ja kaksinkertaistavansa myyntikanavansa koon strategisesti merkittävillä markkinoilla vuoden 2018 aikana. Samaan aikaan yhtiö kehittää innovaatioita kuluttajille eniten lisäarvoa tuovilla alueilla.

HMD Globalin toimitusjohtaja Florian Seiche sanoo: “On hienoa, että saamme uusia sijoittajia mukaan kirjoittamaan Nokia-puhelinten tarinan seuraavaa lukua. Tavoitteemme on tuoda jatkossakin markkinoille hienoja älypuhelimia, jotka ilahduttavat fanejamme ympäri maailman. Pidämme kiinni suomalaisista juuristamme ja niistä asioista, joista Nokia-brändi on aina ollut tunnettu. Tavoitteenamme on olla yksi johtavista tekijöistä älypuhelinmarkkinoilla globaalisti, ja tähänastinen menestys vahvistaa luottamustamme siitä, että jatkamme kasvu-uralla vuonna 2018 ja siitä eteenpäin.”

1.12.2016 perustettu HMD Global myi ensimmäisenä toimintavuotenaan yli 70 miljoonaa Nokia-puhelinta, laajensi toimintaansa yli 80 maahan, ja sen puhelimia otettiin käyttöön 170 maassa. Nokia-puhelimia myydään nyt maailmalla yli 250 000 myyntipisteessä, ja yli 600 puhelinten jälleenmyyjää on ottanut uudet Nokia-puhelimet valikoimiinsa. Vuonna 2017 HMD Globalin liikevaihto oli 1,8 miljardia euroa (2,13 miljardia dollaria), ja sen tilikauden tappio oli 65 miljoonaa euroa (77 miljoonaa dollaria).

Maailmanlaajuinen kuluttajapalaute Nokia-älypuhelimista on ollut erittäin rohkaisevaa, ja se on kertonut vahvasta sitoutumisesta, innostuneisuudesta ja intohimosta yhtiön uutta puhelinvalikoimaa kohtaan. Yksi HMD:n keskeisistä tavoitteista on tuoda seuraava käyttäjäsukupolvi Nokia-puhelinten piiriin. Tässä on päästy hyvin liikkeelle. Tällä hetkellä kaksi kolmasosaa Nokia-puhelimia ostavista kuluttajista on alle 35-vuotiaita, ja neljä viidestä kuluttajasta suosittelee Nokia-älypuhelimia ystävilleen ja perheenjäsenilleen. HMD:n Nokia-puhelinten verkkosivuilla on käynyt yli 150 miljoonaa vierailijaa tammikuun 2017 jälkeen.

“Olemme ylpeitä onnistuneesta rahoituskierroksesta ja mahdollisuudesta edistää Nokia-puhelinten seuraavaa vaihetta. Henkilökohtaisesti myös aiemmasta Nokia-taustastani johtuen pidän tätä uutta vaihetta hyvin innostavana”, Ginko Venturesin toimitusjohtaja ja perustaja sekä HMD Globalin hallituksen jäsen Jean-Francois Baril sanoo. ”Juuriltaan suomalainen HMD on valinnut strategian, joka hyödyntää ketterällä tavalla globaalien kumppanien voimaa erittäin nopeassa kasvussaan.

Vuoden 2017 Mobile World Congressin jälkeen suomalainen startup on esitellyt 16 uutta laitetta, sopinut globaalista yhteistyöstä alan ykköstekijöiden, kuten Googlen ja ZEISSin kanssa, ja solminut pitkän aikavälin strategiset yhteistyösopimukset Nokian ja FIH:n kanssa. Mobile World Congressissa helmikuussa 2018 HMD Global ilmoitti, että siitä tulee Googlen pääkumppani sen Android One -lippulaivaohjelmassa.

HMD Global on Nokia-puhelinten uusi koti, jonka pääkonttori on Espoossa. HMD valmistaa Nokia-älypuhelimia ja -peruspuhelimia, jotka on kohdennettu useille eri kuluttajaryhmille ja joita on tarjolla useissa eri hintakategorioissa. Innovointiin ja korkeaan laatuun sitoutunut HMD Global Oy on Nokia-puhelinten ja -tablettien lisensoija yksinoikeudella. www.hmdglobal.com

Ginko Ventures onvuonna 2015 perustettu riskipääomayritys. Se sijoittaa teknologioihin, laitteisiin ja ratkaisuihin, joilla parannetaan ihmisten elämää, tapoja tehdä töitä ja viettää vapaa-aikaa. Gingo Ventures panostaa ensisijaisesti eurooppalaisiin yrityksiin, joiden teknologioilla on mahdollisuus päästä nopeasti maailmanmarkkinoille. Yhtiön missio on mahdollistaa kestävä kumppanuus alan johtavien yritysten ja alaa mullistavia innovaatioita luovien ja ylivertaista arvoa kehittävien yrittäjien välillä. www.ginkopartners.com

Lisätietoja tiedotusvälineille:

HMD Press Office: press@hmdglobal.com

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HMD Global
HMD GlobalTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HMD Global

KORJATTU TIEDOTE: Uudet Nokia-puhelimet tarjoavat eri käyttäjäryhmille aivan uudenlaisia kokemuksia5.9.2019 18:31:06 EEST | Tiedote

KORJAUS LOPUSSA: Nokia 7.2 -puhelimen muistiversiot ovat 4GB/64GB ja 6GB/128GB (EI 6GB/64GB). Nokia 7.2 ja Nokia 6.2 vievät keskihintaisten puhelinten käyttökokemuksen täysin uudelle tasolle. HMD Global tuo uutuuksia myös peruspuhelinvalikoimaan esittelemällä korkean kestävyysluokituksen vaatimukset täyttävän Nokia 800 Tough -puhelimen ja tämän päivän tarpeisiin päivitetyn klassikkomalli Nokia 2720 Flip -peruspuhelimen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme