Yrjö Jahnssonin säätiö

Kutsu: Thomas Pikettyn lehdistötilaisuus 12.6 klo 17.30 - 18.00

Jaa
Thomas Piketty pitää medialle avoimen kyselytilaisuuden 12.6. klo 17.30 - 18.00. Tilaisuus järjestetään Katajanokan Hotellissa, kabinetti Kakku, Merikasarminkatu 1.

Thomas Pikettyn julkaisema kirja Capital in the 21st Century on noussut keskusteluun maailmalla ja Suomessa. Piketty on myös Yrjö Jahnssonin säätiön vuoden 2013 taloustiedepalkinnon saaja.

Yrjö Jahnssonin säätiö järjestää eriarvoisuutta ja terveyttä (Inequality and Health) käsittelevän kaksipäiväisen tieteellisen kongressin Helsingissä 12. – 13.6.2014. Paris School of Economicsin professori Thomas Piketty on yksi kongressin luennoitsijoista.

”Kongressiin on kutsuttu puhujiksi näiden tutkimusalojen kansainvälisesti johtavia talous- ja terveystaloustieteen tutkijoita mm. MIT:sta, London School of Economics:ta, Paris School of Economics:ta, sekä Chicagon, Harvardin, Princetonin ja Berkeleyn yliopistoista”, kertoo säätiön tutkimusjohtaja ja järjestelytoimikunnan jäsen Ari Hyytinen.

Kongressin tieteellinen ohjelma löytyy tilaisuuden kotisivuilta: www.yjs.fi/en/2014-congresses/health-and-inequality-congress-2014.

Yrjö Jahnssonin säätiö on apurahoja jakava säätiö ja yksi merkittävimmistä kansantaloustieteellisen tutkimuksen yksityisistä rahoittajista Suomessa. Säätiön perusti kouluneuvos Hilma Jahnsson vuonna 1954. Hän lahjoitti peruspääomaksi yhdessä puolisonsa kansantaloustieteen professori Yrjö Jahnssonin kanssa hankitun varallisuuden.

Pyydämme ystävällisesti ilmoittautumisia torstaihin 12.6 klo 12 mennessä sähköpostiin jahnssonecon@yjs.fi.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Elli Dahl, p. 050-3270831, elli.dahl@yjs.fi

Tervetuloa!

 

Elli Dahl

Toimitusjohtaja, asiamies

Yrjö Jahnssonin säätiö

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Yrjö Jahnssonin säätiö
Yrjö Jahnssonin säätiö
Yrjönkatu 11 D 19
00120 Helsinki

09 686 9100http://www.yjs.fi

Yrjö Jahnssonin säätiö: Yrjö Jahnssonin säätiön perusti kouluneuvos Hilma Jahnsson vuonna 1954 lahjoittamalla peruspääomaksi yhdessä puolisonsa kansantaloustieteen professori Yrjö Jahnssonin kanssa hankitun varallisuuden. Yrjö Jahnssonin säätiö on yksityinen säätiö. Säätiön tarkoituksena on suomalaisen kansantaloustieteellisen ja lääketieteellisen tutkimuksen edistäminen sekä suomenkielisten oppi- ja tutkimuslaitosten ylläpitäminen ja tukeminen. Lisäksi tuetaan edellä mainittujen tieteenalojen saumakohdassa olevaa suomalaista terveystaloustieteellistä tutkimusta. Tarkoitustaan säätiö toteuttaa jakamalla stipendejä tutkimustyöhön ja jatko-opintoihin. Lisäksi järjestetään ja tuetaan luento- ja seminaaritilaisuuksia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yrjö Jahnssonin säätiö

Jukka Pekkariselle ja Pekka Sutelalle Yrjö Jahnssonin säätiön tiedepalkinto16.12.2016 19:00:00 EET | Tiedote

Yrjö Jahnssonin säätiön kotimainen tiedepalkinto myönnettiin taloustieteilijöille Jukka Pekkariselle ja Pekka Sutelalle (jaettu palkinto, 10 000 euroa kummallekin) säätiön vuosijuhlassa perjantaina. Jukka Pekkarinen ja Pekka Sutela ovat avanneet ikkunan taloustieteen maailmaan monille suomalaisille. He kirjoittivat vuonna 1980 yhdessä oppikirjan ”Kansantaloustiede”, joka toimi taloustieteen suosittuna perusoppikirjana kaksi vuosikymmentä. Molemmat ovat osallistuneet yhteiskunnalliseen keskusteluun ja olleet aktiivisia taloustieteen ja talouspolitiikan popularisoijia. He ovat tehneet merkittävän elämäntyön suomalaisen taloustieteen hyväksi.