Yrjö Jahnssonin säätiö

YRJÖ JAHNSSONIN SÄÄTIÖN KANSAINVÄLINEN TALOUSTIEDEPALKINTO ORIANA BANDIERALLE JA IMRAN RASULILLE

Jaa
Vuoden 2019 Yrjö Jahnsson Award in Economics -palkinto myönnetään italialaiselle Oriana Bandieralle (London School of Economics) ja englantilaiselle Imran Rasulille (University College of London).

Yrjö Jahnsson Award in Economics -palkinto jaetaan Oriana Bandieran ja Imran Rasulin yhteistutkimuksesta, joka on keskittynyt soveltavaan mikrotaloustieteeseen, kuten työpaikoilla suoritettaviin kenttäkokeisiin. Heidän yhteistutkimuksellaan on ollut vahva kontribuutio erityisesti henkilöstön taloustieteen (ns. personnel economics) alalla.

”Valintakomitea perusteli palkintoa sillä, että Bandieran ja Rasulin tutkimusten ansiosta ymmärretään paremmin esimerkiksi sosiaalisten suhteiden vaikutuksista kannustimiin”, sanoo Yrjö Jahnssonin säätiön tutkimusjohtaja Terhi Maczulskij.

Bandieran ja Rasulin yhteistutkimuksia on julkaistu arvostetuimmissa taloustieteen aikakauskirjoissa, joista mainiten mm. Economic Journal, Quartely Journal of Economics, Review of Economic Studies ja Econometrica. Bandiera on väitellyt Boston Collegesta vuonna 2000, ja nykyään hän toimii professorina LSE:ssä (London School of Economics). Rasul on puolestaan väitellyt LSE:stä vuonna 2003 ja nykyään hän toimii taloustieteen professorina University of College Londonissa.

”Olemme iloisia voidessamme palkita lahjakkaita taloustieteilijöitä. Tietenkin kutsumme palkinnonsaajat jälleen luennoimaan Helsinkiin ja tapaamaan suomalaisia taloustieteilijöitä”, kertoo säätiön toiminnanjohtaja Elli Dahl.

Yrjö Jahnssonin säätiö valitsee Yrjö Jahnsson Award in Economics -palkinnonsaajan yhteistyössä Euroopan taloustieteilijöiden yhdistyksen (European Economic Association, EEA) kanssa. Palkinnon valintakomitean jäseninä vuonna 2019 olivat taloustieteen professorit Orazio Attanasio, Armin Falk, Eliana la Ferrara, Kjetil Storesletten ja Hannu Vartiainen.

Palkinto myönnetään taloustieteilijälle, jonka panos eurooppalaisessa taloustieteessä on merkittävä. Ensimmäinen palkinto jaettiin vuonna 1993 Jean-Jacques Laffontille ja Jean Tirolelle. Palkinnon suuruus on 20 000 euroa.

Yrjö Jahnssonin säätiö on yksi merkittävimmistä taloustieteellisen tutkimuksen yksityisistä rahoittajista Suomessa. Säätiön perusti vuonna 1954 kouluneuvos Hilma Jahnsson.

Yrjö Jahnssonin säätiö

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja palkinnonsaajista antaa
tutkimusjohtaja Terhi Maczulskij
050-3230180, terhi.maczulskij@yjs.fi


Lisätietoja säätiöstä antaa
toiminnanjohtaja Elli Dahl
050-3270831, elli.dahl@yjs.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Yrjö Jahnssonin säätiö
Yrjö Jahnssonin säätiö
Yrjönkatu 11 D 19
00120 Helsinki

09 686 9100http://www.yjs.fi

Yrjö Jahnssonin säätiö: Yrjö Jahnssonin säätiön perusti kouluneuvos Hilma Jahnsson vuonna 1954 lahjoittamalla peruspääomaksi yhdessä puolisonsa kansantaloustieteen professori Yrjö Jahnssonin kanssa hankitun varallisuuden. Yrjö Jahnssonin säätiö on yksityinen säätiö. Säätiön tarkoituksena on suomalaisen kansantaloustieteellisen ja lääketieteellisen tutkimuksen edistäminen sekä suomenkielisten oppi- ja tutkimuslaitosten ylläpitäminen ja tukeminen. Lisäksi tuetaan edellä mainittujen tieteenalojen saumakohdassa olevaa suomalaista terveystaloustieteellistä tutkimusta. Tarkoitustaan säätiö toteuttaa jakamalla stipendejä tutkimustyöhön ja jatko-opintoihin. Lisäksi järjestetään ja tuetaan luento- ja seminaaritilaisuuksia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yrjö Jahnssonin säätiö

Jukka Pekkariselle ja Pekka Sutelalle Yrjö Jahnssonin säätiön tiedepalkinto16.12.2016 19:00:00 EET | Tiedote

Yrjö Jahnssonin säätiön kotimainen tiedepalkinto myönnettiin taloustieteilijöille Jukka Pekkariselle ja Pekka Sutelalle (jaettu palkinto, 10 000 euroa kummallekin) säätiön vuosijuhlassa perjantaina. Jukka Pekkarinen ja Pekka Sutela ovat avanneet ikkunan taloustieteen maailmaan monille suomalaisille. He kirjoittivat vuonna 1980 yhdessä oppikirjan ”Kansantaloustiede”, joka toimi taloustieteen suosittuna perusoppikirjana kaksi vuosikymmentä. Molemmat ovat osallistuneet yhteiskunnalliseen keskusteluun ja olleet aktiivisia taloustieteen ja talouspolitiikan popularisoijia. He ovat tehneet merkittävän elämäntyön suomalaisen taloustieteen hyväksi.